Trafik Kazası Geçiren Takımlar

Dünya da futbol takımlarının en çok tercih ettiği uçak yolculuğu, geçmişte birçok felaketlere neden oldu. İşte uçak kazası geçiren takımlar…
Trafik Kazası Geçiren Takımlar

manchester-united-001.jpg

Manchester United

6 Şubat 1958 yılında Münih’te Manchester United takımını taşıyan uçak kaza yaptı. Bu kazada Manchester United’den 8 futbolcu hayatını kaybetti.

torino.JPG

Torino

İtalya futbolunun kaderini değiştiren bu şüpheli uçak kazası 4 Mayıs 1949’da Benfica’dan Lizbon’a geri dönen Torino takımının uçağıydı. O feci uçak kazasında 18 futbolcusunu kaybeden Torino takımı, 1940-1949 sezonları arasında İtalya’da fırtınalar estirdi. Üst üste şampiyonluklar, başarılar ve skorlar hala günümüzde kırılmış değil.

samsunspor.jpg

Samsunspor

20 Ocak 1989 yılında Türk futbolundan bir takımda bu trafik kazalarına dahil oldu. Türk futbolu için en acı olaylarının başında gelen bu kazada Samsunspor,  teknik direktör Nuri Aslan’ı, oyunculardan ise Kasap Muzaffer, Mete Adanır ile  Zoran Tomic’i kaybetti.

 

zambiya-milli-takimi.jpg

Zambiya Milli Takımı

20 Nisan 1993 yılında Zambiya Milli Takımı Libreville’de uçak kazası yaptı. Milli takım 18 futbolcusunu ve 7 çalışanını kaybetti. Kazadan tek sağ kurtulan ise Bwalya idi. 2012 Afrika Uluslar Kupası şampiyonu olan Zambiya, bu kupayı kupayı kazanın yaşandığı Libreville’de kaldırdı.

15 Ocak 2014’te  Zambiya Milli Takımı kampa giderken kafileyi taşıyan otobüs, minibüsle çarpıştı. Dört futbolcunun yaralandığı bu kazada karşı taraftan 5 sivil hayatını kaybetti.

sakaryaspor.jpg

Sakaryaspor

7 Eylül 2002’de Sakaryaspor kafilesini taşıyan otobüs Yozgat’ta kaza yaptı. Bu kazada Sakaryaspor takımından 5 kişi hayatını kaybetti.

lokomotif-buz-hokeyi.Jpeg

Lokomotif Buz Hokeyi Takımı

8 Eylül 2011’de Rus ekibi Lokomotif Buz Hokeyi takımını taşıyan uçak, kalkıştan birkaç dakika sonra yere çakıldı. Bu kazada 47 kişilik kafileden 45 kişi hayatını kaybetti

kesanspor.jpg

Keşanspor

7 Ocak 2012 yılında Antalya’ya kampa giderken Keşanspor kafilesini taşıyan otobüs trafik kazası yaptı. Bu kazada Keşanspor 2 futbolcusunu kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.