Teknoloji Alanında En Gelişmiş 10 Ülke

Modern çağda yaşam adeta teknoloji ile tanımlanıyor. Bazı ülkeler teknolojide diğerlerinden daha ilerideler. İşte teknoloji alanında en gelişmiş 10 ülkeyi sizler için sıraladık.
Teknoloji Alanında En Gelişmiş 10 Ülke

Teknoloji Alanında Gelişmiş Ülkeler

Modern çağda yaşam adeta teknoloji ile tanımlanıyor. Kullanılan ve yaratılan teknolojiler önceleri askeri temelli olarak gerçekleştirilirken, şimdilerde her alanda bir teknolojik ilerleme söz konusu. Bazı ülkeler teknolojide diğerlerinden daha ilerideler. Değerli bir endüstri olan teknoloji bu ülkelerde birçok şirket tarafından geliştirilirken, bazı ülkelerde devlet de teknolojik alanda büyük atılımlar yapıyor. Sizin için dünyanın teknolojik olarak en gelişmiş 10 ülkesini sıraladık.

1. Rusya

Dünyanın en büyük ülkesi Soğuk Savaş döneminde ABD ile sıkı bir yarış içindeydi. Eski Sovyet süper gücü, bugün uzay teknolojisinde dünya lideri olmayı sürdürüyor. Aynı zamanda programcılarının yanı sıra askeri sanayide oldukça gelişti. Günümüzde Rusya, dünya çapında askeri alanda uçak, nakliye ve üretim ekipmanı ihraç eden küresel bir güce sahip. 

2. Almanya

Alman teknolojisinin otomobil üretimine ve Einstein’ın görelilik kuramına dayandığını düşünüyorsanız, tekrar düşünmelisiniz. Avrupa’nın 1 numaralı ekonomisi mühendislik, altyapı, bilimsel araştırma, ilaç ve askeri teknolojide küresel bir lider oldu. Özel sektörde yaşanan gelişmelerin yanında aynı zamanda Alman hükümeti araştırma yürüten üniversiteleri ve kuruluşları hibeler yoluyla desteklemektedir.

3. Güney Kore

Hermit Krallık’ın güney komşusu, son on yıllar boyunca, yenilikçi kreasyonlar için fikir ve bilgi birikimine sahip bir küresel düşünce kuruluşu haline geldi. Parlak ve modern bir metropol olan Seul, ülkenin en büyük şehridir ve en yeni şirketlere ev sahipliği yapmaktadır. 

4. Kanada

Bu seyrek nüfuslu ülke, Blackberry, Hootsuite Media ve Spotify gibi teknoloji devlerinin doğduğu yerdir. Ottawa merkezli e-ticaret sağlayıcısı şu anda 2,5 milyar dolardan fazla değer aldı ve yalnızca 2015 yılında halka açıldı! Erişilebilir bir eğitim sistemi ve araştırma ve geliştirme alanındaki büyük yatırımlarla Kanada gelecek yıllarda yeni oyun değiştiriciler yaratacağından emin. 

5. Singapur

Bu şehir büyüklüğünde ülke, çoğunlukla fahiş gayrimenkulün güçlü finansal sektörü sayesinde teknoloji sektöründe çok fazla etkiye sahip olduğu biliniyor. Bankacılık sistemlerinden ödeme süreçlerine ve müşteri merkezli araçlara kadar, Singapur, düzenlenen bir endüstride yenilikçilik konusunda birinci sınıf bir örnek. 

6. Çin

Bu geniş ve kalabalık ülkede, bilim ve teknolojide dünyaya liderlik eden uzun soluklu bir tarihe sahiptir. Basım makinesinden barut, kağıt ve kartografya kadar Çin, dünyayı yüzyıllar boyunca yeniliklere yöneltti. 1980’lerin sonlarından bu yana, yeni bir Çin değişimi ortaya çıktı: Büyük ölçekli imalat. Yine de, harika monte edilmiş gizmoların günleri geride kaldı! Günümüzde Çin, uzmanlaşmış teknolojinin kaliteli parçaları ve yüksek kalibreli nitelikli emekçileri ile üretildiği yerdir. Favori ev eşyalarınızın menşe ülkesini kontrol edin, Çin’de üretilmiş olma ihtimali var!

7. İsrail

NASDAQ borsasında listelenen daha fazla teknoloji şirketine sahip olan ABD’nin yanı sıra dünyadaki diğer ülkelerden biri  İsrail İsrail, dünyayı, askeri ve sivil sürücüler, uydular, tıp, kendini sürme teknolojisi ve daha birçok 'fütüristik' teknoloji gibi birçok teknolojik alanda yönlendiriyor. Waze, Google tarafından devralınan en önemli İsrail girişiminin başında geldi.

8. Hindistan

Başka bir Silikon Vadisi Bangalore, Hindistan’da bulunuyor. Dünyanın ikinci büyük nüfusu ve artan sayıda iddialı mezunlarıyla Hindistan, mobil teknolojinin teknesini sarsmaya hazır nitelikli bir iş gücüne sahip. BT, muhasebe ve müşteri hizmetlerinde dış kaynak kullanımı alanında dünyanın önde gelen hedefi haline gelen Hindistan, mobil uygulamalar, e-ticaret ve çözümlerinde artık lider konumundadır.

9. Japonya

Bu Doğu Asya santralı, nükleer teknoloji, robotik, eğlence, fotoğrafçılık ve ulaşımda dünya lideridir. Nintendo, Canon, Mitsubishi, Sony ve Toyota gibi markalar tüm dünyada tüketici mallarında devrim yarattı ve birçok endüstrinin yüzünü değiştirdi. 

10. Amerika Birleşik Devletleri

Dünyanın en büyük ekonomisi de icatlarda büyük bir çıkışa sahiptir. Genel olarak GPS olarak bilinen global konumlandırma sistemleri, aslında bir ABD askeri yaratımıydı. Teknoloji sonunda evlerimize sıçradı ve şu anda cep telefonlarında, arabalarda ve hatta hayvan yakalarında var. ABD, aynı zamanda internetin doğduğu yerdir. Silikon Vadisi adıyla San Francisco’daki Bay Area, Google, Facebook ve Apple gibi teknoloji devlerine ev sahipliği yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum