Toyota'dan Yapay Zekalı Otomobiller Geliyor

Toyota, otonom sürüş sistemleri konusunda otomobillere yapay zeka sistemi teknolojisini araçlarına getirmek için çalışmalara başladığını duyurdu. İşte detaylar…
Toyota'dan Yapay Zekalı Otomobiller Geliyor

Otonom sürüş üzerine birçok dünya markası otomobil şirketi son yıllarda büyük adımlar attı. Google’ın dahi sürücüsüz aracının testlerini yaptığı şu günlerde Toyota’da otonom sürüş sistemlerini desteklemek için yapay zeka sistemini araçlarına getirmeye hazırlanıyor.

toyota-otonom.png

Otonom sürüşe sahip ola araçlar için geliştirilen yeni harita sistemi ile GPS sisteminden doğru gelen verilerle aracın ön kısmında yer alan kamera sistemindeki verileri harmanlayan yapay bir zeka sistemi geliştirdi.

toyota-sistem.jpg

Lazer Sistemini Ortadan Kaldıracak

Toyota, yapay zeka ile otonom sürüşü daha basite indirmeyi hedefliyor. GPS sisteminden gelen verilerle arabanın ön kısmındaki kameralardan gelen veriler data merkezinde toplanacak. Burada birleştirilip doğrulanarak yüksek hassasiyete sahip yeni nesil dünya haritasının oluşması sağlanacak. Böylece Toyota, 3 boyutlu lazer tarayıcılarını ortadan kaldıracak. Her araca rahatlıkla uygulanabilecek olan yeni nesil harita okuma sistemi, lazer tabanlı sistemlerin anlık görüntü tarama, işleme, doğrulama, zaman kaybı gibi durumları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

yapay-zeka-001.jpg

2020'de Yollarda 

Yeni nesil harita okuma sistemi konusunda uzmanlar, sistemin işleyişi konusunda kusursuza yakın olduğunu vurguluyor. Yüksek yanılma payı olasılığı var gibi görünse de aynı sistemi kullanan araçların topladıkları verilerin artması ile bu olasılığın neredeyse tamamen ortadan kalkacağı belirtiliyor. Bu sistem 2020 yılından itibaren Toyota araçlarında yer alacak. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.