Türkiye'de Görmeniz Gereken En Güzel 13 Tarihi Yer

Türkiye’de görülmesi gereken en güzel tarihi yapıların hangileri olduğunu biliyor musunuz? İşte, ülkemizde herkesin görmesi gereken tarihi yapılar.
Türkiye'de Görmeniz Gereken En Güzel 13 Tarihi Yer

Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerlerin listesini oluşturduğumuz bu içerikte, en önemli ve tarihi anlamda diğerlerine göre daha dikkat çekici olan yerleri bir araya getirdik.

Tarih severler için Türkiye'de pek çok tarihi mekan bulunuyor. Yapısı ve tarihi itibari ile kendine hayran bırakan bu mekanlar Türkiye'nin birçok şehrinde yer alıyor ve her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. İşte, Türkiye'de görmeniz gereken ve sizleri kendisine hayran bıraktıracak en güzel Anadolu'nun tarihi yapıları

1. Sultanahmet Camii

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Türkiye'de İstanbul'da bulunan Sultanahmet Camii mimari yapısı ve tarihi ile en güzel mekanlar arasında yer alıyor. Türk, İslam tarihinin en önemli yapılarından biri olan camii göz alıcı desenleri ve rengi sebebi ile Mavi Cami olarak anılmaktadır. Her yıl binlerce turistin akınına uğrayan Camii 1609- 1616 yılları arasında yapılmıştır.


2. Sümela Manastırı

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Trabzon'da yer alan Sümela Manastırı Bizans döneminde inşa edilmiştir. Yapı esas olarak kilise, kütüphane, misafirhane ve kutsal yazmalardan oluşmaktadır. Bu yapı oldukça geniş bir alana sarp kayalıkların üzerine kuruludur. Mimari yapısı ve konumu itibari ile çok fazla ilgi görmektedir ve her yıl binlerce ziyaretçinin akınına uğramaktadır.

Bu tarihi yapının bulunduğu Trabzon hakkında daha detaylı bilgi almak için "Trabzon'da Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


3. Peri Bacaları

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Doğal yollarla oluşmuş dünyanın 7 harikası arasında yer alan Peri Bacaları beyaz ve gri renklerde bulunuyor. Peri bacaları boyları farklılık göstermekte olup 1 metreden 15 metreye kadar olanını görmek mümkün olmaktadır. Dünyaca ünlü bu tarihi mekanı görmek için her yıl çok sayıda ziyaretçi gelmektedir.

Bu yapının yer aldığı Nevşehir ili hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "Nevşehir Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


4. Hasankeyf

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

12 bin yıllık tarihi ile görülmesi gereken en güzel tarihi mekanlar arasında yer alan Hasankeyf Batman iline bağlı olup, 1981 yılında doğal koruma alanı ilan edilmiştir. Bu antik kentin çevresinde binlerce mağara bulunmaktadır.

Bu yapının yer aldığı Batman ili hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "Batman Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


5. Zeugma

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Roma döneminden kalan mozaiklerin bulunduğu mozaik kent Zeugma Gaziantep ilinde yer alıyor. Nizip ilçesinde yer alan bu tarihi kent en güzel mekanlar arasında yer alıyor.

Bu yapının yer aldığı Gaziantep ili hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "Gaziantep Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


6. Pamukkale

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

UNESCO Dünya mirası sayılan tarihi mekan Pamukkale, Denizli ilinde yer almaktadır. Ülkemizin en etkileyici ve doğal güzellikleri arasında yer alan bu tarihi mekan her yıl binlerce turistin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Bu yapının yer aldığı Denizli ili hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "Denizli Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


7. Efes Antik Kenti

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Gizemli bir yolculuk için İzmir'in Selçuklu ilçesinde bulunan tarihi 4 bin yıl öncesine dayanan Efes Antik kenti en güzel mekanlar arasında yer alıyor. Kiliseleri, çeşmeleri, mağaraları ve çarşıları ile en çok ilgi gören ve turist çeken tarihi mekanlar arasında bulunuyor.

Bu yapının yer aldığı İzmir ili hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "İzmir Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


8. Nemrut

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Dev heykeller olarak bilinen Nemrut, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yer almaktadır. Aslan, Kartal heykelleri arasında boyutları 7 metreyi bulan dev heykeller tarih meraklıları için oldukça güzel bir mekan...

Bu yapının yer aldığı Adıyaman ili hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "Adıyaman Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


9. Aspendos

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Antalya'da en ünlü tarihi mekanlar arasında bulunan Aspendos Romalılar tarafından inşa edilmiştir. Meşhur antik kent, Aspendos Tiyatrosu en iyi korunmuş eski yapılar arasında yer alıyor ve kapasitesi 15 bin civarında olarak biliniyor.

Bu yapının yer aldığı Antalya ili hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "Antalya Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


10. Açık Hava Müzesi Harput

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Elazığ'ın Harput ilçesinde bulunan açık hava müzesi görüntüsünde olan yapı görülmeye değer tarihi mekanlar arasında yer alıyor.

Bu yapının yer aldığı Denizli ili hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "Elazığ Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


11. Anıtkabir

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının bulunduğu Anıtkabir, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunmaktadır. Özellikle Türk vatandaşlarının mutlaka görmesi gereken bu tarihi yapıyı aynı zamanda yurtdışından da her yıl milyonlarca kişi ziyaret etmektedir.

Ankara Gezilecek Yerler içeriğini ziyaret ederek, Ankara’nın görülmesi gereken diğer yerlerini de öğrenebilirsiniz.


12. Miniatürk

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Ülkemizde bilinen diğer adı Minya Türkiye olan bu park, İstanbul’un Gezilecek Yerleri listesinde de bulunan Haliç’te yer almaktadır. 2003 yılında açılışı yapılan bu parkta ne var diye sorarsanız;

Herkes Türkiye’nin tüm güzelliklerini bir arada görmek ister. İşte, Miniatürk sizlere 2 saat içerisinde Türkiye’de yer alan bütün güzellikleri görme fırsatı sağlıyor. Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen Minya Türkiye Parkı’na henüz gitmediyseniz kesinlikle tavsiye ederiz.


13. Cunda Adası

türkiyede görülmesi gereken tarihi yapılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası, özel mimarisi ve tarihi güzellikleri adeta güzel bir açık hava müzesini arındırmaktadır. Özellikle yaz aylarında tatil yapan insanların kesinlikle ama kesinlikle Cunda Adası’nı ziyaret etmesini öneririz.

Bu yapının yer aldığı Balıkesir ili hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için "Balıkesir Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Önerilen İçerik: Türkiye'nin En Popüler 20 Tarihi Eseri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum