The Hunt 2020 Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2020 Mart ayında gündeme bomba gibi oturan ancak istenilen düzeyde beğeni toplamayan bir korku, gerilim filmi The Hunt’ı araştırarak içerik haline getirdik. The Hunt hakkında bilinmesi gerekenler.
The Hunt 2020 Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

The Hunt (2020) Filmi İncelemesi

2020’nin korku filmi The Hunt’ı araştırarak NeOldu.com okurları için derledik. İşte The Hunt’ın oyuncu kadrosu, yapımcıları, izleyici yorumları ve hakkında bilinmesi gerekenler.


1. Film ilk olarak 11 Mart 2020’de Birleşik Krallık’ta gösterime girdi. Filmin uzunluğu tam 1 saat 34 dakika kategorisi ise korku, aksiyon, gerilim.

The Hunt


2. Yapımın fragmanı Universal Pictures’in orijinal YouTube hesabından 11 Şubat 2020 tarihinde yayınlandı. Yayınlanan fragman 18.501.290 kişi tarafından görüntülenerek film için beklentileri arttırdı.

The Hunt1


3. Filmin yönetmen koltuğunda İtaat ve Great World of Sound adlı filmlerde görev alan Craig Zobel oturuyor.  Nick Cuse ve Damon Lindelof tarafından yazılan 2020 Amerikan korku – gerilim filmi The Hunt’ın yapımcıları ise Jason Blum ve Damon Lindelof.

The Hunt2


4. Yapım sinematografisini Darran Tiernan yaparken şarkılarını Nathan Barr üstlendi. Universal Pictures tarafından dağıtılan film New Orleans’ta çekildi. Film bütçesi 14 milyon Dolar’ken gişesi ise 15,2 milyon Dolar.

The Hunt3


5. Çıkışıyla büyük ses çıkaran ancak istediği sonucu elde edemeyen filmin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Betty Glipin (Crystal), Hilary Swank (Athena), Ike Barinholtz (Staten Island), Wayne Duvall (Don), Ethan Suplee (Gary), Emma Roberts (Yoga Pants), Christopher Beryy (Target), Sturgill Simpson (Vanilla Nice), Kate Nowlin (Big Red) ve Amd Madigan (Ma).

The Hunt4


6. Filmin odak noktası birbirini tanımayan 12 kişinin hiç bilmedikleri bir yerde uyanarak bir araya gelmesinin etrafında dönüyor.

The Hunt5


7. Korku filminin konusu ise internet üzerinden birbirleri ile iletişim kurup örgütlenen bir grup sosyete insan Av adını verdikleri vahşet dolu bir spor ile uğraşırlar. Önceden seçtikleri insanları kaçırıp ormana götüren bu sosyete kesim kaçmaları için belirli bir süre verip sonra onları avlamaya çıkarlar.

The Hunt6


8. IMDB üzerinden 59.397 kişi tarafından puanlama alan The Hunt 6,5 puan almayı başarmıştır. NeOldu yazarları olarak izlediğimiz ve izledikten sonra olumlu yorumlarda bulunduğumuz filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

The Huntt


The Hunt (2020) Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 lsd kafasıyla senaryosunun yazıldığını düşündüğüm ilginç bir film. Film böylesine orjinal bir senaryoya sahip ve kült bir film olabilecekken bu şansını kullanamıyor. Film kendi içinde absürt mü olsam komedi mi olsam yoksa hunger games tarzı ciddi mi olsam derken bu 3 duyguyu da bize geçiremiyor. Çok daha prof. Ellerde biraz daha üzerine düşünülmüş senaryo olsaymış belki de 2020 yılının en iyi filmini izlerdik ama bu şekilde 10 üzerinden 5 puanlık bir film olmuş.


👤 Çok mu iyi; hayır. Eee peki çok mu kötü; yine bir hayır ! kısa bir yapım. Oyuncu kadrosu sizi cezbediyor. Film ilerledikçe bu tarz yapımları izlediyseniz; basitlikler gözünüzden kaçmıyor ama özellikle ilk 10 dakika başlayan aksiyon ve gerilim görmemezlikten gelip izlemenizi kolaylaştırıyor. Amerikan politik sistemine karşıda bir tarafı olduğunu belirtmem gerekir. Ancak film bazlı; benim vaktimi nasıl değerlendirdi.


👤 Sosyolojik ve politik dokundurmaları, esprileri, klişelere mümkün mertebe bulaşmamaya çalışması ile epey beğendiğim film. izlerken Hostel den Get Out'a Black Mirror'dan Kill Bill'e bir kaç farklı filmi de hatırlatıyor. Metascore puanına da şaşırdım doğrusu. Birkaç bilenin tavsiyesine rağmen puanına bakıp izlememiştim. İlginç; bu filmin puanı 50, örneğin Happy Death Day'in 58. buradan bu filmin politik tavrı nedeniyle hakettiği puanı alamadığı eleştirilerine katılmak mümkün.


👤 Ağır bir solcu ve sıkı bir izleyici olarak baştan sonra rezalet bulduğum,
son zamanların aktivizm furyasından beslenen ve Amerikanların birbirine sokuşturup durduğu film. 3/10. teknik olarak bahsetmeye gerek bile yok. Baştan aşağı hatalı. Ne müzikler doğru ne miksaj, ne de yönetmenlik. Halıda kan lekesi bile kalmıyor. Aşırı amatörce ve ne yazık ki bu amatörlüğü Betty Gilpin  bile örtememiş.


👤 Sonlara doğru Kill Bill izlediğimi düşündürten 2020 yapımı vasat ötesi bir Amerikan filmi. Her konudan size "hayatı sorgulatmaya çalışan" (aslında zanneden hatta yanından bile geçmeyen) bir yapım. Cumhuriyetçiler kaka, demokratlar cici (ya da tam tersi), göçmenler ay ne kötü durumda vah vah, aa o adam gergedan mı öldürmüş hemen biz de onu öldürelim, aaa o adam da ırkçı mıymış o zaman ölsün tabi (ama bunu bize 5 saniyede göstererek kanıya varmamızı istiyor)


👤 Craig Zobel yönettiği, kağıttan kaplan olmaktan öteye gidemeyecek siyasi taşlama. Amerikan sinemasındaki sağa da sola da eş miktarda vurarak deva partisi  kadar merkezde durma geleneğini ve hâliyle siyaseten söyleyeceklerini oldukça orta yere söyleme işini sonuna kadar icra eden filmin kayda değer yanlarından biri, gerek sağ (cumhuriyetçi) gerek sol (demokrat) kesimin - sinema tarihinde çokça yapıldığı üzere - karikatürize ve tipikleşmiş yanlarını ince bir alaya alarak çeşitlendirmesi.


👤 Politik göndermeli Tarantino filmi gibi bir şey olmuş ve çok da güzel olmuş. Komplo teorisyenleriyle, linç kültürüyle ve özellikle de ömür törpüsü politik doğrucularla, kısacası son dönemde iyice popüler hale gelmiş bütün aptallarla ve aptallıklarla dalga geçerek oldukça beğenimi kazandı. Puanı hak ettiğinden düşük çünkü leş SJW kitlesini tetikleyebilecek bir film. 


👤 Ben bu tip filmlere normalde mesafeli yaklaşırım. Aşırı şiddet içeren, kanlı, canlı filmler... ne diyeyim, izledikçe keyiflendim, keyiflendikçe izledim... benzerleri gibi değil. Oyunculuklar bence çok iyi. Snowball resmen resital sunuyor; rol, mimik, aksiyon had safhada. Espriler, hicivler, replikler, ... yukarıda yazılanlara bakmayın. 1,5 saat eğlenme garantisi, az da sinemadan anlıyorsanız bu film 4'lük, 5'lik değil kesinlikle.


The Hunt (2020) Filmi Oyuncuları ve Başrolü

Betty Gilpin – Crystal

Elizabeth Folan Gilpin, Amerikalı bir aktris. En çok, bir Komedi Dizisinde Üstün Yardımcı Kadın Oyuncu dalında üç Primetime Emmy Ödülü'ne aday gösterildiği Netflix komedi dizisi GLOW'da Debbie "Liberty Belle" Eagan'ı canlandırmasıyla tanınır. Şu anda 34 yaşında.

Betty Gilpin


Hilary Swank – Athena

Akademi Ödülü , iki Altın Küre Ödülü , iki Critic's Choice Ödülü ve Sinema Oyuncuları Derneği Ödülü ve son olarak  Times dergisinin  listesinde Dünya’nın en etkili 100 kişisi arasında. 46 yaşındaki güzel oyuncu şimdiye kadar 50’den fazla yapımda görev almıştır. 

Hilary Swank


Ike Barinholtz – Staten Island

Amerikalı aktör, yazar, yapımcı ve yönetmendir. Kendini en çok MADtv, Eastbound & Down ve The Mindy Project adlı dizilerde tanıtmıştır. Şu anda 43 yaşında ve şimdiye kadar 45’ten fazla yapımda görev aldı.

Ike Barinholtz


Çıkış Tarihi: 11 Mart 2020 Birleşik Krallık

Kategori: Korku – Gerilim - Aksiyon

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.