Dünyanın En Tehlikeli Turizm Noktaları!

Yılanlarla kaplı adalardan, cehenneme benzetilen bölgelere kadar dünyanın en tehlikeli turistik yerlerini derlediğimiz bu içeriğimiz kesinlikle ilginizi çekecek. İşte dünyadan tüylerinizi ürpertecek turistik noktalar!
Dünyanın En Tehlikeli Turizm Noktaları!

Dünya'da Turizmin Mümkün Olmadığı En Korkutucu Yerler

Genellikle turistlerin ziyaret etmek istedikleri yerlerin, lüks ve nefes kesen tatil beldeleri olduğunu mu düşünüyorsunuz? Günümüzde heyecan arayan sosyal medya meraklıları, en çılgın lokasyonlarda çekilebilecekleri fotoğrafların peşine düşüyorlar. Bu listemizde yer alan tehlikeli bölgeler turistler tarafından sık sık tercih edilen yerlerden.  Peki siz de bu muhteşem ama tehlikeli konumlardan birini ziyaret etmeyi düşünür müsünüz?


Üç Sosyal Medya Fenomeninin Sonu

Shannon Falls, British Columbia Kanada’da ünlü bir parktır. Bu muhteşem park, güzel ormanları ve eyaletin en yüksek şelalelerinden birine sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Bu bölgede birçok televizyon şovu ve film çekilmiştir. Çok sayıda insan ise Youtube kanalları için bu muhteşem doğaya akın etmektedir. Burası sakin güzelliğine rağmen, ciddi yaralanmalar ve ölüme sebep olabilecek korkunç düşmelere sebep olabiliyor. Çünkü burası inanılmaz derece kaygan bir zemine sahiptir. Ne yazık ki üç popüler YouTube yıldızının ölümüne de bu yer sebebi oldu. Genç sosyal medya yıldızlarından biri olan Megan Scraper, şelalenin zirvesine yaklaşmıştı fakat kaygan zeminde dengesini kaybederek akıntıya kapıldı ve yaşamını yitirdi. Erkek arkadaşı ve sosyal medya meraklısı bir arkadaşları ile birlikte yola çıkan Scraper’ı kurtarmaya çalışan arkadaşları da bu şelalede feci bir şekilde hayatlarını kaybetti. 

shannon-falls.jpg


Yeryüzündeki En Sıcak Yer

Ölüm Vadisi, epik kum tepeleri ve tuz tavaları ile estetik açıdan nefes kesicidir. Bu çılgın Ölüm Vadisi, Doğu Kaliforniya’daki Mojave Çölü’nde yer almaktadır. İki dağ arasında uzanan vadi tropikal bir iklime sahiptir. Gezegende şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklığa sahip olan yerdir. Peki ne kadar sıcak? Bu ateş fışkırtan hava tamı tamına 134 °F! Bu oran kesinlikle bir insanın vücut ısısını çok çabuk bir şekilde yıpratabilecek kadar büyük bir ısı. Bu yüzden burası asla zaman geçirmeyi deneyebileceğiniz yerlerden değil!

olum-vadisi.jpg 


Tehlikeli Rüzgarlar

Mount Washington, çarpıcı dağ manzaraları ile bilinir ve genellikle bembeyaz karlarla kaplıdır. Sakin bir yer gibi görünebilir fakat Washington Dağı aşırı rüzgar hızı nedeniyle son derece tehlikeli bir lokasyondur. En yüksek rüzgar hızı (kasırga değil), Washington Dağı’nda saatte 203 mil dolaylarında kaydedilmiştir. Ek olarak sıcaklık seviyesi genel anlamda tehlikeli bir kombinasyon olan sıfırın altında yer almaktadır. Dağda, genellikle bir buz tabakasıyla kaplanmış bir rasathane bulunur. Tehlikeli tabiatına rağmen, sporcular hala kayak, snowboard ve yürüyüş için bu bölgeye akın ediyor.

mount-washington-001.jpg


Volkanik Faaliyetler

Mount Sinabung Endonezya Sumatra adasında bulunan aktif bir volkanik dağdır. Volkan son derece aktiftir ve kesinlikle yaşamak için ideal bir yer sayılmaz. Birden fazla vesileyle birlikte yanardağ yüzünden birçok insan hem evlerinden hem de yaşadıkları bölgelerden uzaklaştırılmıştır. Bu tehlikeli volkan, birkaç yılda bir çevresindeki bölgelere lavlar fışkırtıyor. En son 2018 Şubat ayında bir lav fışkırması yaşandı. Büyük kül bulutları dikkat çekiciydi ve bu bulutların Avustralya’ya kadar yayıldığı gözlemlenmiştir. Burası dünyanın yaşamak için en tehlikeli yerlerinden biri! 

mount-sinabung-endonezya.jpg


Turistlerin Kabusu

Ilha da Queimada Grande, Brezilya'da bir adadır. Burası gerçekten insana kabusu yaşatan bir yerdir. Yılan Adası olarak da bilinmektedir. Bu adaya dünyadaki en zehirli yılan olan Bothrops yılanının musallat olduğu bilinmektedir. Adada her on metre karede beş yılan olduğu söylenir. Bu nedenle bu adayı ziyaret etmek veya herhangi bir insanın burada sakin bir yaşam sürmesi neredeyse imkansızdır. Adada bir insan tarafından kullanılan ünlü bir deniz feneri bulunuyordu. Ancak acımasız yılanların saldırısı sonucu hayatını kaybetti. O günden bu yana hükümet adaya ziyareti yasaklamıştır. 

ilha-da-queimada-grande-001.jpg


Vahşi Bitkiler

Madidi Ulusal Parkı, Bolivya’da Amazon’un ağzında yer almaktadır. Milli Park'ın fotoğrafları, bir turistin rüyası gibi görünebilir. Ancak, buranın muhteşem doğal güzelliğine rağmen, parkın son derece tehlikeli olduğu bilinmektedir. Madidi Ulusal Parkı dünyanın en biyolojik çeşitlilik gösteren bölgelerinden biridir. Dünyanın en zehirli bitkilerinden bazıları burada yetişir. Ek olarak bu alan parazitlerle doludur ve kısa bir süre içinde küçük bir yara ölümcül bir hal alabilir. İnsanlar burada dev zehirli örümcekler tarafından da saldırıya uğramışlardır. Bu yüzden bu güzel milli park, sonuçta ideal bir tatil noktası olmayabilir.

madidi-ulusal-parki.jpg


Rusya’nın Ölüm Vadisi

Rusya Kamçatka'daki Ölüm Vadisi, bazı tehlikeli sırları saklayan tablo gibidir. Turistler aşırı tehlikeli olduğu için bu bölgeyi ziyaret edememektedirler. Tehlikeyi görmezden gelenler neredeyse ölümcül bir tatile çıkmayı da göze almış olurlar. Burası 1930’larda ölü hayvanların cesetlerinin bulunduğu bir yerdi. Kısa bir süre sonra buraya gelen insanlar da kendilerini hasta hissetmeye başladılar. Hatta birçok kişinin Kamçatka’da kaybolduğu söylenir. Nihayet 1970’lerde buranın neden bu kadar tehlikeli olduğu anlaşıldı. Bilim adamları, yanardağdan zehirli gazların yayıldığını keşfettiler. Bu tehlikeli gazlar yıllar boyunca birçok hayvanı ve insanı öldürdüğü için bu bölge Ölüm Vadisi adıyla anılır.

kamcatka.jpg


Radyoaktif Adalar

Bikini Atoll, Pasifik Okyanusu'ndaki Marshall Adaları'nda yer almaktadır. Kristal mavi suyu ile bu mükemmel plaj fotoğraflarını sosyal medyada görebilirsiniz. Hatta arka plan görüntüleri için ideal bir yerdir. Fakat Atoll bugün insan atıkları yüzünden mahvolmuş bir yer halini almıştır. Burayı Amerika Birleşik Devletleri 1940 ve 1950'li yıllar boyunca nükleer test alanı olarak kullanmıştır. Bu nedenle bölgedeki yerli halk çevreye yayılan inanılmaz miktarda radyasyon nedeniyle evlerini terk etti. İnsanların çoğu radyasyon nedeniyle zayıflatıcı sağlık sorunları yaşadı ve ABD hükümeti onlara küçük bir miktar da olsa parasal tazminat ödedi. Bugün bazı insanlar hala orada yaşamaya devam ediyor ancak günümüzde de topraklardan yüksek düzeyde radyasyon fışkırıyor..

radyoaktif-adalar.jpg


En Çılgın Turist Etkinliği

Fil Krallığı'nı ismiyle değerlendiriyor olsaydınız, bu turizm noktasıda kimin tehlikeye yol açtığını tahmin edebilirdiniz! Ancak bu yanlış bir tespit! Elephant Kingdom Chonburi, Tayland’da yer alır. Ancak filler bu bölgedeki turistleri tehdit etmekle sorumlu olan hayvanlar değil. Aslında bu yerde bir timsah çiftliği bulunmaktadır. Bu çiftliğin sahibi insanların timsahları sallardan besleyebilecekleri bir turist deneyimi yaşatmayı amaçlamıştır. Sallar kısmen kapalıdır fakat bunu güvence altına alan oldukça zayıf bir ağa sahip.

