Kalp Kırmamak İçin Yalan Söylemenizi Gerektirecek 9 Durum

İnsanların zaman zaman yalan söylemesi gerekmektedir. Yalan söylenmesi gereken bu zamanlarda çoğu zaman işlerin kötüye gitmesinden ziyade daha iyi olmasına imkan sunabilmektedir. Peki, yalan söylemeyi gerektirecek durumlar hangileridir?
Kalp Kırmamak İçin Yalan Söylemenizi Gerektirecek 9 Durum

Yalan, insanların aslında olmayan bir şeyi olmuş gibi, olmuş bir şeyi de olmamış bir şekilde göstermek için başvurduğu aldatma yöntemi ya da bir tür savunma mekanizmasıdır. Her ne kadar doğru bir hareket olmasa da kimi zaman yalan söylemek zorunda kalırız. Eğer bir arkadaşınıza karşı her yerde ve her konuda doğruları söylerseniz, muhakkak bur durumun patlak vereceği bir soruyla karşılaşabilirsiniz. Özellikle arkadaş ortamında karşı tarafın kalbini kırmamak ve gururunu incitmemek için bazen yalan söylemek zorunda kalırız. İşte bu yalanlardan bazıları;

yalan-soylemek.gif


1. Saç Konusunda

Kuaföre gidip adeta bir enkaz altından çıkmışcasına tıraş olan arkadaşınızın ‘’Nasıl olmuş’’ sorusu üzerine sakın ama sakına kötü olduğunu söylemeyin. ‘’Gayet iyi’’ ya da ‘’Her zaman ki gibi’’ şeklinde cevaplar vermek zorundasınız. Yoksa karşı tarafı kıracağı gibi arkadaşlığınızın sarsılmasına da sebebiyet verebilir.

yalan söylemek hakkında bilgi


2. Partner Konusunda

Eğer arkadaşınızın yeni tanıştığı kişi ile gerçekten zarar göreceğini düşünüyorsanız buna uygun bir şekilde müdahale etmeniz arkadaşlığın temel unsurlarından biridir. Fakat, partneri çirkinse ya da yanına yakışmıyor ise, bunu kesinlikle dile getirmeyin. Mecbur kalarak yalan söyleyin.

yalan


3. Kilo Sorusu

Eğer bir arkadaşınız size durduk yere ‘’Kilolu muyum?’’ sorusunu soruyorsa bilin ki hayır cevabını almak için sormuştur. Sizin yapmanız gerek şey kilolu olsa bile yalan söyleyerek, hayır cevabını vermelisiniz. Kalp kırmaktansa, yalan söylemeniz daha cazip gelir.

kilo.jpg


4. Sivilce Sorusu

Arkadaşınız sivilcesinin kötü durup durmadığını soruyorsa bilin ki hayır cevabı için sormuştur. Vereceğiniz cevap ‘’Hayır canım, hiç belli olmuyor’’ ya da ‘’Güzelliğin onu kapatıyor’’ gibi orta derece yalanlar söylemek zorunda kalırsınız.

yalan


5. Yeni Tanışma

Eğer bir tanışma faslında karşınızdaki kişi kendini överek ve kibirli bir şekilde yaptığı işin kalitesini anlatıyorsa, siz de o işle ilişkili olmayan daha kaliteli bir iş yaptığınızı söyleyebilirsiniz. Kadın ve Erkeklerin En Popüler Yalanları içeriğini de ziyaret ederek konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

meet.jpg


6. Fotoğraf Sorusu

Aile albümünden ya da farklı bir yerden çıkarılarak size kendisinin çirkin olup olmadığını soran arkadaşınıza mutlaka ‘’hayır canım, ne münasebet. Bence çok güzel’’ yanıtını vermelisiniz. Aksi halde kırgınlıklar yaşanabilir.

selfie-010.jpg


7. Elbise Konusu

Arkadaşınızın bir balo, eğlence ya da toplantıya katılma üzere oluşturduğu kombin hakkında, şayet çirkinse sakın doğruyu söylemeyin. Burada da mecbur bir şekilde yalan söylemeniz gerekmektedir.

yalan


8. Biten İlişki Sonrası

Hepimizin bildiği gibi arkadaş ortamında ilişkisi biten kişi, diğer arkadaşlarına dert yanarak sitem eder. Bu durumda arkadaşınız haksız olsa bile, ya ‘’Bence o haksız’’, ‘’O, zaten seni hak etmiyordu’’ ya da ‘’Senden iyisini mi bulacak’’ gibi yalanlar söylemek zorunda kalırsınız.

ending-relationship.jpg


9. Sergilediği Performans Konusu

Örneğin, arkadaşınız bir müzisyen ya da bir ressam olabilir. Böyle bir durumda size özel söylediği şarkı çirkin ya da size özel çizdiği resim kötüyse, mecburi olarak ona çok başarılı olduğunu ve mükemmel bir iş çıkardığını söylemek zorunda kalırsınız.

yalan

Önerilen İçerik: Yalan Söyleyen Kadın ve Erkekler Nasıl Anlaşılır? 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.