Türkiye'nin En Başarılı 5 Oyun Geliştirme Şirketi

Oyun geliştiren şirketlerin başında gelen şirketleri sizler için derledik. Kullandıkları teknolojilerle insanları oyun dünyasına sürükleyen ve Türkiye'nin önde gelen isimleri arasında olmayı başaran şirketlere gelin hep birlikte göz atalım.
Türkiye'nin En Başarılı 5 Oyun Geliştirme Şirketi

Oyun ve eğlence sektörünün devasa patronlarını görebileceğiniz içeriğimizde. Geçmişten günümüze kadar değişen ve gelişen oyunları hepimiz farkediyoruz. Hem bilgisayar hem de konsol oyunlarında gelişen teknoloji yeni bir devrim yaratmıştır. Çok oyunculu oyunlar da sektörü başka bir boyuta taşımış oldu. Üstelik yalnızca bilgisayar ve konsol oyunları da değil! Mobil platformlarda oyunlar oldukça güzel bir yere gitmektedir. Türk oyun sektörü de son zamanlarda çok büyük ilgi görmüş ve adından sürekli söz ettirmeyi başarmıştır.

İşte en başarılı 5 Türk oyun geliştirme şirketleri şunlardır;

1. TaleWorlds Entertainment

2005 yılında Ankara'da kurulan video oyunları geliştiren bir şirkettir. Dünya genelinde tanınmaya başlamasının nedeni olan oyun Mount&Blade oyunudur, Bu oyun Ortaçağ temalı rol yapma oyunudur. Serilerini devam ettiren şirket PlayStation'da oynanabilen ilk Türk oyun olması ile oldukça ilgi çekmektedir.

2. Peek Games

Dünya'nın en önemli oyun şirketleri arasında girmeyi başaran Peak Games 2010 yılında kurulmuştur. Peak Games oyun sektöründe dünya çapında kullanıcı sistemini başarı ile kurmuştur. Oyunları 270 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır. En popüler oyunlar arasında Spades Plus, 101 Okey Plus, Toy Blast ve Gin Rummy Plus vardır.

3. Gram Games

2012 yılında İstanbul'da kurulan bu mobil eğlence stüdyosu Gram Games, her yaşa hitap eden oyunlarıyla 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmayı başarmıştır. 1010!, Lumino ve Merged sevilen oyunlar arasındadır. Six! oyunu ile Pokemon Go'yu geçerek dünya genelinde kendini göstermiştir. Londra'da ofis açıp global olarak büyümeye devam etmektedir.

4. Panteon

3 kişi ile bir şirket kurup MoBu ve Legendary Team oyunlarıyla adını duyurmuştur. Panteon 2015 Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nde MoBu, “Yılın Oyunu”, “En İyi Oyun Tasarımı” ve "İşitsel Sanat" ödüllerini almıştır.

5. Mildmaniab

TÜBİTAK teşviği ile kurulan bu şirket, mobil oyun geliştirme üzerine kurulmuştur. Darklings, Rop, Cattch oyunları ile oyun sektöründe adını andırmayı başarmıştır. İlk oyunu olan Darklings App Store'da ilk günlerde bile ilk sıralarda yer alarak dünya medyasından oldukça olumlu tepkiler alarak büyük ses getirmişti. Birçok dalda ödül kazanan bu şirket, oyun sektöründe büyük azimle kendini geliştirmeye devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum