Vikings Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bir döneme damga vuran ve etkisi muhtemelen yıllar sürecek belgesel niteliğindeki dizi Vikings hakkında tüm merak edilenleri, bilinmesi gerekenleri, izleyici yorumlarını ve karakter analizlerini sizler için bir araya getirdik.
Vikings Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vikings Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Belgesel niteliğindeki Vikingler dizisi bir döneme damga vurdu. 8. yüzyıl ve 11. Yüzyıl arasında yaşanan Viking devrinin anlatıldığı Vikings Dizisi milyonlarca insanın başından kalkmadan bir solukta bitirdiği dizilerden birisi olmayı başarmıştır. Bu inceleme dizi içeriğimizde Vikinglere ve Vikings Dizisi’ne dair bilinmesi gerekenleri ve tüm merak edilenleri sizler için bir araya getirdik. İşte Vikings Dizisi hakkında izleyici yorumları ve bilinmesi gereken her şey!


Vikings Dizisi Hakkında Bilgi

1. Öncelikle Vikings Dizisi, genellikle tarihi konulara yer veren belgesel kanalı History Channel’da yayınlandı. İlk bölümünden itibaren diziseverlerin beğenisini kazanan Vikings çok ses getiren bir dizi oldu. 

vikings-dizisi.jpg


2. Vikings, hikayesi gerçek yaşama ve karakterlere dayanan bir dizi. 8. Yüzyıl ve 11. Yüzyıl arasında yaşanan Viking devrini bize tekrar yaşatıyor. Dizinin asıl bel kemiği ise Ragnar Lothbrok. Dizinin başından sonuna aslında o dönemde ülkelerin baş belası olan Ragnar’ın hikayelerini izliyoruz.

vikings-dizisi-hakkinda-bilgi.jpg


3. Diziyi izleyen izleyicinin en merak ettiği şey; bugün medeniyet konusunu çoktan aşmış, refah seviyesi anlamında çok ileride olan İskandinavların atalarının gerçekten barbar olup olmadığı! Vikings’i izledikçe şunu anlıyorsunuz ki, barbarlıklarının sebebi ölüm korkularının olmaması ve savaşarak ölmenin en onurlu ölüm olduğunu düşünmeleri. 

vikings.jpg


4. Diziyi zamanına göre ve tarihin gelişimine göre değerlendirdiğimizde bu toplumun kendine has çok fazla özelliğini de keşfetmiş oluyoruz. Çocukluklarından itibaren ölümün yeni bir başlangıç olduğuna inanan bu toplum, ölümden o kadar korkmuyor ki 7 yılda bir düzenledikleri ayinlerde kendi aralarından 7 insanı kurban ediyorlar. 

vikings-dizisi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.jpg


5. Vikingler hakkında çok fazla olumsuz yorum ve geri dönüş alınması üzerine History Channel’ın genel müdürü bir açıklama yaptı. “İnsanlar Vikingler hakkındaki çoğu şeyi yanlış biliyor, aslında Vikinglerin çok daha güçlü ve etkili bir hikayeleri var.”

history-channel-001.jpg


6. Dizi Vikinglerin uzun ve belirsizliklerle dolu deniz yolculuklarını hangi yöntemlerle gerçekleştirdiklerini gösteriyor. Ragnar’ın pusulası ve havanın kapalı olduğu günlerde yollarına devam etmelerini sağlayan güneş taşları bunlardan bazıları. Bütün bunların yanı sıra diziye bağımlı olmanızı sağlayacak derecede güzel insanı ekranda bir arada bulabilirsiniz.

vikings-dizisi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler!.jpg


7. Tarihe yolculuk yapmak isteyen ve geçmiş zamana ait sinema ve dizi yapımlarına ilgi duyanların severek takip ettiği Vikings dizisinde 5 sezon geride kalmıştı. Vikings 6. Sezonu için dizi yapımcısı History Chanel, 5. sezon bitmeden önce müjdeyi vermiş ve 6. sezonun geleceğini Vikings sevenlere duyurmuştu. Dizinin 6. Sezon yayın tarihi resmi olarak açıklanmış değil ama daha önceki sezonlara bakılarak dizinin 2020’nin Kasım ayında yayınlanacağını söyleyebiliriz.

vikings-dizi.jpg


Vikings Dizisi İzleyici Yorumları

1. Vikingler'e dair faydalı bilgiler edinmemizi sağlayan dizi. Bir cinayetin meşru müdafaa kapsamında değerlendirilebilmesi için, suçlunun suçu işler işlemez en yakınındaki eve bu durumu anlatması gerekiyor. ilk iki evi çeşitli tehlikeler nedeniyle es geçebilme imkanı tanınmış, ancak her halükarda üçüncü eve anlatma yükümlülüğü var. Suçlu bulunduysan ölüm şeklini kendin seçebiliyorsun, son dileğin sayılıyor bu da. dizideki suçlu başının kesilmesini istedi, ilginç tabi. can yakmayan ölüm çeşitlerini keşfetmemişler demek ki. zehir mehir de yokmuş zaar.


2. 3. sezon 7. bölümle zemin hazırlayıp, son 3 bölümde aksiyonun dibine vuracaklarının sinyalini verdiler. Haliyle sezonun kıytırık bölümlerinden birisi oldu. ilk sezonda olaylar çok hızlı ve sıkmadan gelişiyordu. Bir sonraki bölümünü sabırsızlıkla bekliyordum ben. Şimdi ise tempoyu düşürdükleri için çok heyecan yapmadan bekliyoruz.


3. Yıllardır merak ederim niye dünya üzerinde iskandinav ırkından daha fazla sivaslı var diye meğer nedeni bu ragnar kasabıymış. yani bu iskandinavlar böyle sağlam bünyeleri var , bi yerde koyunda merinos neyse insan da da bu sarı bebeler o. ama ragnar nüfusu bol bulmuş sağa sola sürüyor. düşünsene lan bu savaşlar olmasa şimdi alanya, kemer diskoları renkli kokteyl içip saçma danslar yapan viking torunu dolu olacaktı. bizim de ekmeğimize çöktü bi şekilde ragnar.


4. Ragnar olse de vikingler yürüse diyen elemanları bize göstermiş dizidir. dizi dediğin = ragnar sen hala neyin peşindesin ? polat alemdarın öldüğü kurtlar vadisi mi olur ? Adam tam bir cin, tam bir tilki, şeytan... diziyi nerenizle izliyorsunuz, yada izlemeye 3. sezon ortasından mı başladınız anlamıyorum ki arkadaş.


5. Game of thrones'tan sonra başlamıştım bu diziye. vurdulu kırdılı olduğunu bildiğim için ilgimi çeker diye düşünerek başladım. tabi got gibi çılgın atraksiyonlar ve entrikalar silsilesine sahip bir diziden sonra ilk sezonu çok vasat geldi. lakin ikinci ve üçüncü sezonun son 4-5 bölümü çılgın atıyor. zekice kurgulanmış ve oyuncuların kaliteli performansıyla insanı inandıran bölümler diziye müthiş enerji getiriyor. bazı sahneler çok sıksa da insan bekliyor acaba bunun sonunda neler olacak diye. özellikle ragnar'ın zekice planları, hal ve hareketleri (yine oyuncunun katkılarıyla) diziyi iyice sürükleyici ve meraklandırıcı hale getiriyor.


6. Tüm sezonları izledikten sonra yazarım diye hiç entry girmemiştim, şuan hepsini hem unuttum hem de üşendim. ancak şu isyan kalıcı; şerefsiz senaristler, lagertha ablamızı lütfen diziye giren her erkeğin altına atmayın, ragnar'da bu kadar köpek çekmesin. bizim olmayacaksa ragnar reis'in olsun bari. hele o kalf falan, yakışıyor mu sarışın zeynama?


7. Bu diziye 3-4 gün önce başladım ve bitti. bu süre boyunca sevdiğim bir yakınım dostlarıyla birlikte misafirim olmuş gibiydi. tüm savaşlar, mücadeleler bizim evinde içinde gibiydi. böyle bir sürü insan. beraber yaşadık sanki her şeyi. ragnar'ın o ilk sivrildiği gün sanki yanında rollo değil ben vardım. o ilk gemisini yapan folki değil bendim. sanki gel üçlü takılalım dediği insan rahip değil de bendim. ya da ormanda çatır çatır seviştiği yok lan o ben değildim. o kadar değil. şaka bir yana üzüldüm bitince. 


8. Dizi 4.sezon 4-5 bölüm itibariyle durağan gideceğe benziyor, yine bol ihanet, kan ve entrika göreceğiz ancak son sezondaki zirveden epey uzaklaştıktan sonra. ragnar'ın ilk bölümdeki sakin ve esprili halleri diziyi güzelleştirmiş. rollo ise müthiş bir oyunculuk sergiliyor bence. tam bu adam iyi diyecekken, öyle bir kahpelik yapıyor ki tüm iyi niyeti alıp götürüyor. ama enteresan tarafı her seferinde iyi bir insan olabileceğine ikna ediyor sonra kahpeliği yapıp ne olduğunu hatırlatıyor. normanların atası olması, bu adamlara neden güvenilemeyeceğinin ironik bir hatırlatması olsun. 


9. Game of thrones'dan sonra kılıç-kalkan açlığımı dindirmek için giriştiğim dizi. pek severim kendisini ama 2 eleştirim olacak: 1) history channel'ın belgeselleri gibi sahnelerin kesik kesik ilerlemesi biraz sürükleyiciliği baltalıyor. kanal geleneği diye yediriyorlar galiba.* 2) savaş (daha doğrusu çatışma) sahnelerinin başroller haricinde fevkalade kötü olduğunu da söylemeden geçemeceğim. zaten eyc of feudal age seviyesinde 10 vs 10 kapışıyorsunuz, arkaplanda kalanlar bari saçma sapan itişmek yerine biraz gerçekçi dövüşsünler.


10. Bir çok süper diziyi izlemiş olduğum için mutsuzdum, hiç izlememiş olsam çok zevkli geçireceğim uzun saatlerim var diye düşünürdüm, mesela spartaküsü izlememiş olsaydım şu an izleyecek muhteşem bir dizim olurdu derdim, ki ben vikingsi izlememiştim yaw, bi bakmış beğenmemiştim, derken izlemeye başladım ilk sezonu hemen bitirdim. hem tek tanrılı dinler hakkında hem tarihi manada da oldukça katkı sağlayacak bir dizi olmakla birlikte görsel manada da savaş ve kan severler için ideal bir dizi olduğunu düşünmekteyim.


Vikings Dizisi Oyuncu ve Karakter İncelemesi

1. Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel)

Öncelikle Travis Fimmel bu dizide mutlaka izlemenizi gerektiren bir oyunculuk sergiliyor. Kazanma hırsı, ihtişamı, gücü, sesi ve karizması onu izlemek için sadece birkaç sebep. Kısaca rolünden bahsedersek kendisi hem muhteşem bir Viking savaşçısı hem de çiftçidir. Karısı Lagertha ve iki çocuğu ile yaşamaktadır. Kabile reisinin tüm karşı çıkmalarına rağmen batıya yelken açmıştır. Daha sonrasında da önü kesilemeyen yolculukları başlamıştır.


2. Lagertha (Katheryn Winnick)

En az kocası Ragnar kadar güçlü bir kadın olan Lagertha,İskandinav mitolojisinde Shield-Maiden olarak adlandırılan, eşlerinin yanında savaşa giden güçlü ve tanınan bir kadın savaşçıdır. Kocasının başarısı ve gücü için elinden geleni yapan güçlü bir karakterdir.


3. Floki (Gustaf Skarsgard)

Kaçık tavırları ve deli bakışlarıyla dizide ilgi odağı olmayı başarmıştır. Ragnar’ın en yakın arkadaşı olan Floki, Earl’ün bütün karşı gelmelerine rağmen Ragnar için tekne yapmıştır. Tekne ustası olan Floki, Vikingler için o zamana kadar yapılmış en uzun tekneyi yapmıştır.


4. Rollo (Clive Standen)

Ragnar’ın kardeşi olan Rollo çok iyi bir savaşçıdır aynı zamanda içten içe sürekli Ragnar’ın özgünlüğünü kıskanmaktadır. Kıskançlığı içindeki kötüyü ortaya çıkartmıştır ve sonunda Ragnar’a karşı savaşmıştır.


5. Athelstan (George Blagden)

Ragnar’ın yaptığı ilk seferde köle olarak aldığı bir rahiptir. Arkadaşlarının öldürelim ısrarlarına karşı Ragnar onu kendi yanına alıp rahiple arkadaş olmuştur. Rahip de oradaki tüm vahşete rağmen Ragnar’ın içindeki farklılığı görüp o güne kadar inandığı her şeyi sorgulamaya başlamıştır.

Netflix Dizileri – Gelmiş Geçmiş En İyi Orijinal Netflix Dizileri

NeOldu.com / Sinema

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.