Netflix The Umbrella Academy Dizisi İzleyici Yorumları ve Hakkında Bilgiler

Netflix'in 15 Şubat'ta yayınlamaya başladığı, ilk günden itibaren Türk izleyicisinin de gözdesi olmayı başaran The Umbrella Academy bir süper kahraman ailesini konu alıyor. İşte The Umbrella Academy hakkında nacizane bir takım görüşlerimiz!
Netflix The Umbrella Academy Dizisi İzleyici Yorumları ve Hakkında Bilgiler

The Umbrella Academy Hakkında Bilinmesi Gerekenler

15 Şubat’ta yayınlanmaya başlayan The Umbrella Academy, Netflix bağımlılarının yeni gözdesi olmayı başardı. Diziye başlayanlar ilk sezonu nefes almadan bitirdi. İlk sezonun ardından heyecanla beklenen 2. sezon 31 Temmuz 2020 tarihinde Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Biz de bu inceleme dizi içeriğimizde yayınlandığı günden itibaren en iyi Netflix dizileri arasında yer alana The Umbrella Academy hakkında bilgilendirmeler, spoiler sinyallemeden özetlemeler biraz da övücülük yapacağız. İşte The Umbrella Academy dizisi hakkında izleyici yorumları ve şimdilik her şey!


The Umbrella Academy Dizi İncelemesi

1. Öncelikle evet, çok yenilikçi bir fikir olmasa da, Umbrella Academy’miz de bir çizgi romandan uyarlama! Çizgi roman uyarlaması olduğunu bilmeyenler için sadece bir süperkahraman dizisi, onların başına gelenler ve aslında o kadar da süper olmamaları şeklinde bir senaryo canlansa da o güzel kafalarımızda, dizi bizi şaşırtmaya devam edecek gibi duruyor. 

cizgi-roman-uyarlamasi.jpg


2. Dizimiz şöyle başlıyor, dünya genelinde aslında hamile bile olmayan 43 kadının bir avazda doğum yapması, gizemli ve kalantor görünümlü bir beyefendimizin de bu çocuklardan 7 tanesini köpek sahiplenir gibi sahiplenmesiyle, dizi başlar başlamaz bizi alevlendiriyor. ‘Lan noolacak şimdi’, ‘diğer çocuklar noldu’ falan derken ilk sezonu bitirivermemek elde değil. 

43-kadinin-bir-avazda-dogum-yapmasi.png


3. Zıbam diye büyümüş halleriyle karşı karşıya kaldığımız bu çocuklar, baba dedikleri bu adamın birdenbire ölmesi ile tekrar bir araya geliyor. (Henüz hala spoiler yemediniz.) Netflix’te çokça alışık olduğumuz ilk iki bölüm hızlı kalp atışından sonra gelen 3-4 bölümlük sakin ve sıkıcı aşamayı atlatanlar için son bölümler bizce o darlanmalara değecek. 

the-umbrella-academy-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.jpg


4. Güzel Türkiye’miz televizyon başında en çok vakit geçiren topluma ev sahipliği yaptığından, bu müptezel zihinler haliyle Netflix’i de anası babası gibi kucakladı. Netflix Türkiye, tertemiz beyinlerimizi avucunun içine alabilmek için The Umbrella Academy’ye Hababam Sınıfı müziği eşliğinde tanıtım filmi yaparak bizi kalbimizden de bi güzel vurdu. Tanıtım filmini izleyenler ilk başta ‘Hababam Sınıfı mı başlıyor yaaa Netflix’te’ diye düşünmek suretiyle büyüyü bozunca, adamlar sonradan espirisine gülünmeyen adamın yıkık ifadesiyle dümdüz fragmanı döndürmeyi daha mantıklı buldu ki zira bizce de böyle hareketlere hiç gerek yoktu. Netflix’in çayı çok sevdiğimizi gözlemleyip La Casa de Papel tanıtımında bizleri kucaklamasından sonra rafine bir mizah anlayışına sahip olduğumuz bir kez daha dış mihraklar tarafından onaylandı. 

la-casa-de-papel-tanitimi.jpeg


5. Dizinin ilk bölümünde ‘ne alaka’ dedirten İstanbul not Constantinople şarkısının baştan sona çalması bir o kadar anlamsız ve yersiz kaçsa da, yabancı dizi izlerken ‘Aa İstanbul dedi’cilerin de yüzünü güldürmeyi başardı. (Masum)

istanbul-not-constantinople.jpg


6. Son olarak; ‘uzatma izleyek mi izlemeyek mi’ciler için; fantastik ögeler sizi de çıldırtıyorsa, dizi izlerken her karakteri anlamak ve onun gibi hissedebilmek size bir şeyler katıyorsa ve çizgi roman kültürüne çok uzak değilseniz mutlaka izlemenizi öneriyoruz. Ve evet, 2. Sezonun ne zaman geleceğini henüz biz de sizler gibi bilmiyoruz diyerek iyi seyirler diliyoruz.

the-umbrella-academy-2.-sezon.jpg


The Umbrella Academy İzleyici Yorumları

1. Çizgi romandan televizyona aktarılmış bir yapım. son zamanların meşhur konseptine sahip hani şu adalet takımı, galaksinin koruyucuları vb gibi. bu tarz yapımlar bana çocuksu geldiği için diziye muhteşem diyemem. ama izlenir, insanı yormayan, kafa dağıtan, rahat bir dizi olmuş. müzikleri gerçekten harika.


2. 2 günde bitirdiğim çerezlik süper kahraman dizisi. dizi gayet güzel, klişe ama güzel ve su gibi akıyor. sahnelerde kullanılan müzikler de ayrıca iyi seçilmiş ve her karakteri izlemek çokça keyifli. özellikle 5 numaraya bayıldığımı söylemeliyim. 2. sezon hemen gelse de izlesek.


3. İlk iki bölümü sıkılmadan gecerseniz sonrasında gayet eğlenceli , baya saran dizi, özelikle klaus karakteri gayet başarılı, izlenir, 10 üzerinden sanirim 6,5. Pastacı dükkanındaki kuş gözlemci teyze, hayatımın özeti.


4. Yapımı üstlenenlerin misfits ve utopia seyrettiği açık. yalnız işte bu yapımlar da kendi içinde ufak tefek problemler taşıyordu(misfits'teki canhıraş müzik mesela, brit eyvallah biz de seviyoruz). üzerine bir de uyarlama olunca kafalar karışmış. heroes da kendi döneminin sündürme alışkanlığı kurbanıydı. velhasıl bu dizi sürekli hevesle alışveriş yapan ama finalde kötü giyinen bir yapım olmuş. geyik muhabbeti yaparken kenarda açık durup ara sıra bakılacak cinsten.


5. Eğlenceli zaman geçirmelik bir dizi çok detaylara bakmadan izlerseniz keyif alırsınız çünkü saçmalıklar var . müzikleri çok başarılı zaten 10 bölüm zamanınız varsa izleyin.


6. Çekimi, kurgusu, birazcık oyunculuğu, değişik hikayesiyle dikkat çekmiş dizi. ilk sezon gayet yerinde ve hoştu bence. insanı hem şaşırtan hem beklediği şeyleri ortaya koyan bir yapım olmuş ki çizgi roman seven biri olarak biraz tatmin etti beni. Bir de orijinal hikayeye yakın bir şekilde çekilmiş diziyi netflix baştan yapmış gibi eleştirenleri göstermiştir, yok gay varmış, yok ergenlikmiş. lan herkesin hayatında olan olabilecek şeyleri gösteriyor işte neyi batıyor bu kadar? insanların olağanüstü işler yapabildiği bir evrende buna mı takıldınız yani? gaylik mi sıkıntı? adam ölülerle konuşuyor.


7. Son zamanlarda izlediğim en keyifli dizilerden biri. netflix her şeye rağmen böyle üst kalite işlerden de mahrum bırakmıyor bizi, yaptığı diğer rezil işleri affediyoruz. sıkılanlar birkaç bölüm idare etsin derim, ben başlarında da keyif aldım ama biraz durağan olduğunu kabul ediyorum. ortalarında iyi açılıyor dizi, temposu baya yükseliyor.


8. 10. bölümdeki efektler herhangi bir türk dizisinde olsa (o kadar kötü bile olmayan "muhafız" dizisindeki efekti örnek verebiliriz) yerden yere vurulacak olan ama nedense hiç kimsenin değinmediği berbat bir cgi'a sahip olan netflix dizisi. İlk entry'imde şarkıların güzelliğinden bahsetmiştim fakat onların haricinde herhangi bir şey yoktu cidden. senaryo açısından da konuşacak olursak, ilk bölümden bile tahmin edilebilecek "gizem" barındırıyordu. başka bir işle uğraşırken izlenebilecek ortalama bir dizi kısacası.


9. Karakterlerinin her birine, birbirleriyle diyaloglarına ayrı ayrı aşık olduğum, ikinci sezonunu heyecanla beklediğim netflix dizisi.


10. Oldukça zengin bir içeriğe sahip olmasına rağmen konu işlenememiş mi, yoksa zaten çizgi roman da bundan mı ibaretti bilmiyorum ama kesinlikle başlarkenki beklentimi karşılayamamış bir yapım oldu.


The Umbrella Academy Oyuncuları ve Karakterleri

Gabriel Bá ve Gyerard Way tarafından yazılan The Umbrella Academy adlı çizgi romandan uyarlanan netflix’in yeni süperkahraman dizisinin oyuncularını ve oyuncuların karakterlerini daha yakından inceleyelim.

1. Number One: Luther - (Tom Hopper)

luther---(tom-hopper).jpg

7 evlat edinilen kardeş arasında baskıcı babalarına karşı en sadık olan Luther, dizinin ilk sezonunda izleyiciye The Umbrella Academy’nin lideri olarak gösteriliyor. Babalarının ölümü üzerine 4 yıldır aydaki görevini tamamlamaya çalışan Luther dünyaya dönüyor. Fiziksel olarak devasa oluşu dizinin ilk bölümünden beri altı çizilen bir detay ve bu konunun alt metni genel akışta diziye şaşırtıcılık katacak gibi görünüyor. Luther karakterinin gücü, süper güçler ve dayanıklılık. 


2. Number Two: Diego - (David Castaneda)

diego---(david-castaneda).jpg

Diego, kardeşler arasında en güçlü karakterlerden birisi. Süper kahraman eğitimini iyi bir şekilde kullanan iki numara, Polis Akademisi’nden kovulduktan sonra suçla savaşan bir kahraman olmak için akademiyi terketti. Dizinin ilk sezonunda genellikle Diego’yu Luther’e karşı takındığı sert tavırla ve annesine olan bağlılığıyla görüyoruz. Diego’nun süper gücü ise, herhangi bir nesneyi ölümcül bir şekilde fırlatabilmesi.


3. Number Three: Allison - (Emmy Raver)

The Umbrella Academy

Allison, The Umbrella Academy’nin bir film yıldızı olarak başarılı bir kariyere sahip en ünlü üyesidir. Tüm kardeşlerinden Allison, Luther’e en yakın olan olmasına rağmen dizinin ilerleyen bölümlerinde Vanya’yla olan ilişkisiyle de dizinin gidişatına yön veriyor. Allison’un süper gücü ise zihinleri kontrol edebilmesi.


4. Number Four: Klaus - (Robert Sheehan)

klaus---(robert-sheehan).jpg

Süper gücü sayesinde ölülerle konuşabilen Klaus evin aşırı gösterişli ve ele avuca gelmez çocuğu. Uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğu sürekli altı çizilen Klaus karakteri şimdiden izleyenlerin en sevdiği karakter oldu. Klaus güçlerini sadece yalın ayakken kullanabilmektedir.


5. Number Five: Five - (Aidan Gallagher)

five---(aidan-gallagher).png

Bir ismi yoktur ve 13 yaşındayken ortadan kaybolmuş ve zamanda 50 yıl ileri gitmiştir. Bu sırada genç bir çocuğun vücudunda yaşayan yaşlı bir adama dönüştüğünü fark eder. Bu yolculuğundan kurtulmanın yolunu bulduğunda ise yaklaşmakta olan kıyametten yalnızca sekiz gün önce, dünyanın sonunun nasıl gerçekleştiğine ve onun ve kardeşlerinin bunu nasıl önleyebileceğine dair bir avuç dolusu ipucu ile geri döner. Fite karakterinin süper gücü zamanda ve uzayda yolculuk edebilmesidir.


6. Number Six: Ben - (Justin H. Min)

ben---(justin-h.-min).png

Ben karakteri, bir kazada öldürülmüştür. Ben dizi boyunca Klaus karakterinin ölüleri görüp onlarla konuşabilme yeteceğinden ötürü onun vicdanını kontrol etmekte olduğunu görüyoruz. Ben’in süper gücü göğsünden ölümcül ve güçlü dokunanları yansıtabilmesidir.


7. Number Seven: Vanya - (Ellen Page)

vanya---(ellen-page).jpg

7 kardeş arasında sıradan olarak anılan ve babaları Reginald Hargreeves tarafından kardeşlerinden ayrı tutularak eğitim boyunca asistan olarak kullanılan Vanya 7 numaradır. The Umbrella Academy’nin ayrılış kararını anlatan bir kitap yazması sebebiyle kardeşleri ona tepkililerdir. 

NeOldu.com / Sinema

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum