Senaryo Danışmanlığını Gerçek Suçluların Yaptığı En Güzel 5 Suç Filmi

Suç filmleri çoğu zaman izleyenlerde heyecan uyandırır. Peki bu filmlerin nasıl yapıldığını hiç düşündünüz mü? İşte gerçek suçluların senaryosuna yardım ettiği 5 suç filmi…
Senaryo Danışmanlığını Gerçek Suçluların Yaptığı En Güzel 5 Suç Filmi

Suç filmleri veya dizileri ortaya kolayca çıkan filmlerden değildir. Bolca araştırma gerekir. Eğer araştırma yapılmasaydı ellerinde silah olan, birbirlerine ateş eden, lastikler içine giren ve buradan adam vuran birçok kişiden başka bir şey olmazdı :)

Peki izlediğimiz en güzel suç filmleri nasıl oluştu? İşte gerilim filmleri kategorisinde de yer alan, suçluların senaryosuna yardım ettiği en güzel 5 suç filmi.

1.Savaş Oyunları – WarGames (1983)

Savaş Oyunları - WarGames

WarGames isimli film 1983 yılında çıkan soğuk savaş dönemine ait bilim kurgu filmidir. Filmde nükleer saldırı ve hackerlar konu alındı ancak birkaç eleştirmen, filmdeki olayları çok abartılı ve gerçek dışı buldu.

Filmin vizyona girmesinin ardından açıklamalarda bulunan senaristler Lawrence Lasker ve Walter F. Parkes, gerçeklikten uzak denilen film sahnesinin tamamen gerçek olduğunu, bu olayı yaşayanların kendilerine ilham verdiğini açıkladı. Hatta filmden önce devlet sırlarını anlatan kişiler mahkeme kararıyla ceza almıştı.


2.Tam Gaz - Baby Driver (2017)

Tam Gaz Baby Driver

Arabalar, suç ve kaçış üzerine film yapmak isteyen Edgar Wright tam 3 yıl boyunca bu konuda araştırmalarda bulundu. Araştırmalarını ise internet ya da haberlerden değil, birebir bu olaylara karışmış suçlularla yaptı.

Gerçek hayatta da suç işleyip kaçan sürücüleri bulan Wright filmin birinci kaynağı olarak suçluları seçti. Suçlulardan, dinlediği her şeyi neredeyse senaryoya ekleyen Wright, gerçek hayatta otoparklardan araç çalan, ve görgü tanıklarını ortadan kaldıran bir grup ile çalıştı. Hatta filmde başrol sürücünün sedan araçlara merakı bile bu suçlulardan geldi. Hatta Wright, Loya ismindeki bir suçluyu, senaryo danışmanı olarak ise aldı.


3.Hırsızlar Şehri - The Town (2010)

Hırsızlar Şehri - The Town

Suç ve gerilim filmlerinde başı çeken Hırsızlar Şehri filmi Ben Affleck’in yönettiği ve başrolünü oynadığı filmdir. Filmde soygunların ve soyguncuların ünlü olduğu bir şehir anlatılmaktadır. Filmin yapım aşamasında ise birçok suçludan faydalandı. Bu suçlular farklı tekniklerle hırsızlık yapan kişilerdi. Hatta öyle ki birkaç kişi hapishanede bile suçluları ziyaret etmiş hatta suçlulardan birkaçının şartlı tahliyesi için avukatlar bile tutulmuş.

Filmin vizyona girmesinin ardından ABD’de hırsızlık arttı. Yakalanan hırsızlar ise filmden öğrendiği taktiklerle soygun yaptığını itiraf etti.


4.The Wire (2002-2008)

The Wire

David Simon’un yönetmenliğini yaptığı, HBO firmasının yapımcılığını üstlendiği dizi suç ve polisiye kategorisinde başı çekiyor. Her sezon farklı bir suç konusunu işleyen dizinin senarist danışmanlığını ise Omar adında bir suçlu yaptı.

Omar bulunduğu bölgede ilk önce uyuşturucusu satıcılarını korkutuyor bazen de yaralıyordu. Bunun ardından yaşadığı tartışma sonucu bir kişiyi öldüren Omar 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çıktığında ise David Simon ile tanışında dizinin senarist danışmanı oldu.


5.Baba - The Godfather (1972)

The Godfather

Üç serisi bulunan The Godfather senaryosu bakımından hala en güzel filmler arasında gösteriliyor. Filmin senaristliğini Mario Puzo, Francis Ford Coppola yaptı. O dönem filmi Mario Puzo’nun romanından da alınmıştır. Senaristler Godfather’ı yazarken mafya ile bağlantıları olan kişilerden yardım almışlardır. Bazı sahnelerin gerçek hayatta birebir yaşandığını açıklamışlardır.

Önerilen İçerik: Gelmiş Geçmiş En İyi Netflix Orijinal Filmleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.