Dinleyince Tribe Sokan 10 Halk Müziği

Geçmişten günümüze kadar uzanan Türk Halk Müziği sanatçıları pek çok şarkı çıkmasına rağmen hala dinlenmektedirler. Kendileri hayatta olmasa bile Dünyaya iz bırakan sanatçıların özel ve bir o kadar da muazzam şarkılarını sizler için derledik.
Dinleyince Tribe Sokan 10 Halk Müziği

Hiç Derdiniz Yokken Dinlenince Siz De Dert Yaratacak 10 Halk Müziği

Türk halkına özgü olan değerler içinde türkülerin yeri ayrıdır. Dinlerken özleten, hislendiren, düşündüren ve ağlatan hiç şüphesiz türkülerdir. Hiç bıkmadan dinlenilen ve her dinlenildiğinde aynı hissi yaratan çok sayıda Türk halk müziği parçası vardır. İnsanı hıçkıra hıçkıra ağlatan, bazen ağlamaktan çekinip derin derin yutkunduran bu türküler bizleri çok ama çok geçmişe götürüyor. Bazen eskiden yaşanan bir olayı hatırlatırken, bazen de geçmişte yaşanan o güne sizi götüren türkülerin hikayeleri dinledikçe vazgeçilmeyenlerdir. İşte sizler için derlediğimiz Tribe sokan şarkı ve türküler;

tribe sokan şarkılar


1. Dilber Ay - Gardaş

Dilber Ay'ın sesinden dinleyeceğiniz Kardaş türküsü başlangıç melodisinden itibaren sizleri duygulandırmaya başlıyor. Askerdeki kardeşinin ölüm haberi kardeşini yıkıyor. Harika bir ses ve çok acıklı bir hikaye.

dilber ay


2. Volkan Konak - Hastane Önünde İncir Ağacı

Hastane önünde incir ağacı, verem hastası bir gencin askerde hastaneye yattığı günleri anlatan, çok derin yaralayan çok güzel bir türkü. Volkan Konak'tan sonra türkücü Zara'nın da seslendirdiği türkü, insanı derinden etkileyen sözlere sahip. Gencin ölümü ile türkü bitiyor.

Volkan Konak


3. Ahmet Kaya - Diyarbakırlıymış Adı Bahtiyar

Ahmet Kaya'nın seslendirdiği harika tatlar bırakan türkülerinden bir tanesi. Sözleri, ses tonu, müziği ve ağlatan hikayesi ile Diyarbakırlıymış Adı Bahtiyar mutlaka dinlenilmesi gerekiyor. Türkülerin yasaklandığı o dönemlerin harika ve tek eseri.

Ahmet Kaya


4. Selda Bağcan - Uğurlar Olsun

Selda Bağcan'ın suikaste kurban giden aydınlıkçı gazeteci yazar Uğur Mumcu için yazdığı türkü ile hüzünlü anlar yaşanıyor.

Selda Bağcan


5. Müslüm Gürses - Affet

Eğer seni kırdıysam darıl bana, ama bir gün beni ararsan bak ruhuma. Birden gecem tutarsa güneşi çevir bana sevgilim bağışla, bir zor olsa da. Son dönemde Türkiye'de adından sıkça söz ettiren Müslüm Gürses, bu hayattan göç etmesine rağmen ismini daima hatırlatmakta.

Müslüm Gürses


6. Murat Kekilli - Bir Çift Turna Gördüm

Bir çift turna gördüm, durur dağlarda melodisi ve sözleri ile iç burkan çok güzel bir türkü. Dinlemeyenler için önerilen bu türkü, derin duyguları çağrıştırıcı etki bırakıyor.

Murat Kekilli


7. Belkıs Akkale - Sunam

Sunam Türk halk müziğinde derin bir aşk hikayesi bulunan bir türkü ve Belkıs Akkale bu türküye yoğun bir tat katmış. Harika okumuş ve kendisi de söylerken ağlamış.

Belkıs Akkale


8. Aşık Mahzuni Şerif - İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım

Aşık Mahzuni Şerif'in hem çalıp hem söylediği işte gidiyorum çeşmi siyahım, bir çok filmde ve dizide kullanılmış olan güzel bir Türk halk müziği parçasıdır. Anlamlı ve derin hikayesi olan bir türkü.

Aşık Mahzuni Şerif


9. İsmail Altunsaray - Var Git Ölüm Bir Baharda Gene Gel

Ölüm ardıma düşüp de yorulma diye başlayan türkü, fazla duyulmamış olmasına rağmen yoğun duygular taşıyan bir hikayesi var. Ağlatan, iç gıcıklatan ve hıçkırıklara boğan eşsiz bir türkü.

İsmail Altunsaray


10. Aynur Doğan - Akşam Olur Karanlığa Kalırsın (Oy Gelin)

Sevdiği ile evlenemeyen bir genç kızın gelin olduktan sonraki buruk hikayesini anlatan türkü, özellikle bayanları ağlatacak sözlere sahip. Aynur Doğan'ın etkileyici yorumu Türküyü daha bir etkileyici hale getirmiş. Dinlenirken ders çıkarılacak sözler ile de karşılaşılıyor. Duygu yüklü bir türküdür.

Aynur Doğan

Önerilen İçerik;

 Ülkemizin En Çok Albüm Satan 10 Sanatçısı!

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.