Laminat Parke Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dünyanın hemen hemen her bölgesinde zemin döşeme malzemesi olarak en fazla laminat parke tercih edilmektedir.
Laminat Parke Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ayrıca ev ve ofis gibi alanlarda da oldukça fazla tercih edilen laminat parke birbirinden farklı modelleri sebebiyle hemen hemen yaşamımızın her alanında zeminlerde kullanılmaktadır. 1977 yılında zemin döşemesi olarak kullanılmaya başladı ve günümüzde de en aktif şekilde kullanılan zemin döşeme araçlarının önde gelen lideri konumundadır.

Laminat Parke Nerede Kullanılır?

Laminat Parke

  • Oturma odası: Evde kaldığımız süre boyunca zamanımızın büyük çoğunluğunu oturma odasında geçiririz. Uzun zaman geçirdiğimiz alanların oldukça rahat ve fazla kullanıldığı için kolay şekilde temizlenmesini isteriz. Bu nedenle oldukça kolay bir şekilde temizlenme yapısına sahip olan laminat parke ayrıca oldukça dayanıklı bir yapıya sahip olduğu için uzun yıllar boyunca kullanılmaktadır. Ayrıca oturma odalarında çamsan laminat parke tercih edilmektedir. Dayanıklı yapısı ve oldukça şık modelleri nedeniyle oturma odalarının en fazla tercih edilen modelidir.
  • Yatak odası: Dinlenmek ve uyumak için kullandığımız yatak odaları az zaman geçirdiğimiz alan olsa da evimizin en özel alanının güzel olmasını laminat parkeler kullanarak daha da güzelleştirebiliriz.
  • Mutfak: Özellikle yemek yaparken oluşabilecek lekelerin kolay bir şekilde temizlenmesi ve uzun süre dayanması için mutfaklarda da tercih edilmektedir.
  • Giriş: Evin en fazla kullanılan alanlarından bir tanesidir. Dışarıdan evin içine girdiğimizde bütün pisliklerin ilk bulaştığı noktadır. Kolay temizlenmesi için parkeler tercih edilmektedir.
  • Ofis: Kolay temizlenmesi, dayanıklı bir yapıya sahip olması ve şık görüntüsü nedeniyle ofislerde de tercih edilmektedir.

Laminat Parke Döşemesi Nasıl Yapılır?

Laminat Parke

Dayanıklı yapısı ve birbirinden farklı modelleri nedeniyle dünyanın en fazla tercih edilen zemin kaplamaları arasında yer alan laminat parke, son dönemlerden en fazla tercih edilen modellerden bir tanesi de suya dayanıklı parke çeşitleri olmaktadır. Nem ve suya karşı dayanıklı olması sebebiyle temizlenmesi de oldukça kolay olan laminat parke, döşemesi ise oldukça kolaydır. Uzun süreli kullanımlar için en fazla tercih edilen zemin kaplama ürünleri arasında da yerini almıştır. Laminat parke yapılacak olan zeminin oldukça temiz ve pürüzsüz bir yapıya sahip olması gerekir.

  • Yere döşenecek olan parkelerin yerlerini doğru bir şekilde belirleyerek ona göre dizin.
  • Laminat parke döşenecek alanda daha rahat çalışabilmeniz için duvar kenarlarında bulunan çıta ve kapıları çıkartın
  • Daha sonra ilk parkeyi yerleştirdikten sonra 30 derecelik bir eğim kullanarak diğer parçayla birleştirin
  • Laminat parkelerin birleşiminden sonra döşeme yapılan alanın estetik yapısı ortaya çıkacaktır.
  • Laminat zemini düzgün ve doğru şekilde yerleştirdikten sonra yapılması gereken en önemli noktalar ise kesiklerdir.
  • Özellikle boru olan bölgelerde özel ayarlamalar yapılarak doğrusal ve şerit şeklinde doğru kesimler yapılarak zeminin şık ve düzgün olmalıdır.
  • Duvar kenarlarını kesici bir alet kullanarak kesip duvara sıfırlayın.
  • Son olarak laminat parkeleri döşedikten sonra süpürgelikleri de duvara sabitleyerek işlemlerinizi tamamlayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.