Uzungöl’de Yapılacak Şeyler

Karadeniz’in eşsiz incilerinden biri olan Uzungöl geziniz sırasında yapabileceklerinizi sizler için derledik. Hadi hep birlikte Uzungöl'e gittiğinizde yapabileceğiniz şeylere göz atalım.
Uzungöl’de Yapılacak Şeyler

 Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl,  yaz kış demeden binlerce turistin akınına uğruyor. Bir doğa harikası olan Uzungöl, Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlıdır. Uzungöl geziniz esnasında birçok doğal aktivitelerde bulunabilirsiniz.


Uzungöl’de Neler Yapılır?

Uzungöl’de yapılacaklar listesinin ilkinde tabiî ki de muhteşem doğayı keşfetmek olacaktır. Bu esnada doğayı keşfedip istediğiniz şekilde hareket edebilirsiniz. İstiyorsanız doğa yürüyüşleri dilerseniz de jeep Safariyle doğayı keşfe çıkabilirsiniz. Buraya geldiğiniz zaman mutlaka yanınızda çözünürlüğü yüksek olan bir fotoğraf makinesi olması gerekir yoksa bu güzellikleri çekemediğiniz için üzülebilirsiniz. Uzungöl’ün yaylalarına çıkmadan da olmaz. Buraya geldiyseniz mutlaka bir yayla turu yapmanızı öneririm. Uzungöl’de bulunan yaylalar Haldizen Yaylası, Garester Yaylası, Şekersu Yaylası Taşpınar yaylası başlıca gezebileceğiniz yaylalardır. Ve Uzungöl’de olta balıkçılığı, kamp, tırmanış gibi doğal aktivitelerde yapabilirsiniz.


Uzungöl Camii

Uzungöl’ün sembollerinden biri olan Uzungöl Camii’nin yapılışı çok eski olmasa da Uzungöl ile bütünleşen camii, minareleriyle birlikte 600 metre öteden görünmektedir. Camiinin görselliğini yitirmemesi için dönem dönem boyama çalışmaları yapılmıştır. Uzungöl Camii’nin akşam vakitlerinde de görüntüsü muhteşemdir. Özellikle profesyonel fotoğrafçılar Uzungöl’ün ve caminin fotoğraflarını çekmeye bayılırlar.

uzungol-cami.jpg


Şekersu Yaylası

Çaykara’da bulunan Şekersu Yaylası Trabzon’un en güzel yerlerinden biridir. Eski Adı Sakarsu olan yayla Karaçam ve Yaylaönü köyleri ile komşu durumdadır. Kışın iklim şartları nedeniyle yerleşime kapalı olan yaylaya yaz aylarında çıkabilirsiniz.

şekersu yaylası


Haldizen Yaylası

Haldizen Yaylası, Demirkapı Yaylası olarak da bilinmektedir ve Karadeniz’in en hareketli yerlerindendir. Uzungöl’den Haldizen yaylasına rahatlıkla gidilebilir. Uzungöl’ün Şerah Köyü’nden 16 kilometre uzaklıktaki yaylaya orman yoluyla ulaşılır.

haldizen-yaylasi.jpg


Garester Yaylası

Uzungöl’ün birbirinden güzel yaylalarından biri olan Garester Yaylası da görülmeye değer yerlerdendir. Uzungöl’ün güneyinde bulunur ve yaylaya çıktığınızda Uzungöl’ün inanılmaz manzarasını seyretmeye doyamayacaksınız.

garester-yaylasi.jpg


Şerah Köyü

Karadeniz’e özgü geleneksel yapıya sahip evleriyle içinizi ısıtacak. Çaykara’nın muhteşem doğasına tanık olabileceğiniz duraklardan olan bu köyü de Uzungöl gezi rotanıza eklemeyi unutmayın.

serah-koyu.jpg


Uzungöl’de Alışveriş

Buraya geldiğiniz zaman Karadeniz yöresine ait kıyafetleri, peştamalları, sevimli bez bebekleri ve hediyelik süs eşyalarını alabilirsiniz.

peştemal


Uzungöl Festivali

2003 yılından bu yana her yıl Haziran ayında Uzungöl’de festivaller düzenlenmektedir. Bu festivalde konserler, folklor, akrobatik gösteriler gerçekleşiyor. Uzungöl Festivali 3 gün sürüyor. 

uzungol-festivali.jpg


Uzungöl Otel ve Pansiyonları

Uzungöl’deki en iyi oteller sırasıyla şunlardır;

  1. İnan Kardeşler Otel
  2. Uzungöl Sezgin
  3. Kilpa Hotel
  4. Poyraz Hotel Uzungol
  5. Gobleç Otel
  6. Inan Kardeşler Bungalow

Uzungöl'de Ne Yenir?

Otellerin hemen hepsinde kahvaltı dahil akşam ve öğle yemekleri verilmektedir. Ancak günübirlik gitmişseniz ya da yöresel lezzetlerinin de tadına bakmak istiyorsanız, yıllardır hizmet vermekte olan bir çok restoran var. Özellikle balık severler için alabalığın en lezzetli olduğu yerlerden birisi olan Uzungöl’de bunun haricinde mıhlama, lahana sarması, lahana çorbası, hamsili ekmek ve papa gibi bir çok yöresel lezzeti de tatmak mümkün.

 


Önerilen İçerikTrabzon'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Neoldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.