The Godfather Hakkında İlk Kez Duyacağınız 27 Gerçek

Yıllardır her yerde gördüğümüz, herkesin ağzından işittiğimiz film olan The Godfather serisi hakkında hiç bilinmeyen, hemen hemen hepinizin ilk kez duyacağı bilgileri sizler için içerik haline getirdik.
The Godfather Hakkında İlk Kez Duyacağınız 27 Gerçek

The Godfather Hakkında Bilinmeyen İlginç Bilgiler

İlk filmi 1972 tarihinde yayınlanan The Godfather’den sonra 1974 yılında yayınlanan The Godfather II filmi büyük küçük herkesin dilinde ve hafızasında yer edinmeyi başaran nadir filmlerden bir tanesi. Kültleşmiş olan bu yapım üzerinden yılların geçmiş olmasına rağmen tazeliğini koruyarak hala her gün binlerce kişinin ilgi odağı oluyor. İşte gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri olan The Godfather serisi hakkında yeni duyacağınız 27 bilgi.


1. Robert De Niro, Vito Corleone rolünü oynamak için 4 ay boyunca Sicilya lehçesini öğrenmeye çalıştı ve 3 ay Sicilya’da yaşadı. Filmde karakterin diyaloglarının neredeyse hepsi Sicilya Lehçesine aittir.

1-745.jpg


2. The Godfather’in ilk filminden tam 4 kez kovulan Francis Ford Coppolo The Godhatfer (1972)’nin kazandığı rekor ilgi sayesinde Paramount Pictures Coppolo’ya Mercedes-Benz limuzini hediye etti.

2-763.jpg


3. Vito'nun zeytinyağı işinin kapısı, kilide bir çivi sokulduğunda açılmayacak şekilde ayarlandı. Coppola bunu Signor Roberto'yu oynayan Leopoldo Trieste'den bir sır olarak sakladı ve Trieste’nin kapıyı açmak için çektiği zorluk gerçekti.

3-754.jpg


4. Al Pacino’nun avukatları Francis Ford Cappola’ya senaryoyla ilgili oldukça fazla endişe duyduklarını bildirerek Al Pacino’nun gelmeyeceğini söylediler, yapım az kalsın başlamadan iptal edilecekti. Bunun üzerine Cappola senaryoyu Pacino’ya vermeden önce tüm gecesini yeniden yazarak geçirdi böylece Al Pacino kabul etti.

4-766.jpg


5. Başlangıçta, geri dönüş sahnelerindeki oyuncular fermuarlı pantolonlar giyerlerdi. Müzisyenlerden biri, fermuarın o zamanlar icat edilmediğini, bu nedenle bazı sahnelerin düğmeli pantolonlarla yeniden çekilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ve böylece ufak ancak büyük bir hata engellenmiş oldu.

5-631.jpg


6. Vito'nun sokakta Signor Roberto ile pazarlık yaptığı sahnede yoldan geçen biri (Carmelo Russo), Vito'ya merhaba demek için araya girer. Carmelo Russo, sadece geçip gitmesi gereken bir figurandır ama Vito ile konuşarak doğaçlama yapar. Cappola’nın mahalle sakinlerinin Vito’ya saygı duyması hoşuna gitti ve sahneyi filmden kesmedi.

6-621.jpg


7. Hyman Roth’un oynadığı karakter genel olarak gerçek hayattaki mafya babası Mayer Lansky’a dayanır. Film vizyona girdikten sonra Miami’de yaşayan Mayer Lasky, Lee Strasberg’e telefon ederek ‘’ Beni filmde neden daha sempatik göstermediniz? Sonuçta ben bir babayım’’ diye çıkıştı.

7-761.jpg


8. Filmde hiçbir zaman açıkça ifade edilmese de Anita Colombo (genç Vito'nun yardım ederek dairesinden tahliye ettiği yaşlı kadın), Sonny'nin karısı Sandra Corleone'nin büyükannesidir.

8-674.jpg


9. The Godfather II En İyi Film Akademi Ödülü’nü kazanan ilk devam filmidir. Aynı zamanda, En İyi Film Dalında aday gösterilen ilk hikâyeye sahip tek filmdir.

9-371.jpg


10. Al Pacino, filmin çekimleri boyunca yüksek bütçeli bir maaş talep ederek ve ağır senaryoları yeniden yazmalarını isteyerek sorunlara neden oldu. Francis Ford Coppola'nın yavaş hareketinden sık sık şikâyet ederek " Serpiko (1973) sadece on dokuz gün sürdü!" diye çıkışıp istifa etmekle tüm ekibi tehdit etti.

10-346.jpg


11. Lee Strasberg çekimler sırasında ağır hastalandı, fakat filmi geciktirmemek adına olduğu rol yerine Roth’un karakteri hasta ve yaşlı biri olarak tekrardan yazıldı.

