Uykusuzluğa İyi Gelen 10 Çiçek

Hem evinizi güzelleştiren, hem de size fayda sağlayacak bitkilerin değişik özelliklerinden yararlanmakta fayda var. İşte uykusuzluğunuzu giderecek çiçekler
Uykusuzluğa İyi Gelen 10 Çiçek

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Uykusuzluk; ruh hali, enerji, üretkenlik ve yaşam kalitesini etkileyen pek çok nedeni olan bir problem. Uykusuzluk için bitki çayları da tüketilebilir ya da ilaç kullanılabilir; ama hep uykusuzluğa iyi gelen hem de havayı temizleyen bitkiler uyku sorununuzu çözerken eve canlılık verecektir. Uykusuzluğa iyi gelen ve hava temizleme tesisi olan 8 çiçeği sizler için derledik.

1. Yasemin

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Araştırmalar sonucu yasemin çiçeğinin uyku için doğal bir yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Sizi rahatlatan ve iç sıkıntılarınıza çözüm olabilecek bir çiçektir. Yatak odanızda bulundurduğunuz takdirde uyandığınızda çok güzel pozitif bir enerji kaplamış olur içinizi.

2. Lavanta

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Lavantanın da iç sıkıntınızı önleyecek ve sizi rahatlatacak özelliği vardır. O büyüleyici kokusuyla güzel bir uyku çekebilirsiniz. Aynı zamanda odanızın ferahlamasını sağlar, uykuya dalma sürenizi kısaltır. Kaygıyı ve stresi azaltmaya yardımcı olan lavanta, kaliteyi de artırır. Görüntüsü de güzel olduğu için yatak odalarında kesinlikle bulunması gereken bir çiçektir.

3. Gardenya

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Uyku getirici özelliği kanıtlanmış bir diğer çiçek gardenyadır. Çok rahat bir uyku uyumanızı sağlar ve rahatlatır. Gardenya sadece kokusuyla değil, muazzam görünümüyle de sizi sakinleştirecektir. Yapılan araştırmalara göre gardenya kokusunun doğal sakinleştirici etkisi bulunmaktadır.

4. Kaynanadili

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Oldukça ekonomik olan ve evinizdeki oksijen seviyesini arttırmaya yardımcı olan kaynana dilini de evinizde mutlaka bulundurun. Kolay bakımıyla da oldukça avantaj sağlar. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürerek, muazzam bir uyku çekmenize yardımcı olmaktadır.

5. Sarısabır

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Sarısabır çiçeğinin uykunun yanı sıra yaraları ve yanıkları iyileştirme özelliği de bulunmaktadır. Ayrıca detoks etkisi de vardır. İnsanı kimyasallardan uzak tutar. Bakımı da oldukça kolay bir bitkidir. Yatak odasında kesinlikle bulundurulması gereken bir bitkidir. 

6. Duvar Sarmaşığı

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Evinizdeki havayı en iyi temizleyen çiçeklerden bir tanesidir. Oda sıcaklığını da ayarlayan bu bitki rahat bir uyku uyumanızı sağlar. Duvar sarmaşıkları ile kendi keyfinize göre çeşitli dekorasyonlar düzenleyerek hem uykunuzu güzelleştirebilir hem de yatak odanıza şık bir görünüm kazandırabilirsiniz.

7. Kırmızılı Drasena

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Toksinleri temizleme özelliğiyle  insan sağlığına da oldukça faydalıdır. Ayrıca evinizde dekorasyon olarak güzel durabilecek bir bitkidir. Uyku kalitenizi artırmak için kırmızılı drasena çiçeğini yatak odanızda bulundurabilirsiniz. Son derece şık bir bitki olan kırmızılı drasena uyku sorunlarına destek olur.

8. Potos Sarmaşık

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Kolay bakımıyla tercih edebileceğiniz bitkilerden biridir. Havayı temizleme özelliğiyle rahat uyku uyumanıza da yardımcı olacaktır. Duvar sarmaşığı ve potos sarmaşık ile kombine dekorasyonlar yapılarak uykuda ekstra ferahlama, rahatlama sağlanırken aynı zamanda duvarlarınıza da renk katabilirsiniz.

9. Aloe Vera

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Hem az bakım isteyen hem de uyku kalitesini artıran aloe vera bitkisi sayesinde fazla su ihtiyacını karşılamadan sadece sabah veya öğlen saatlerinde az miktarda güneş ışığı göstererek bakımını sağlayabilirsiniz. Bağışıklık sistemini de güçlendiren aloe vera bitkisi havadaki benzen oranını da düşürür.

10. Barış Çiçeği

Uykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler

Odanın havasını temizleyici etkisiyle bilinen barış çiçeği hava kalitesini de artırmaktadır. Hava kalitesini artıran iç mekan bitkileri listesinde en üst sıralarda yer almaktadır. Yatak odasında kesinlikle bulunması gereken bir bitkidir. Havadaki formaldehit ve benzen gibi zararlı kimyasalları temizler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ağırlık Çalışmak Uykuya İyi Gelir Mi?Uykuda Kaslar Gelişir mi?
Uykusuzluk İçin Çözüm ÖnerileriSıcak Havalarda Serin Uyumak için Ne Yapılır?
Uyku Nedir ve Neden Gelir?Uykunun Evreleri Nelerdir?
Öğle Uykusunun Faydaları Nelerdir?Rahat Bir Uyku Uyumanın Yolları
Ağzı Açık Uyumanın NedenleriRahat Uyku İçin Hangi Besinler Tüketilmelidir?
Uykunuzun Kaçmasına Neden Olacak GıdalarÇocuklarda Geniz Eti Problemi

Yatak odasında olması gereken çiçekler nelerdir?

Yatak odasında kesinlikle bulunması gereken bazı çiçekler vardır. Bu çiçekler sayesinde hem uyku kalitenizi artırabilir hem de odanızı şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Yatak odasında olması gereken çiçekler arasında; yasemin çiçeği, lavanta çiçeği, gerbera, kılıç çiçeği, aloe vera, areka bitkisi yer alır.

Psikolojiye iyi gelen çiçekler, bitkiler hangileridir?

Psikolojinize iyi gelecek çiçekler veya bitkiler arasında; aloe vera, areka palmiyesi, fesleğen, yasemin çiçeği, yılan bitkisi, nane, menekşe çiçeği, lavanta çiçeği yer almaktadır.

Gece oksijen veren bitkiler nelerdir?

Geceleri oksijen veren bitkiler özellikle uyuyacağınız odalarda tutulduğunda daha kaliteli bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Örümcek bitkisi, yılan bitkisi, noel kaktüsü, barış zambakları, deve tabanı oksijen veren bitkiler arasında yer alır.

Yatak odasına çiçek konur mu?

Yatak odasına çiçek koymak sizin daha rahat ve kaliteli bir uyku çekmenizi sağlar. Çiçekler odadaki kirli havayı yok edebildiği için ferah bir ortam oluşturur. Aynı zamanda uykuya dalmakta zorlanıyorsanız uykuya dalmanızı kolaylaştırır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.