Duygulara Tercüman Olan Türkiye’de Sesi Güçlü 10 Sanatçı

Türkiye'nin en güçlü 10 kadın ve erkek sesini, teknik ve verdiği duygu yoğunluğu açısından sizler için derledik.
Duygulara Tercüman Olan Türkiye’de Sesi Güçlü 10 Sanatçı

Türkiye'nin En İyi Ses Sanatçıları

Türkiye’de sesi ile ön plana çıkan sanatçılar arasında bazıları vardır ki, sesleri oldukça güçlüdür. Bu özelikleri sayesinde Türkiye’nin en çok dinlenen ve en sevilen sanatçıları arasında yer almaktadır. Peki, sesi güçlü olan sanatçılar hangileridir?

İşte, teknik ve duygu yükü olarak Türkiye'nin güçlü sesine sahip sanatçılar;

1. Yıldız Tilbe

En İyi Ses Sanatçıları

Yıldız Tilbe, Türkiye'nin en güçlü 10 sesi arasında kendine ilk sıralardan yer edinmeyi hem yazdığı şarkı sözleri ile hem de besteleriyle hak etmiştir. Arabesk müzik sevenlerin en sevdiği şarkı sözü yazarı ve bestekar olan usta sanatçı son yıllarda da sevenlerini yalnız bırakmadan albüm yapmaya devam etmektedir.

2. Ceylan Ertem

En İyi Ses Sanatçıları

Vokal müzik alt yapısından gelen ve kökeni jazz müzik türüne dayanan sanatçı, sahip olduğu ses mücevheri ile sistemli şarkıcılıktan ziyade deneysel bir tarzı kabul eden şarkıcılığı benimsediğini belli etmektedir.

3. Haluk Levent

En İyi Ses Sanatçıları

Usta rockçı Haluk Levent, Türkiye'nin güçlü 10 sesi arasında yazılmasa ayıp edilmiş olur. Kendi bestelerini ve şarkılarını o güçlü sesiyle hakkını vererek okuyan usta rockçı uzun zamandır albüm çıkartmamıştır ancak konserlerinde sevenlerine sesini duyurmaya devam etmektedir.

4. Zara

En İyi Ses Sanatçıları

Dumanlı bir sese sahip olan Zara, oldukça da kuvvetli bir ses tonuna sahiptir. Yetkinliği oldukça geniş olan sanatçı, Türk Sanat Müziğini de Arabeski de aynı şekilde okuyabilme yeteneğine sahiptir

5. Ebru Gündeş

En İyi Ses Sanatçıları

Türkiye'nin güçlü seslerini sayarken Ebru Gündeş'i es geçmek o alto sesiyle asla mümkün değildir. Sesine oldukça hakim olan, namelerini yaptığında hayranlarını kendine hayran bırakan arabesk müziğin kraliçesi kulaklarımızın pasını yıllardır silmeye devam etmektedir.

6. Sezen Aksu

En İyi Ses Sanatçıları

Türk pop müziğinin minik serçesi Sezen Aksu, hem bestekarlığı ile hem de naif yorumlamalarıyla insanı vurucu melodilere ses veren minik serçe, bestelerini okurken neler yaşadığını insana hissettirmenin yanında bir de o hisse ortak olmasını sağlıyor.

7. Bülent Ersoy

En İyi Ses Sanatçıları

Türk Musikisinin profesörü olarak adlandırılan ve Diva lakabıyla yıllardır kulaklarımızı dinlendiren ve içimizi şenlendiren büyük yorumcunun güçlü sesini duyurmak içim mikrofona dahi ihtiyacı yoktur. Tüm notaları eksiksiz ve profesyonel bir biçimde basan, tek bir ses kayması bile yaşamayan Diva Türkiye'nin en güçlü seslerinin başında gelmektedir.

8. Sertab Erener

En İyi Ses Sanatçıları

52 yaşına girmiş olan sanatçı ülkemizi Eurovision yarışmasında temsil ederek birinciliği ülkemize o güçlü sesiyle getirerek herkesi gururlandırmıştır. Kökeni operacı olan sanatçı her şarkıya sesini uyarlayarak, Türk pop dünyasında hem duygularını yansıtan hem de tekniğini güzelce aktarabilen sanatçı aynı zamanda Jazz da söylemektedir.

9. Şebnem Ferah

En İyi Ses Sanatçıları

Şebnem Ferah, küçük yaşlarından beri Rock söyleyen ve piyasaya ilk çıktığı andan itibaren Türk Rock müziğinin kraliçesi ilan edildi. Hayranları onun en çok kafa sesini ihtişamlı bir biçimde kullanarak söylediği şarkılarını sevmektedir. Saatlerce sahnede de kalsa ses performansı açısından asla bir şey kaybetmemektedir.

10. Müslüm Gürses

En İyi Ses Sanatçıları

Müslüm Gürses'i hangi şarkısıyla hangi sahne performansıyla ansak onun için az kalır. Türk arabesk müziğinin erkek sesleri arasında en güçlü olarak sıralama yapıldığında ilk sırada usta sanatçı çıkmaktadır. Türkiye'nin bu güçlü sesinin hayatı 2018 yılında vizyona giren filmler arasında yer alan "Müslüm" filminde aktarılmıştır.

Benzer İçerik Önerileri
Klasik Müziğin Efsane TemsilcileriEn İyi Alternatif Rock Grupları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum