Telegram Nedir, Nasıl Kullanılır? | Telegram Web Giriş

Telegram nedir?, Telegram nasıl kullanılır?, Telegram güvenilir mi?, Telegram kimin?" ve daha birçok sorunun yanıtını bulabilirsiniz. 
Telegram Nedir, Nasıl Kullanılır? | Telegram Web Giriş

WhatsApp, Hizmet Şartları'nı güncelledi ve en çok tartışılan konulardan biri oldu. Ayrıca, WhatsApp'a alternatif olarak hizmet veren diğer mesajlaşma platformları da birçok kişi tarafından değerlendiriliyor. Listenin başında alternatif olarak hizmet veren bir başka popüler mesajlaşma platformu Telegram bulunuyor.


Telegram Nedir?

Telegram Nedir? Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram, diğer popüler mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi kullanıcılarına çevrimiçi hizmet sunan bir çeşit ücretsiz mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp, Facebook Messenger ve Signal uygulamalarında olduğu gibi anlık mesajlaşma hizmeti sunmakta olan Telegram, kullanıcılarının her türlü mesaj, fotoğraf, video ve dosyayı göndermesine izin vermektedir. Bulut tabanlı bir mesajlaşma sistemine sahip olan bu uygulama, ücretsiz olarak VoIP üzerinde  sesli ve görüntülü arama işlemine de izin vermektedir. Günümüzde 500 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan telegram, günde yaklaşık 1.5 milyon yeni üyesiyle dünyanın hemen her yerinde sıklıkla kullanılmaktadır. 

Basit, hızlı ve güvenlik odaklı bir mesajlaşma uygulaması olarak ön plana çıkan telegram; Android, iOS, Windows Phone, Windows NT, macOS ve Linux işletim sistemlerine uygun akıllı telefonlarda, tabletlerde, dizüstü bilgisayarlarda ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilir. Aynı anda hem cep telefonundan hem de telegram web üzerinden bağlantı olanağına izin vermekte olan uygulama, 200.000 kişiye kadar olan gruplar oluşturmanıza ve sınırsız kitlelere yayın yapabileceğiniz kanallar açmanıza olanak tanımaktadır. 

İlginizi Çekebilir: Telegram Üyelik Nasıl Yapılır?


Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram Nedir? Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram, tıpkı WhatsApp ve diğer anlık mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi doğrudan akıllı cihazlar üzerinden Wi-Fi bağlantısı kullanılarak indirilebilir veya bilgisayarlardan telegram web adresine girilerek kullanılabilir. Telegram uygulamasını mobil cihazlarda kullanmak için;

  • Cep telefonu, tablet vb. akıllı cihazların "Uygulama Mağazası" bölümüne giriniz.
  • Arama kısmına "Telegram" yazarak indir butonuna tıklayınız.
  • Uygulamayı cep telefonunuza indirdikten sonra üyelik işlemlerinizi tamamlayarak kullanmaya başlayabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Telegram Kullanma Kılavuzu


Telegram Güvenli mi?

Telegram Nedir? Telegram Nasıl Kullanılır?

Yaklaşık 2 milyar aktif kullanıcıya sahip olan dünyanın en popüler çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 4 Ocak 2021 tarihinde gizlilik ilkesini güncelleyerek ve kullanıcılara güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollayarak güvenilirlik konusunda  büyük bir endişeye sebep olmuştur. 8 Şubat 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan "WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi" bildiriminden sonra Türkiye'deki aktif kullanıcılar alternatif uygulamalar arasında popülerlik kazanan Telegram hakkında araştırmalar yapmaktadır. Peki ya telegram ne kadar güvenilir? İşte yanıtı...

Telegram, kuruluşundan bu yana güvenilirliği ile popülerlik kazanmış bir uygulamadır. Programın öne çıkan en belirgin özelliği; mesajları, videoları, ses kayıtlarını ve dosyaları güvende tutan özel bir şifreleme sistemidir. Bu şifreleme sistemi MTProto olarakda adlandırılırken Diffie-Hellman anahtar değişimine, 256-bit AES ve RSA şifrelemesine dayandırılmaktadır. Bu terimler kulağa her ne kadar yabancı geliyor olsa da telegram kullanıcıların güvenliğini en üst düzeye taşımak için özel bir algoritmaya sahiptir. 

İlginizi Çekebilir: Telegram Ne Kadar Güvenli?


Telegram Üyelik Nasıl Yapılır?

Telegram Nedir? Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram'a üye olmak tıpkı diğer anlık mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi yalnızca birkaç saniyede gerçekleştirebileceğiniz son derece basit bir işlemdir. İlk olarak yapmanız gereken telefonunuzun modelline göre iOs, Android veya Windows işletim sistemine uygun Telegram uygulamasını akıllı cihazınıza indirmek. Devamında telegram üyelik işlemlerinizi başlatmak için:

  1. Telefon numaranızı ülke koduyla beraber girin.
  2. Telefonunuza gönderilen kısa kodu yapıştırın.
  3. Kişilerinizi aktifleştirmek istiyorsanız "İzin Ver" butonuna tıklayın.
  4. Bildirimlerinizi aktifleştirmek istiyorsanız "İzin Ver" butonuna tıklayın.

Yalnızca iki adımda üyelik işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz telegram uygulaması ile arkadaşlarınızla, ailenizle sohbet edebilir, grup sohbetleri veya telegram kanallarına katılarak ilgi alanlarınız hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Telegram Yeni Kullanıcı Hesabı Nasıl Alınır?


Neoldu Haber telegram kanalı

Neoldu Haber Telegram grubu önemli haberleri ve sıcak gelişmeleri anında sizlere sunar. Gündem, sinema, teknoloji, sağlık, yaşam ve dünya üzerinde yaşanan önemli olayları, onlarca kişilik ekibiyle sizlere sunan Neoldu Haber gelişmelerden haberdar olmanızı sağlıyor. Telegram Grubuna Girmek İçin Buraya Tıklayın!


Telegram Kimin?

Telegram Nedir? Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram, ilk olarak 14 Ağustos 2013 tarihinde Rus programcı Pavel Durov ve ağabeyi Nikolai Durov tarafından tasarlanmıştır. Pavel, bu uygulamayı maddi ve ideolojik olarak desteklerken, ağabeyi Nikolay teknolojik olarak destek vermiştir. Yayın hayatına iOS işletim sistemine uygun cihazlarla başlayan telegram, ilerleyen süre zarfında Android, Windows Phone, Ubuntu Touch, Windows, OS X ve Linux işletim sistemine sahip mobil ve masaüstü cihazlardan da erişim hizmeti vermiştir. 

Telegram'ın kurucusu Rus programcı Pavel Durov ve matematikçi ağabeyi Nikolai Durov, aynı zamanda Rusya'nın en büyük ve en popüler çevrimiçi sosyal medya programı VKontakte'ın (VK) kurucuları arasında yer almaktadır. WhatsApp'a rahip olarak piyasaya sürülen bu uygulama günümüzde dünyanın hemen her noktasından milyonlarca aktif kullanıcısıyla her geçen gün popülerlik kazanmaktadır. WhatsApp ise Şubat 2014 yılından bu yana Facebook, Inc. tarafından hizmet vermektedir. 

İlginizi Çekebilir: Telegram Hangi Ülkenin?


Telegram Web Nedir?

Telegram Nedir? Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram uygulamasını çevrimiçi kullanmak, akıllı telefonunuza veya bilgisayarınıza indirip yüklemeden çoğu Telegram işlevinden yararlanabileceğiniz anlamına gelmektedir. Yani uygulamayı indirmeden Telegram Web üzerinden kolaylıkla kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey, telegram messenger'ın web sürümünü Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari veya başka bir tarayıcıya bağlanarak açmak. Peki ya Telegram Web nasıl kullanılır?

Adım 1: Öncelikle dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızdaki web tarayıcınızdan (Chrome, Safari, Firefox vb.) Telegram web sitesine giriş yapın.

Adım 2: Telegram oturum açma sayfası ekranı üzerinden ülkenizi seçin ve telefon numaranızı yazın. Daha sonra, "İleri" düğmesine tıklayın veya klavyenizdeki enter tuşuna basın.

Adım 3: Girdiğiniz telefon numarasının doğru olup olmadığını soran bir onay penceresi ardından size gönderilen kodu girin. Kodu girdikten sonra "İleri" butonuna basın.

Yukarıda belirtilen işlemleri tamamlamanızın ardından Telegram Web üzerinden hesabınıza giriş yapabilirsiniz.  Ayrıca tüm mesajlar, oturum açtığınız diğer tüm cihazlarda senkronize edilecektir. Son olarak telegram, web sürümünün çalışması için cep telefonunuzun internete bağlı kalmasına ihtiyaç duyan WhatsApp'ın aksine mesajlarınızı sunucularında tutmaktadır. Böylece web sürümünün çalışması için cep telefonunuzun internete bağlı kalmasına gerek kalmayacaktır.

İlginizi Çekebilir: Telegram Desktop Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?


En İyi Telegram Grupları Hangisi?

Telegram Nedir? Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram, herhangi bir metni, görseli, videoyu veya dosyayı geniş kitlelere yaymak için kullanılabilen benzersiz bir hizmet sunmaktadır. Kullancılar istekleri veya ilgi alanları doğrultusunda yüzbinlerce farklı alanda hizmet vermekte olan birbirinden güzel telegram gruplarına katılarak anlık bildirim alabilir, sohbet odalarına giriş yapabilirsiniz. Uygulama üzerinden milyonlarca abonesi olan Telegram Kanalları, Telegram Grupları veya Telegram Sohbet Sayfalarına katılabilir, dilerseniz kendi telegram kanalınızı oluşturabilirsiniz.

İçerisinde milyonlarca kullanıcıyı barındıran telegram kanallarına giriş yaparak sağlık, siyaset, eğlence, sohbet, film / dizi, son dakika haberleri, kripto para, online satış platformları ve daha birçok farklı alanda hizmet vermekte olan Telefram Sayfaları katılabilirsiniz. Türkiye'nin en popüler telegram grupları ve kanallarına göz atmak için buraya tıklayın.

İlginizi Çekebilir: En Popüler ve En Sevilen Telegram Grupları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum