İnsanlığa Işık Tutuyor! Thomas Edison Hakkında Bilinmeyen 15 İlginç Gerçek

Thomas Edison, insan hayatına en büyük fayda sağlayan ampulü icat etmesiyle tüm dünyada yankı uyandırmıştır. En çok bilinen icatları dışında sayısız yeni buluşa imza atan Edison hakkında neler biliyorsunuz? Thomas Edison hakkında tüm gerçekler...
İnsanlığa Işık Tutuyor! Thomas Edison Hakkında Bilinmeyen 15 İlginç Gerçek

Thomas Edison Hakkında 15 Şaşırtıcı Bilgi

Thomas Alve Edison, insan hayatına en büyük faydayı sağlayan ampulü bulmasıyla tanınmaktadır. Toplamda 1000'in üzerinde patente sahip olan mucit, insan hayatını kolaylaştıracak sayısız buluşa imza atmıştır. 1860'lı yıllarda keşfettiği yeni icatlarının, günümüzde hala kullanıldığını söylesek şaşırmaz mısınız? Kimisi gündelik hayatınızda kullandığınız kimiyse ileri düzey teknolojik makinelerde kullanılan birbirinden farklı buluşların sahibi Thomas Edison hakkında şaşırtıcı gerçekleri listeledik. İşte Edison hakkında daha önce hiç duymadığınız 15 ilginç bilgi!


1. Thomas Edison, 10 yaşındayken kendi bilim laboratuvarını kurmuştur. İcatlarını gerçekleştireceği projeleri için evinin bodrum katını tercih etmiştir.

Thomas Edison Hakkında


2. Ünlü mucit, 12 yaşında geçirdiği "Scarlet ateşi" hastalığı sebebiyle kısmen sağır kalmıştır. Tedaviyi reddeden Edison, bu şekilde daha iyi konsantre olduğunu söylemiştir.

Thomas Edison Hakkında


3. Edison'un 18 Ekim 1868'de ilk icadı olan elektrikli oy kaydediciyi üretmiştir. Elektrikli telgrafla alakalı olan buluş, borsa değerlerini kaydeden bir cihaz olarak kullanılmıştır.

Thomas Edison Hakkında


4. Thomas Edison, evlerde kullanılabilecek ilk pratik ampulü icat etmiştir. Ampulün kullanımını kolaylaştırmak için güvenlik sigortaları, ışık soketleri, açma/kapama düğmelerini de icat etmiştir. 

Thomas Edison Hakkında


5. Thomas Edison ampullerde kullanılan filamentler için 6.000 kez sebze büyütme testi yapmıştır.

Thomas Edison Hakkında


6. Thomas Edison, sekiz yıl süren çalışmasının ardından 1 milyon dolar değerinde elektrikli aküyü icat etmiştir. Bu akü, günümüzde elektrikli otomobillere ve denizaltılara güç sağlamak için kullanılmaktadır.

Thomas Edison Hakkında


7. Thomas Edison 1876 yılında yüksek teknolojiyle donatılmış ilk Endüstriyel Araştırma Laboratuvarını kurmuştur. Laboratuvarın kuruluşu Edison'un yeni buluşlar icat etmesine katkı sağlamıştır.

Thomas Edison Hakkında


8. 1877 yılında Menlo Park'ında fonografı icat eden Edison, New Jersey eyaletinde "Menlo Park Büyücüsü" olarak bilinmektedir.

Thomas Edison Hakkında


9. Thomas Edison 1877 ile 1878 yılları arasında, tüm telefonlarda kullanılan karbon mikrofonunu icat etmiştir.

Thomas Edison Hakkında


10. İlk eşi Mary Stilwell ile 24 yaşında evlenen Edison, hayat arkadaşının ölmesi ile yeni bir evlilik yapmıştır. İlginç olan ise yeni eşi Mina Miller'a "mors kodu" kullanarak evlenme teklifi etmesidir.

Thomas Edison Hakkında


11. 1879'dan 1900'e kadar geçen süre, Edison'un en önemli icatlarını ürettiği ve geliştirdiği "Edison Çağı" olarak adlandırılmaktadır.

Thomas Edison Hakkında


12. Thomas Edison yeni buluşları için ortalama 4 saat uyumaktadır. Özellikle deney çalışmalarında 72 saat ayakta kaldığı bilinmektedir.

Thomas Edison Hakkında


13. Edison, günümüzde hala kullanılmakta olan elektrik ışığı, sinema film kamerası ve fonografı icat etmiştir. Bulduğu bu icatlar sanatın ve kültürün gelişmesine öncülük etmiştir.

Thomas Edison Hakkında


14. Buluşlarıyla çığır açan Edison, tüm modern elektroniklerin temeli olarak kabul edilmektedir. Radyo, televizyon, radar ve bilgisayar Edison sayesinde keşfedilmiştir.

Thomas Edison Hakkında


15. Thomas Edison'un sahip olduğu 1093 adet patent bulunmaktadır. Bunların 1084'ü yararlılık patenti, 9'u tasarım patenti olarak kayda geçmiştir.

Thomas Edison Hakkında

Önerilen İçerik; Birinci Dünya Savaşında Kullanılan En Garip Araçlar

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum