Mimarisiyle Şaşırtan Dünyadaki En İlginç 10 Ev

Geçmişten bu yana farklılıklar her zaman dikkat çekmiştir. Bu içeriğimizde mimari tasarımıyla dikkat çeken dünyanın en ilginç 10 evine yer vereceğiz.
Mimarisiyle Şaşırtan Dünyadaki En İlginç 10 Ev

Dünyadaki En İlginç Mimariye Sahip Evler

Herkesin hayalinde farklı bir ev hayali kurar. Bazıları küçük ve şirin bir ev hayal ederken, bazıları at koşturacak kadar büyük evlere sahip olmak ister. Ancak mükemmel bir ev tasarlamak, özellikle yaşadığımız dünyanın ötesinde bir vizyonunuz varsa her zaman kolay olmayacaktır. Şimdi dünyada tasarlanmış en ilginç  evlere bir göz atacağız. Belki gelecekte tasarlayacağınız ev için sizle ilham kaynağı olur. Kim bilir...


10. Kozmik Muffin, Florida

Turistler ve okul grupları için Florida’da bir cazibe merkezine dönüşen bu ev, 1930’larda Howard Hughes tarafından tasarlandı. Kozmik Muffin bu eve gelen ziyaretçilerine tarihi ve eğitici bir gezi sunuyor. 

kozmik-muffin,-florida.jpg


9. Arı Kovanı Evi, İran

İran’daki bu inanılmaz mimariye sahip evler bazı insanları rahatsız edebilir. Bu kovan evleri M.Ö 3700 yılları civarında yapılmıştır. O zamanlar tarım topluluklarında bu tarz mimariler oldukça yaygındı. 

ari-kovani-evi.jpg


8. Hang Nga Guesthouse, Vietnam 

Bu eşsiz mimari aslında bir kiliseyi andırıyor. Vietnamlı mimar Dang Viet Nga tarafından tasarlanan bu ev için bazıları çukurlu bir ağaç benzetmesi de yapabiliyor.

hang-nga-guesthouse,-vietnam .jpg


7. Monsanto Evleri, Portekiz

Monsanto’da yer alan bu evler Taş Devri’nden çıkmış gibi görünüyor. Monsanto Köyü, tonlarca büyük granit kayalardan oluştuğu için burada yaşayan insanlar devasa kayalar arasında yaşamak zorunda kalmıştır. Bu evler yaşam koşullarına uygun olarak tasarlansa da mimari açıdan farklı görünüyor. 

monsanto-evleri.jpg


6. Dar Al Hacer, Yemen

Yemen’deki Wadi Dhar Vadisi’ndeki Dar Al Hacer, sultanlara layık göklerdeki bir tapınağa benziyor. Bu evde İmam Yahya yaşıyordu.

dar-al-hacer.jpg


5. Eliphante Sanat Evi, Arizona

Arizona’da yer alan bu ev ismini girişindeki eşsiz fil figüründen almıştır. Sanatçı Michael Khan ve karısı Leda Livant, 1979 yılında bu evi inşa etmek için kayalar ve atık inşaat malzemeleri kullanmıştır. 

eliphante-sanat-evi.jpg


4. Kapadokya Kaya Evleri, Türkiye

Ülkemizde yer alan Kapadokya Kaya Evleri dünyadaki en inanılmaz tasarımlar arasına girmeyi başarmıştır. Bu evler yaratıcılığın ve doğanın mükemmel birleşimidir. As bayrakları!

as-bayraklari-001.jpg


3. Flintstone, California

Malibu’da yer alan bu ev size muhteşem bir ilham kaynağı olabilir. Pasifik Okyanusu, Kanal Adaları ve Serrano Vadisi manzarası burayı cennetten bir köşe haline getirmiştir. Bu evin tasarımı bize Jetgiller’deki evleri anımsattı, sizce de çok benzemiyor mu?

flintstone.jpg


2. İzlandalı Çim Evleri, İzlanda

İzlanda’da yer alan bu huzurlu evler önlerinde serası olan yaşam alanlarını oluşturmaktadır. Bu çimenlik alanda, yassı taşların temeli üzerine inşa edilen evler ayrıca soğuğa karşı da oldukça dayanıklıdır.

izlandali-cim-evleri.jpg


1. Antik Uçurum Evi, Çin

Çin Guyaju şehrinde bulunan Antik Uçurum Evi, birçok döneme ev sahipliği yapan yaratıcı bir sanat eseridir. Burası esasen, Tang Hanedanlığı döneminde uçurumun kenarına tasarlanan 110 odalık devasa bir yerleşim yeriydi.

antik-ucurum-evi.jpg


Önerilen İçerik; Senin İçin Fesat'' Dedirten İlginç Tasarımları

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.