Tarihe Altın Harfler ile Yazılan Efsane Cevaplar

Kimi padişah, kimi ünlü bir düşünür, kimi ise öncü bir yazar. Her birinin yaşadıkları olaylar sonrasında verdikleri cevaplar derslik niteliği taşıyor.
Tarihe Altın Harfler ile Yazılan Efsane Cevaplar

sokrates

Sokrates

- Sokrates ölüme mahkum edildiğinde, Eşi; “haksız yere öldürülüyorsun” diye ağlamaya başlamış.

- Sokrates: Eşinin bu sorusu üzerine şöyle cevap verir, “Ne yani bir de haklı yere mi öldürülseydim.”
 


napoleon-bonapart

Napoleon Bonapart

- Napoleon Bonapart İspanyayı savaşta yendiğinde İspanya Kralı Napoleon’a; “ Siz sadece para, toprak ve ganimet için savaşırsınız, oysa biz serefimiz için savaşırız.” der...

- Bunun üzerine Napoleon'da İspanya Kral'ına şu cevabı verir. “ Evet doğru herkes neye ihtiyacı var ise onun için savaşır.”
 


galile

Galile

Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile’ye hasımlarından biri, “ Efendim, kulaklarınız bir insan kulağı için fazlaca büyük değil mi? ” demiş.

Galile: “ Doğru, benim kulaklarım bir insan’a göre biraz büyük ama seninkiler de bir eşşeğe göre fazla küçük değil mi? ” demiş.
 


necip-fazil-kisakurek

Necip Fazıl Kısakürek

Necip Fazıl vapura binip kadıköye geçerken bir delikanlı gelip, “ Üstad Peygambere neden gerek duyulmuş? Biz yolumuzu pekala bulabilirdik” demiş.

Necip Fazıl: “ İstifini hiç bozmadan kitabını okumaya devam ederek gence şöyle söylemiş, “ Peki neden vapura bindin, yüzerek pekala yolunu bulabilirdin” demiş.
 


fatih-sultan-mehmet

Fatih Sultan Mehmet Han

Fatih Sultan Mehmet Han’a sorarlar; “ Sultanım İstanbulu niçin Fethettiniz.

Fatih Sultan Mehmet şöyle cevap verir: “ Önce o benim gönlümü Fehtettiği için.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.