11-192.jpg


12. James Caan, filmin sonunda Sonny Corleone'yi oynamak ve The Godfather II’nin çekilmesi için 1972 yapımı ilk film için harcanan parayı kazanmak istedi. İstediğini aldı…

12-237.jpg


13. Robert De Niro , neredeyse tüm diyaloglarından bu yana esas olarak İngilizce dışındaki bir dilde bir rol için Akademi Ödülü kazanan altı oyuncudan ( Benicio Del Toro, Christoph Waltz , Marion Cotillard, Sophia Loren  ve Roberto Benigni ) biridir.

13-174.jpg


14. Tüm seri film boyunca çok fazla yıl arasında geçiş yaptı. (Film 1901, 1917, 1920, 1923, 1941, 1958, 1959 ve 1960'larda geçti.)

14-169.jpg


15. Senaryonun erken çıkmasının düşünüldüğü bir versiyonunda, Tom Hagen'ın Sonny Corleone'nin dul eşiyle ilişkisi devam eden bir hikaye dizisi vardı. Bu daha sonra etik görülmediği için iptal edildi.

15-158.jpg


16. Francis Ford Coppola'ya göre Michael V. Gazzo , tanıklık sahnesinin provasında Frankie Pentangeli kadar harika bir performans sergiledi. Coppola filmi hemen çekmek istedi fakat aktörler öğle yemeği yemek istedi. Michael V. Gazzo öğle yemeğinde sarhoş olarak provalardaki kadar profesyonel bir performans gösteremedi.

16-093.jpg


17. "Senza Mamma" filminde oynanan müzikal oyun, Francis Ford Coppola'nın dedesi  Francesco Pennino tarafından hazırlanan, yirminci yüzyılın başlarında oynanan gerçek bir oyundur.

17-084.jpg


18. The Godfather (1972) ilk eleştirmen yorumları o kadar olumluydu ki, filmin çekimleri bitmeden bir devam filmi planlandı.

18-079.jpg


19. Filmin test gösterimi izleyicilerden olumsuz tepkiler aldı. Michael ve genç Vito arasında gidip gelmeyi akıl karıştırıcı ve sinir bozucu buldular. Bunun üzerine Francis Ford Coppola ve editörleri, paralel öykülerin izlenmesini kolaylaştırmak için geçişlerin sıklığını azaltmaya karar verdiler. (Evet bu azaltılmış hali…)

19-072.jpg


20. Lee Strasberg , Al Pacino'nun özel isteği üzerine Hyman Roth'u oynamak için emekli oldu. İlk başta isteksiz olmasına rağmen, Francis Ford Coppola'nın babası Carmine Coppola ile kırk beş dakikalık bir görüşmeden sonra rolü almayı kabul etti.

20-058.jpg


21. Küba diktatörü Fulgencio Batista'ya hediye edilen altın telefon, gerçek bir hikayeye dayanmaktadır. Havana'nın Devrim Müzesi'nde (eski ismi ile Batista'nın Başkanlık sarayı) gerçek altın kaplama olan telefona bakabilirsiniz. Film için yapılan replika telefon orijinal telefonun tıpa tıp aynısı.

21-044.jpg


22. Filmde yer alan isimsiz kurul üyeleri filmin yapım ekibinde bulunan senarist ve yapımcılardan oluşmaktadır. (Roger Corman, William Bowers, Richard Matheson, Phil Feldman).

22-067.jpg


23. The Godfather II tek filmde oyunculara beş akademik ödül kazandıran ilk devam filmidir. Robert De Niro ise Ana Yardımcı Rol En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı, Al Pacino (En İyi Erkek Oyuncu) ödülüne aday gösterildi. Michael V. Gazzo (Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu) ve, Lee Strasberg’de (Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu) Al Pacino (En İyi Erkek Oyuncu) aday gösterildi, Talia Shire (Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu).)

23-059.jpg


24. Al Pacino’nun orijinal senaryoyu beğenmemesini söyleyip filmde rol almak istememesi üzerine Francis Ford Coppola bir hafta sonunda bütün senaryoyu tekrardan yazdı.

24-069.jpg


25. Vito’nun Signor Roberto’ya verdiği bütün paralar tarihsel olarak doğru ve gerçek paralardır. 1914 Federal Rezerv Kağıtları (10 Dolar’lık).

25-036.jpg


26. 1960 yılında geçen bir sahnede Tom Hagen’in Amerika Birleşik Devletleri Başkanını kimsenin öldüremeyeceğini söylemesi üzerine Michael Corleone herkesin öldürülebileceğini söyledi. Tam 3 yıl sonra dönemin başkanı John F. Kennedy bir suikasta kurban gitti. Bunun üzerine yapılan suikastta mafyanın parmağı olduğu yönünde teoriler ortaya atıldı.

26-021.jpg


27. The Godfather II için Al Pacino’ya 500.000 Dolar ve filmin elde ettiği gelirin %10’u ödendi. (Al Pacino ilk filmde sadece 25.000 dolar kazandı.)

27-027.jpg


NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum