Vücut Geliştirme Diyet Programı

Vücut geliştirme sporu ile ilgilenenler kişiler uyguladığı diyet programı son zamanlarda oldukça revaçta. Protein bazlı bu diyet programları aşağıda.
Vücut Geliştirme Diyet Programı

Vücut geliştirme sporu ile uğraşan birçok kişi, bu sporun olmazsa olmazı olan protein ve karbonhidrat bazlı beslenme programlarıyla beslenir. Vücut geliştirme sporuyla diyet yapacak kişilerin de programında protein ve karbonhidrat olması gerekmektedir.

Bu diyet programının amacı kötü karbonhidratlardan uzak kalarak ve yeterli derece protein sağlamaktır. Proteinli diyetler olarak bilinen diyet programlarının içeriği, yapılan egzersizlere ve kiloya göre belirlenir.

Günümüzde zayıflamak için piyasada birçok diyet programı bulunuyor. Ancak son zamanlarda proteinli diyet programları çok popüler olmuş durumda. Proteinli diyet programları son derece sağlıklı olmasından dolayı çoğu uzman tarafından da öneriliyor.

Proteinli Diyet Programı

Kilo vermek için oldukça ideal bir diyet programı olan protein bazlı diyetler, spor yaparken ihtiyaç duyulan enerjiyi vücuttaki yağları yakarak elde ediyor. Bu durumda kişinin acıkmasını engelleyerek çok çabuk kilo vermesini sağlar.

vucut-gelistirme-diyet-programi-005.webp

Protein bazlı diyet programlarına örnek olarak iki tarif anlatacağız. 1.tarif günlük beslenme üzerine bir program, 2.tarif ise içecek üzerine olan bir diyet programıdır. 50 kilodan fazla olan kişiler 1.tarifi, 50 kilodan az olan kişiler de 2.tarifi uygulayabilir.

Sabah

2 Tane Haşlanmış Yumurta

2 Dilim Yağsız Beyaz Peynir

100 Gram Salata (Domates Ve Salatalık)

1 Dilim Kepek Ekmeği

Meyve (Elma Büyüklüğünde)

Not: Kahvaltıda haşlanmış yumurta ile yağsız beyaz peyniri aynı tüketilmeyecek. 1. gün haşlanmış yumurta diğer gün yumurta yerine 2 dilim yağsız beyaz peynir tüketilecek. Bu ikisi sürekli olarak bu şekilde tüketilecek.

vucut-gelistirme-diyet-programi-001.webp

Öğlen

200 Gram Et ya da Tavuk (Az Yağlı)

1 Dilim Kepek Ekmeği

Yağsız ve Az Tuzlu 300 Gram Salata

Meyve (Elma Büyüklüğünde)

Akşam

200 Gram Et veya Tavuk (Az Yağlı)

1 Dilim Kepek Ekmeği

300 Gram Salata (Yağsız ve Az Tuzlu)

Meyve (Elma Büyüklüğünde)

Proteinli İçecek Diyeti Programı

Yüksek protein içeren içecek diyeti sayesinde protein tozlarına ihtiyaç duymadan kendi proteinli içeceğinizi yapabilirsiniz. Üstelik bu protein içeceği çok kolay bir şekilde hazırlanır.

vucut-gelistirme-diyet-programi.webp

Malzemeler

1 Adet Soyulmuş Muz

150 Gr Doğal Yoğurt (Az Yağlı)

1 Yemek Kaşığı Fıstık Ezmesi

Yarım Çay Kaşığı Tarçın

1 Yemek Kaşığı Çörek Otu

100 Ml Süt (Yarı Yağlı Ya Da Yağsız)

Hazırlama

Blender ile tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Ardından cam şişe koyup tekrar çalkalıyoruz ve tarifimiz içime hazır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Protein Hakkında Bilinmesi Gereken BilgilerVücut Geliştirmede Protein Önemli mi?
Whey Protein Tozları Hakkında BilgilerAnabolik Kahvaltı Önemli mi?
Kolay Hazırlayabileceğiniz Protein İçecekleriProtein Açısından Zengin Olan Besinler
Suda Çözünen ve Çözünemeyen Lifli Yiyecekler

Protein diyetini kimler yapamaz?

İçeriği protein ağırlıklı olan bu diyet programları, çok nadir de olsa bazı kişilere olumsuz etki yapabilir. Bu nedenle her diyet programında olduğu gibi proteinli diyet programı için de bazı testler yaptırmakta fayda var.

Özellikle böbrekle ilgili yaptırmanız gereken test, ileride herhangi bir sorunla karşılaşıp karşılaşmayacağınızı gösterir. Eğer bu testler sonucunda herhangi bir olumsuzluk olmayacağı kanıtlanırsa protein bazlı diyet programını uygulayabilirsiniz.

Protein diyeti yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Vücuda alınacak olan yoğun protein böbrekleri zamanla yoracağı için gün içerisinde en az 2.5 litre su tüketmelisiniz çünkü su, böbreklerin düzgün çalışmasını ve yorulmasını engeller. Protein diyeti yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden birisidir.

Aynı zamanda kendinizi kötü hissettiğinizde mutlaka diyeti bırakmalı, normal öğün alımına devam etmelisiniz.

Yüksek protein içeren besinler nelerdir?

Yüksek protein içeren besinler arasında; kırmızı et, kümes hayvanları etleri, balıklar, tahıllar, süt ve süt ürünleri, meyveler, sebzeler, tohumlar, kuruyemişler, nişastalı sebzeler ve zeytinyağı yer almaktadır.

Fitness yapan biri ne yememeli?

Fitness ile uğraşan, spor yapan bireyler mutlaka bazı besinlerden uzak durmalıdır. Aksi taktirde yapacağı spor boşa gidecektir. Sporcuların uzak durması gereken besinler fast food, hamur işi, tatlı, gazlı içecekler, hazır meyve suları, şekersiz ürünler, fazla miktarda yağ ve tuz içeren ürünlerdir.

Fitness yapan sporcu ne yemeli?

Fitness yapanlar antrenman sonrası ihtiyaç duyduğu protein miktarını karşılamalıdır. Sadece protein içerikli beslenmek doğru değildir. Öğünün karbonhidrat, yağ ve protein açısından dengeli olması gerekir. Bunun için kıymalı veya tavuklu makarna, yoğurt, tavuk haşlama, pirinç pilavı, cacık, sebze yemekleri, tavuklu salata gibi besinler tüketilebilir.

Hızlı kas gelişimi için neler yemeli?

Kaslarınızı hızlı bir şekilde geliştirmek için yumurta, tavuk, balık, ananas, kırmızı et, yulaf, ıspanak, tatlı patates, mercimek, soya fasulyesi, süt ve süt ürünleri tüketebilirsiniz. Bu besinler yüksek protein içerdiği için kaslarınızı hızlıca geliştirecektir.

Kaç gün spor yapıp kaç gün dinlenmeli?

Fit bir görünüme kavuşmak için haftanın 2 günü mutlaka dinlenmeniz gerekmektedir. Düzenli olarak 5 gün spor yapmak, uykuyu zamanında uyumak, sağlıklı beslenmek kısa süre içerisinde hayallerinize ulaşmanızı sağlayacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.