Telefon Rehberinizdeki Numaraları Kimler Biliyor

Teknoloji dünyası, tablet ve akıllı telefonlar üzerine geliştirdikleri yazılımlara bir yenisi daha ekledi. Bu uygulama bilinmeyen numaraların kime ait olduğunu gösteriyor.
Telefon Rehberinizdeki Numaraları Kimler Biliyor

Bilinmeyen numaralardan arandığımız da kimin aradığını bilmek istermisiniz. Bursada bir yazılımcı bu uygulamayı telefonlar üzerinde kullanılabilir hale getirmiş ve kısa zaman da uygulama hizmete geçmiş. Fakat uygulama cazibesi olduğu kadar birde olumsuz yanı ile dikkat çekiyor. Peki bu merak edilen özellik kullanılırsa suç işlemiş olabilir misiniz?

Rehberdeki Numara Sahipleri de Onaylamalı

Uygulama kurulduğun da ilgili telefona kayıtlı kişiler de otomatik olarak sisteme dahil oluyor ve bilmediğiniz numaraları görmeye başlarken kendi listenizi de bir başka uygulamayı kullanan kimseye açmış oluyorsunuz. Oysa ki yazılım kurulduğunda listedeki kişilerin de onayının alınması gerekiyor, aksi durumda ise hukuka ayrıkırı bir işlem yapılmış oluyor ve kişisel hakların ihlali adı altında yaptırım uygulanabiliyor. Bu yaptırımın karşılığı ise 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası.

Bilginin Ele Geçirilmesi ve İltetişime Açılması da Suç

Bilgilerin ele geçirilmesinin yanı sıra iletişime açmak da ayrıca suçtur. Örneğin, eşinden boşanan bir kişi; Telefon numarasını eski eşinin ulaşmaması için gizlemiş ise bu kişinin sadece isim değil bir çok bilgilerine de ulaşabiliyor. Çünkü uygulama, programı indiren kişi sizi nasıl kaydetti ise sisteme öyle aktarlılıyor.

İsim, Soyisim, şirket adı hatta e-mail adresi bile telefon bilgisi yanında bir başkasının eline ulaşabiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.