Torino'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İtalya'nın önemli merkezlerinden Torino tarihi ve turistik açıdan eşsiz güzelliklere sahiptir. Torino gezilerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık.
Torino'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Torino Mısır Müzesi

Torino’nun en fazla ilgi gören müzesidir. Burada birçok heykel, mumya ve mezarlar bulunmaktadır. Mısır tarihi ile ilgili önemli bilgilere Torino Mısır Müzesi’nde ulaşabilirsiniz. Müze yılın her döneminde hayli kalabalık oluyor. Giriş ücreti için 7-8 Euro gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ancak ödediğiniz paranın üzerinde bir memnuniyet yaşıyorsunuz. Ayrıca çocuklar müzeye ücretsiz olarak giriş yapabiliyor.

torino-misir-muzesi-002.jpg


Mole Antonelliana

mole-antonelliana-002.jpg

1888 tarihinde açılan Mole Antonelliana öncelikle bir sinagog olarak düşünülmüştü. Yalnız şu anda müze şeklinde faaliyet göstermektedir. 168 metre yüksekliğiyle Torino bölgesinin en yüksek yapısı olma özelliğini taşımaktadır. Ayrıca dünyanın da en yüksek müzesi olarak kabul edilmektedir. Burası aynı zamanda yaklaşık 15 yıldır İtalyan Ulusal Sinema Müzesi’ne de ev sahipliği yapmaktadır. Bina ve içerisindekiler görülmeye değerdir.


Torino Kraliyet Sarayı

torino-kraliyet-sarayi-002.jpg

Yıllarca kraliyet ailesinin ikametgahı olarak kullanılmış olan bu tarihi bina tek kelimeyle harikadır. Mimarisi, büyüklüğü ziyaretçilerin dudaklarını uçuklatıyor. İçerisindeki birbirinden değerli koleksiyonlara bakmaya doyamayacaksınız. Bilhassa Armaury koleksiyonu şahanedir. Ayrıca sarayın dekorasyonu, şamdanları, mobilyaları muazzam.


San Carlo Meydanı

san-carlo-meydani-001.jpg

Torino’nun en meşhur ve canlı meydanlarından biridir. Burada birbirinden ünlü markalar, restoranlar, kafe ve barlar hizmet vermektedir. Şehrin tarihi ve turistik alanlarına çok yakın mesafede yer aldığı için her gün sayısız insan burada bulunmaktadır. Şehrin en hareketli ve nabzının attığı bölge olması sebebiyle gezilmesi gereken yerler arasındadır.


Torino Katedrali

torino-katedrali.jpg

1498 yılında hizmete açılan Torino Katedrali Barom mimari tarzıyla yapılmıştır. Şehrin en değerli manevi alanlarının başında yer almaktadır. Kiliseye girdiğiniz andan itibaren kendinizi tarihin sayfalarını çeviriyor gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca duvar resimleri de kiliseye farklı bir atmosfer katıyor.

 

İTALYA GEZİ REHBERİ

İtalya Gezilecek Noktalar

Milano Gezilecek Noktalar

Venedik Gezilecek Noktalar

Roma Gezilecek Noktalar

Capri Turistik Yerler

Bologna Gezi Rehberi

Cenova Tatil Yerleri

Palermo Gezilecek Yerler

Floransa Gezilecek Noktalar

Napoli Gezilecek Yerler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.