en-cilgin-turist-etkinligi.jpg


Star Wars Çekimlerinden Bir Mekan

Skellig Michael, Star Wars'da bir mekan olarak kullanılmakta olan İrlanda sahillerindeki bir adadır. Bu nedenle, birçok kişi adanın doğal güzelliklerine şahit olabilmek için buraya akın etmiştir. Adanın etrafında yaklaşık 1000 yıllık antik taş basamakları olduğu bilinmektedir. Ancak bu basamaklar size yardımcı olabilecek basamaklar değillerdir. Yaralanmalar için oldukça elverişli bir yer olan bu kayalar bir anda üzerinize yuvarlanabilir! Burası turistler için oldukça risklidir!

skellig-michael.jpg


Lav puslarına Dikkat!

Hawaii Adaları’nda bir dizi volkanın bulunduğu bilinmektedir. Bunlardan biri 2018 yılında patlak verdiğinde diğerleri uykudaydı. Bisiklet turları, yürüyüş turları ve hatta helikopter turları dahil olmak üzere çok sayıda volkan turu seçeneği bulunmaktadır. Ancak bölgenin tuhaf zemininde yıllar boyunca bisikletlerin, taşıtların ve insanların kayması sonucu bazı kazalar meydana gelmiştir. Belki de bu ölümlerin yaygın nedeni kayma veya kendine zarar verme değildir. Araştırmalar sonucu daha ziyade gökyüzüne yayılmış lav puslarından olduğu anlaşılmıştır. Lav pusu, volkanlardan çıkan çeşitli gazlarla oluşur. Karbondioksit, hidrojen sülfit ve hidroklorik asit karışımıdır. Bu da insanların ölümüne sebep olabilecek güçlü bir karışım anlamına geliyor. Buna ek olarak, çevredeki okyanus suyu kaynar derecede sıcaktır. Buraya kazara düşmek kesinlikle istemeyeceğiniz bir şey olabilir!

hawaii-adalari.jpg


Orijinal Dalga Havuzu

Su parkına hiç gitmediyseniz muhtemelen burası sizi şaşkına çevirecek! Dalga havuzları, sadece kontrollü bir ortamda, okyanusta bulacağınız doğal dalgaları simüle etmek için tasarlanmıştır. New Jersey’de yer alan Aksiyon parkı, 1978’deki ilk dalga havuzlarından biridir. Büyük açılış gününde yüzlerce insan korkutucu dalgalarla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Burada sadece 1 yıl içerisinde 110’un üstünde ciddi yaralanma olayı meydana gelmiştir. Neyse ki, 1970'lerden buyana uzun bir yol kat edildi. 

dalga-havuzu.jpg


Deniz Dünyasının Sırları

Birkaç yıl önce, deniz dünyasında yer alan hayvan uygulamaları, Blackfish’in yayınlanmasından sonra insanların dikkatini çekmeye başlamıştır. Bu muhteşem belgesel, hayvan uygulamalarını ortaya koymaya çalışmış ve çeşitli hayvanların özellikle de katil balinaların esaret altında olduklarını göstermeyi amaçlamıştır. Belgeseller balinaların eğitmenlerine çoğu zaman saldırdığını göstermektedir. Bu parklarda bir dizi ölümler yaşanmıştır. Tilikum isimli katil balinanın eğitmen Dawn Brancheau’yu boğarak öldürmesi bunlardan biridir. Saldırıya uğrayan eğitmen ne ilk ne de son isim olmuştur! 

deniz-dunyasinin-sirlari.jpg


Dikkatli Tırman!

Yosemite Half Dome, Kaliforniya'daki Yosemite parkında yer almaktadır. Yosemite, Amerika Birleşik Devletleri'nin en popüler turistik yerlerinden biridir. Bu yarım kubbe, birçok kişinin kartpostallara layık muhteşem manzarasında çekmek istedikleri fotoğraflar için ulaşmaya amaçladığı bölgedir. Kubbeye ulaşmak için çok uzun bir yürüyüşe katlanmanız gerekir. 5.000 metreden fazla yürüyüş yapmak için en az bir güne ihtiyacınız vardır. Tırmanışın son 400 metresi tam anlamıyla diktir diyebiliriz. Buraya gelmeden önce tecrübeli bir dağcı olmanız gerekir!

yosemite-half-dome.jpg


Köpekbalığı Haftası!

Praia De Boa Viagem, Brezilya'da bulunan güzel bir turizm merkezidir. Güzel kıyı şeridi otellerle kaplıdır ve Miami Plajı'nı andırmaktadır. Ancak bu plaj ekstra bir özelliğe sahiptir. Bu suların köpekbalıklarıyla dolu olduğu biliniyor. 1990’lardan 2012’ye kadar bu plajda 50’den fazla köpekbalığı saldırısı belgelenmiştir. Saldırıların çoğu ölümle sonuçlanacak kadar şiddetli olmuştur. Köpekbalığı saldırılarının genellikle nadir olduğu söylense de, bu kumsalda kesin bir olasılık gibi gözünüyor. Ya dikkatli yüzün ya da hiç bulaşmayın!

praia-de-boa-viagem.jpg


Muhteşem Uçurumlar

İrlanda uluslararası gezginler için popüler bir yerdir. İrlanda'da ziyaret edilecek en popüler yerlerden biri belki de Moher Kayalıkları'dır. Uçurumlar, okyanusun derin mavisi tarafından çerçevelenen ve yosun yeşili kaplı gri taşlar şaşırtıcı bir güzelliğe sahiptir. Kuşkusuz, İrlanda’da ziyaret edilecek en güzel yerlerden biridir. Ancak, ziyaret etmeyi seçerseniz kesinlikle dikkatli olun. Uçurumların, çok şiddetli rüzgârlara sahip olmasının yanı sıra fırtınalı olduğu bilinmektedir. Kaygan ve gevşek çakıl ile yüksek rüzgarın birleşimi korkunç sonunuzu hazırlayabilir!

moher-kayaliklari.jpg


60 Kilometre Yürüyüşü

Kara Kedi Parkurları Papua Yeni Gine'de yer almaktadır. Burası büyük bir yürüyüş parkurudur ve inanılmaz derecede zorlu arazilerden geçilerek ulaşılmaktadır. Deneyimli yürüyüşçüler, sıcak ve yağışlı iklimde altmış mil uzunluğundaki parkura katlanmak zorunda kalırlar. Ayrıca yol boyunca karşılaşacağınız sülükler de cabası! Ancak sülükler buranın en kötü yanı değil. Çünkü bu yürüyüşü tamamlamak yaklaşık 1 haftanızı alır. Yürüyüşü sevdiğiniz kadar tırmanışı da sevmeniz gerekir. Yoksa burası sizin için çileden başka bir şey olmaz. Bu yolda birçok insan hastalanıp yaralanmıştır. 2013 yılında haydutlar yürüyüşçülere saldırmıştır. Bu saldırıda iki kişi hayatını kaybetmiş ve 7 kişi yaralanmıştır. 

kara-kedi-parkurlari.jpg


Cehennem Geçidi

Erta Ale yanardağı Etiyopya'da Afar'da bulunur. Erta Ale, dünyanın en tehlikeli yanardağlarından biri olarak bilinir. Volkan sürekli aktiftir ve burada sürekli küçük depremler meydana gelir. Zirve kraterinde iki lava gölü yer almaktadır ve dalgalanan lavlar depreme neden olur. Bölgenin istikrarsızlığı nedeniyle son derece tehlikeli olduğu bilinmektedir. Yerel olarak bazı insanlar bölgeye “cehenneme giriş kapısı” diyor. Son büyük patlama 2005 yılında gerçekleşmiş ve iki yüz hayvan hayatını kaybetmiştir. Burada yaşayan binlerce insan haliyle burayı tahliye etmek zorunda kalmıştır. 

erta-ale-yanardagi.jpg


Yanan Göl

Natron Gölü, Tanzanya'da bulunur ve dünyanın en ilginç yerlerinden biridir. Göl süper bir yükseklikte yer almaktadır. Genellikle 12’nin üzerinde bir pH değerine sahiptir. Referans olarak insanlar için ideal pH; 7.4 civarındadır. Yüksek alkalilik gölün yüzeyinde çok tehlikeli olan bir tuz kabuğu oluşturur. Herhangi bir hayvan veya insan gölle temas ederse ölümü kaçınılmaz olur. İnsanlar için hidrojen sülfürün güçlü bir kokusu olmasından dolayı bu bölgede kalmak dahi zordur. Korkutucu özelliklerine rağmen, göl hala inanılmaz güzel.

yanan-gol.jpg


Önerilen İçerik; Ölmeden Önce Mutlaka Bunları Yapmalısın

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.