Trafik Işıklarına Elektronik Mürekkep Geliyor

Avustralya’nın başkenti Sidney’de trafik ışıklarına e-mürekkep sistemi getirildi.
Trafik Işıklarına Elektronik Mürekkep Geliyor

Daha düşük enerjiyle daha yüksek verim sağlayan e-mürekkep teknolojisi son yıllarda piyasada çeşitli sektörlerde kullanılmaya başlandı. Bunlardan biri de trafik işaret levhaları oldu.

Avustralya’nın başkenti Sidney artık trafik ışıklarında e-mürekkep teknolojisini kullanacak. Böylece daha az maliyetle daha fazla verim sağlamayı hedefleyen yöneticiler sürücülerin de kolay okunabilen e-mürekkep teknolojisiyle daha dikkatli olmalarını sağlamış olacak.

Amerika’nın Los Angeles kentinde trafik levhalarına sadece 9 milyon Dolar harcandığı düşünülürse e-mürekkep teknolojisi insanları çok daha fazla tatmin ediyor.

e-mürekkep

E-Mürekkep Nedir?
E-mürekkep aslında çok az maliyeti olan bir sistem. Birçok sektörde kullanılan teknoloji özellikle ülkeler tarafından trafik levhalarında tercih ediliyor.

E-ink de denilen sisteminin kullanıcılar bakımından birçok avantajı var. Sistemdeki yazı fontunun rahatça okunabilirliği bunların başında gelirken, diğer kolaylığı ise bir bilgisayar yardımıyla yazıların değiştirilebiliyor olması. Eğer bir trafik levhasını değiştirmek isterseniz rahatça sistem üzerinden bunu yapabiliyorsunuz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.