Elektirikli Citroen Ami Özellikleri - İnceleme ve Fiyat

Elektirikli araçlardan biri olan Citroen Ami Türkiye'de satışa çıkar çıkmaz tükendi. İşte, Citroen Ami'nin fiyatı, teknik özellikleri ve donanımları:
Elektirikli Citroen Ami Özellikleri - İnceleme ve Fiyat

Citroen Ami satışa çıkar çıkmaz tükendi. İki dakikada bir Ami satıldı.

Tamamen elektrikli mobilite bir araç olan Ami'nin hızla tükenmesi şaşkınlık yarattı. Daha sıfır modeli perakende satışa çıkmadan ikinci el pazarına düşmüş ve büyük ilgi görmüştü.

Sadece kurumsal müşterilere satışa sunulan %100 elektrikli araç Citroen Ami perakende 50 adetlik parti ile satışla başladı ve sadece 25 dakikada tükendi.

2022 Citroen Ami Özellikleri

Şarj Süresi180 dk
Menzil70 km
Elektirik%100
Maksimum Hız45 km/s
Motor Gücü8 Beygir
Kapasite2 Kişilik
ÇekişÖnden
Ağırlık485 kg
Uzunluk2.41 m
Genişlik1.39 m
Yükseklik1.52 m
Fiyat219.000 TL

219.000 TL Fiyat İle Peynir Ekmek Gibi Gitti

Citroen Türkiye'nin 219.000 TL fiyatla ilk defa perakende müşterilerine sunduğu Ami tek şarj ile 75 km menzili katedebiliyor. İkinci el modeller şu an otomobil satış sitelerinde 240.000 TL'den başlıyor.

Citroen Ami Fiyatı

Standart Prizde 3 Saatte Tam Şarj Oluyor

Ami'nin öne çıkan bir özelliği de şarj istasyonuna gerek duymaması. 220 volt gücündeki standart prize takılarak sadece 3 saatte şarj olup 75 km menzile ulaşabiliyor. Şüphesiz günümüzde ülkemizdeki ekonomik şartlar aracın en büyük tercih sebeplerinden biri.

2022 Model Citroen Ami

Citroen Ami'nin ekonomik yönünün yanı sıra pratikliği de göz önüne alınınca önümüzdeki yıllarda her köşe başında bir Citroen Ami karşımıza çıkacak gibi gözüküyor.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım ilk yıl 1.000 adet satışa ulaşmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Citroen Ami İncelemesi

Şehir içi mobiliteye yeni bir bakış kazandıran ikonik tasarımıyla tüm zamanların en benzersiz %100 elektrikli aracı Citroen Ami hakkında merak edilenler...

İç Görünüm

Citroen Ami İnceleme

Citroen Ami modelinin iç dizaynı, tıpkı dış cephede olduğu gibi son derece minimalist tasarımı ile gösterge panelinde klima, ısıtmalı cam ve dörtlü flaşör olmak üzere 3 düğme barındırıyor. 

Ayrıca ön panelde akıllı telefonunuz için bir yuva, şarj için bir USB bağlantı noktası, koltuğunun arkasında ve yolcunun solunda küçük bir bölme yer alıyor. 

İki kişilik kompakt iç tasarıma sahip Citroen Ami modelinde orta konsol bulunmazken  gösterge paneli esasen arabanın genişliğini kapsayan bir raf olarak karşımıza çıkıyor. 

Panoramik cam tavan ve ön panelde çok miktarda cam olmasından dolayı son derece havadar olan model, bu kadar küçük bir araba için çok geniş hissettiriyor. Panoramik cam tavan, araca rahat ve havadar bir his veren hoş bir özellik.

Yüksek sürüş pozisyonuyla eşsiz manzara imkanı sunarken tek dezavantajı yatay olarak bölünebilen ve yukarı itilebilen yarı açılır pencerelerin, yaz aylarında biraz klostrofobik hissetmenize neden olabilmesidir. 

Dış Görünüm

Citroen Ami İnceleme

Kompakt boyut ile göz kamaştıran elektrikli otomobil Citroen Ami; 485 kilogram ağırlığa, 2410 uzunluğa, 1390 genişliğe ve 1520 milimetre yüksekliğe sahip. Güç ve ağırlık oranı 60,6 kg/hp, 16,5 hp/ton olan modelin 2 kapısı bulunuyor.  

Hatchback tipi elektrikli araba olarak üretilen Citroen Ami, önden çekişli olup 7,2 metre dönüş çapına sahip.

Citroen Ami'nin dış tasarımından bahsederken elle açılan camlara değinmeden geçemezdik. Geleneksel araba pencerelerinin aksine, yukarı itip açılan camlar bir menteşe ile açılırlar.

Performans

Citroen Ami İnceleme

Fransız üretici Citroen, yeni modeli Ami modelini 5,5 kWh kapasiteli bir pille donattı. Tek bir şarjla aracın kilometresi 70 kilometreye ulaşabilirken elektrik motorunun kapasitesi, 8 beygir gücü göstergesiyle sınırlı. Bu sayede otomobil saatte maksimum 45 kilometre hızla yol alabiliyor. Bu, şehirde rahat sürüş için gayet yeterli diyebiliriz.

Tasarım

Citroen Ami İnceleme

Genel görünümü her zamanki Citroen marka kimliğinin az da olsa dışında kalan Ami'nin ön kısmında marka logosu yer alıyor. Mükemmel simetrik ön ve arka ucu ile göze çarpan Ami, her iki tarafında tamamen aynı gövde panellerini kullanıyor. 

Ami'nin tasarımı daha önce gördüğümüz hiçbir şeye benzemiyor. Diğer üreticiler yıllar boyunca küp benzeri tasarımı tercih ettiler ve başarısız oldular ancak Ami oldukça farklı görünüyor.

İlginç tasarımı, plastikle kaplanmış kutu benzeri bir şasi ile mümkün kılınmışken rakipsiz bir manevra kabiliyeti sunuyor. 2,41 m uzunluğunda ve 1,39 m genişliğinde olan Ami'nin dönüş dairesi ise 7,2 metre.

Sürüş ve Güvenlik

Citroen Ami İnceleme

Citroen'in en son ürünü, şehir içi seyahatin birçok zorluğunu çözeceğe benziyor. Etkileyici derecede küçük dönüş çemberinden daha önce bahsetmiştik ve bu, Ami'nin hassas direksiyonuyla mümkün son deree basit hale geliyor. 

Aracın gövdesinin yaklaşık %50'sinin camdan oluşması sayesinde görünürlüğün oldukça net olduğu modelde sürücüler Ami'nin tüm köşelerini rahatça görebilir, küçük boyutuna rağmen son derece havadar bir sürüş deneyimi yaşayabilir.

Fiyat

Şehir içi mobilite çözümü Citroen Ami, Türkiye pazarında yalnızca kurumsal müşterilere satışa sunulmasının ardından 50 adetlik parti ile satışla başladı. Sadece 25 dakika içerisinde tüm araçlarını Türkiye'de satmayı başaran Fransız otomobil devi Citroen, her 1 dakika içerisinde 2 Ami satışı ile şaşkınlık yarattı.

2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda sunulan,  2020 yılında tanıtılan ve 2021'den bu yana Türkiye'de satışı devam eden %100 elektrikli şehir içi elektrikli araç Citroen Ami fiyatı 219.000 TL'dir.


Citroen Ami klima var mı?

Citroen Ami; geniş camlı iç tasarımı, standart tavan camı ve kokpit bölümünde ön cam buğulanmasını önleyen rezistanlı fana sahip olup sıcak yaz ayları için kullanılabilecek bir kliması bulunmamaktadır. 

Citroen Ami Türkiye'de ne kadar?

Türkiye'de satışa sunulmasının ardından 25 dakika içerisinde tükenen ve her 1 dakikada 2 tane satılan Citroen Ami Türkiye fiyatı 219.000 TL'dir.

Citroen Ami trafiğe çıkabilir mi?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'inden (MTV) muaf olan Citroen Ami trafiğe çıkabilir ancak otobana çıkış izni bulunmamaktadır. Yalnızca otoyol ve şekir içi kullanıma uygun olan Ami, aynı zamanda İstanbul'daki köprülerden de geçişine izin verilmemektedir. 

Citroen Ami kaç TL'ye şarj oluyor?

Adete bir cep telefonu gibi 3 saat kadar kısa bir sürede şarj olabilen Citroen Ami'nin şarj ücreti ortalama 6,18 TL iken aracın 100 kilometrede tükettiği ortalama şarj maliyeti 8,25 TL oluyor.

Citroen Ami menzil ne kadar?

%100 elektrikli iki kişilik şehir için araç Citroen Ami, 5,5 kWh bataryası, azami 45 m/h hızı, 8 HP motor gücü ile 75 kilometre menzile sahiptir. 

Citroen Ami ne olarak geçiyor?

Şehir içi mobiliteye yeni bir bakış açısı getiren Citroen Ami, %100 elektirkli olup elektrikli scooter olarak geçmektedir. 

Citroen Ami'nin normal arabadan farkı ne?

%100 elektrikli scooter olan Citroen Ami modelinde klima, iç aynalar, radyo, navigasyon, elektrikli camlar, bagaj, ısıtmalı koltuklar bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum