Trabzon Yöresine Ait Damar Türküler ve Şarkılar

Karadeniz şarkıları olarak bilinen Trabzon Türküleri arasında sizler için en beğendiklerimizin bir bölümünü parça parça listeledik. İşte Trabzon şarkıları;
Trabzon Yöresine Ait Damar Türküler ve Şarkılar

En Güzel Trabzon Türküleri ve Şarkıları

Trabzon Doğu Karadeniz'de yer alan yeşiliyle, doğasıyla insanı büyüleyen bir şehirdir. Trabzon kültürü ve doğal güzellikleri ile her zaman Karadeniz'in en ilgi çekici kentlerinden biri olmayı başarmıştır. Bunların yanı sıra yöresel ezgileri ile de her zaman ön plana çıkmış illerimiz arasındadır. İşte sizler için bir araya getirdiğimiz en sevilen Trabzon şarkıları...

Kol Bastı

Kolbastı Trabzon yöresine özgü bir oyundur. Hem hızlı hem figürsel teknikleri açısından oldukça farklı bir oyundur. Son dönemde ise oyun popülerlik kazanmıştır. Bu oyunun şarkısının sözleri ise Murat Kayıkçı'ya aittir.

Dere boyu kavaklar

Açtı yeşil yapraklar

Ben yare doyamadım

Ben o yare doyamadım

Doysun kara topraklar

Çayeli'nden O Yani

Trabzon'un en sevilen ve en bilindik şarkılarından biri olan "Çayeli'nden O Yani" birçok ünlü sanatçı tarafından seslendirilmiştir. Bu hareketli bir yapıya sahip olan şarkı, Erkan Ocaklı'ya aittir, derlemesini ise Mehmet Özbek yapmıştır.

Çayeli'nden o yani

Gidelim yali yali

Sırtındaki sepetun

Ben olayım hamali

Sen Yarim İdun

Yasemin Yıldız'a ait olan bu eser, Trabzon'un en sevilen şarkılarındandır. Ayrıca Fahriye Evcen ve Özcan Deniz'in başrollerini paylaştığı "Evim Sensin" filminde de bu şarkı yer almıştır. Filmin vizyona girdiği dönemde şarkının popülerliği artmıştır.

Sen gülüm idun,

Sevduğum idun.

Söz vermuştuk ölümüne,

Sen benum idun.

Deniz Üstünde Fener

Trabzonlu ünlü sanatçı Selçuk Balcı'nın şarkısıdır. Özellikle parçaya eşlik eden kemençe oldukça etkileyicidir. Sözleri ise şu şekildedir.

Deniz üstünde fener bir yanar bir de söner

Bu gaybana sevdaluk kırk tarafa da döner

Nayino

Grup Karmate'nin 2010 yılında çıkan albümünün en sevilen parçalarından biridir. Grup bu türküde daha sonra Şevval Sam ile düet de yapmıştır.

Gece gökte yildizlarda 

Dinleyun dertlerumi 

Yarde iman kalmadi hoy nayino 

Bilmeyi hallarumi 

Nayinoma Kurbanis oy 

Nayinoma nayino nayinoma kurbani 

Çatma kaşlaruni da al vereyim bu cani 

Yarim Yarim

Trabzon yöresine ait anonim bir türküdür. Yörenin en sevilen türküleri arasındadır. Birçok ünlü sanatçı tarafından yorumlanmış olan bu eser, en çok Volkan Konak'ın yorumu ile bilinmektedir. Volkan Konak'ın Mimoza albümündeki en ses getiren parçalardan biri olmuştur. Nakarat kısmı ise şu şekildedir:

Diyardan diyara bir yol 

Sor beni yarim yarim 

Bul beni yarim yarim 

Gör beni yarim yarim 

Ah beni beni 

Nefesin Nefesime

Trabzon yöresine ait en sevilen şarkılardan biridir. Zülfü Livaneli tarafından bestelenmiş olan bu şarkı, daha sonra Volkan Konak gibi sanatçılar tarafından da yorumlanmıştır. Sözleri ise şu şekildedir:

Yatar gül harmanı gibi 

Canımın dermanı gibi 

Her yanında çiçek açmış 

Binboğa ormanı gibi 

Nesine yar nesine 

Ölürüm yar sesine 

Bidaha vursaydı nefesin nefesime 

Canım sesemi geldin 

Kadem basamı geldin 

Sağ olsam gelmez idin 

Öldüm yasa mı geldin 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En Güzel Bursa SözleriRacon Adana Sözleri
Ankara İle İlgili En Güzel Sözlerİzmirle İlgili En Anlamlı Sözler
Aşk ve Özlem Dolu İstanbul SözleriKonya ile İlgili Güzel Sözler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.