Yabancı Dil Öğrenmenin En Kolay 10 Yolu

Yabancı dil öğrenmek birçok kişi için imkansız gelse de sizler için derlediğimiz bu 10 kolay yol sayesinde rahatlıkla yabancı dil öğrenebilirsiniz.
Yabancı Dil Öğrenmenin En Kolay 10 Yolu

Yabancı Dil Öğrenmenin Kolay Yolları

Üniversite okurken mezun olmaya sayılı günler kala can sıkan, iş başvurusu yaparken ”ben ne yapacağım” dedirten, ”ben bu dili nasıl halledeceğim” diye saçları beyazlatan en büyük dertlerimizden biri olan yabancı dil öğrenmenin 10 kolay yolunu keşfettik. Yabancı dil öğrenmenin kolay yolu olan bu maddeler gösteriyor ki yabancı dil öğrenmek hiç de zor değil. Önemli olan sizin bu maddelerden kaçını uygulayıp, dil öğrenmeye konsantre olduğunuzdur. Yabancı dil olarak başta İngilizce olmak üzere her dilin bu 10 maddeden biri ile kolayca öğrenebileceğini, sabır ve azimle üzerinden gelebileceğinizi unutmayın.

1. O Ülkede Dil Eğitimi Alın

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Hangi dili öğrenmek istiyorsanız yapabileceğiniz en iyi 12’lik vuruşun ilgili ülkede dil eğitimi almak olduğunu unutmayın. Yabancı dil öğrenmenin en kolay ve en verimli yolu, o dilin yerinde öğrenmek olduğunu bilerek, bilinçli olarak dil okuluna gidin. 

2. Yabancı Dizi veya Filmleri Alt yazılı İzleyin

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Yabancı dil öğrenirken izlediğiniz dizi veya filmleri altyazı eklemeniz sizin dili hızlı öğrenmenize fayda sağlayacaktır. Bir dili yalın düşünmek yanlış olur. Dili besleyen kültür öğesini göz ardı etmeden, o kültüre kendinizi yakınlaştırmanın en kolay ve en hızlı yolu yabancı dil ve filmlerden geçmektedir.

3. Youtube Videolarından Yardım Alın

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Yabancı bir dil öğrenmenin en pratik yolu olan Youtube videoları özellikle kısa sürede, hızlı bir şekilde bir dile hakim olmanızı sağlayacaktır. sizin anlayabileceğiniz şekilde anlatımı kolay bir kanal bulursanız dil öğrenmenin hiçte zor olmadığını fark edeceksiniz.

4. Sevdiğiniz Şarkıları Tercüme Edin

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Belki de dil öğrenmenin en eğlenceli yolu olan sevdiğiniz şarkıları tercüme etmek, yeni bir dil öğrenmenin en kolay yollarından biridir. Şarkıları tercüme etme egzersizleri ile fark edeceksiniz ki, Türkçe’de olan devrik yapıların, havalı ve ağır cümle tarzlarının çok benzerleri diğer dillerde de var. 

5. Kolay Yabancı Dil Kitaplar Okuyun

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Hepimiz belki de her dil öğrenmek istediğimizi söylediğimiz kişilerden duyduğumuz klasik bir dil öğrenme yöntemi olan kitap okumak, gerçekten işe yarıyor.

6. Öğrendiklerinizi Kendi Kendinize Konuşun

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Yabancı dil öğrenmenin en kolay, en uygulanabilir yollarından biri olan öğrendiklerinizi kendi kendinize konuşmak, oldukça verimli egzersizdir.

7. Kendi Kelime Not Defterinizi Oluşturun

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Kendi kelime not defterinizi oluşturarak dili öğrenmenize en büyük katkıyı sağlamış olursunuz. Yabancı dil öğrenirken, yeni kelimelere sürekli maruz kalacaksınız. Bu yeni kelimeleri sık sık hatırlamanız biraz işi zorlaştıracaktır.

8. Telefonunuzun Dilini Öğrenmek İstediğiniz Dile Çevirin

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Yabancı dil öğrenmenin en kolay yollarından biri de telefonunuzun dilini öğrenmek istediğiniz dile çevirmektir. Kolay bir şekilde dil öğrenmenin püf noktasının dile maruz kalmak olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

9. Sanal Bir Eğitmen Edinin

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Yabancı dili en kolay öğrenmenin yollarından biri de o dili ana dili olarak bilen birisi ile konuşmaktır. Bu konuda en iyi yabancı dil öğretmenleriyle tanışıp dil öğrenebileceğiniz birçok website var. Preply da onlardan bir tanesi. Eğitmeninizle birlikte görüntülü görüşme yaparak hem dil öğrenin hem de ilgi alanlarınız üzerine sohbet edin.

10. Çalışma Kartlarınızı Hazırlayın

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Üniversitede ya da lisede hazırlık eğitimi alanların karşılaştığı bir egzersiz olması çok mümkün olan, çalışma kartları hazırlamak dil öğrenme konusunda oldukça eğlenceli bir egzersizdir.


Benzer Tavsiyeler
En İyi Yabancı DizilerEn İyi Gramer Kitabı

En basit dil hangisi?

İngilizce dili günümüzde birçok kişinin en az birkaç cümle kurabildiği evrenselleşmiş bir dil haline gelmiştir. İngilizce dilinden sonra en kolay dil olarak İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Portekizce ve Almanca dillerini sıralayabiliriz.

1 ayda dil öğrenilir mi?

1 aylık süre koca bir dil öğrenmek için çok kısa bir süre olsa da sıfırdan başlayan kişiler öğrendiği dilin kelimelerini yavaş yavaş aklına kazıyabilir. Günlük olarak çalışarak öğrenmek istediğiniz yabancı dilin hem videolarını hem de filmlerini izleyebilir veya küçük kelime kartlarından yararlanabilirsiniz.

İnsan kaç yaşına kadar dil öğrenebilir?

Yabancı dil öğrenmenin yaşı yoktur. Tabii ki yabancı dil öğrenmeye ne kadar erken başlanırsa öğrenmesi de konuşması da bir o kadar kolay olur. İster genç ister yaşlı olun istediğiniz zaman her şeyi başarabilirsiniz.

Dünyada en çok hangi dil konuşuluyor?

Günümüzde nüfusunun getirdiği avantajla birinci sırada Çince yer alıyor. Daha sonra ise İspanyolca ve İngilizce en çok konuşulan dillerin başında geliyor. Unutmayın İngilizce en çok bilinen evrensel dildir.

Bir insan en fazla kaç tane dil öğrenebilir?

Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Sorunun cevabı aslında kendi içinizde cevaplıdır. Her insanın öğrenme kapasitesi bir olmadığından bazı kişiler 3-4 dil rahatlıkla öğrenebilirken bazıları ise kendi anadili dışında herhangi yabancı dil öğrenmekte zorlanabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum