Stranger Things Dizisi İzleyici Yorumları ve İncelemesi

Stranger Things şimdiye kadar yayınlanan tüm bölümleriyle yediden yetmişe herkesin beğenisini kazandı. İşte bu muhteşem dizi hakkında bilinmesi gerekenler
Stranger Things Dizisi İzleyici Yorumları ve İncelemesi

Stranger Things Dizisine Dair Bilmeniz Gereken 10 Bilgi

Duffer Kardeşler’in yarattığı televizyon bilim kurgu dizisi Stranger Things şimdiye kadar yayınlanan tüm bölümleriyle yediden yetmişe herkesin beğenisini kazandı. Dizi kaybolan arkadaşlarını arayan 3 çocuk ve onlara yardımcı olan doğaüstü yeteneklere sahip bir çocuğun hikayesini konu alıyor. Bu içeriğimizde sevilen dizi Stranger Things dizisine dair tüm merak edilenleri ve hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için bir araya getirdik. 


Stranger Things Dizi İncelemesi

1. 80’lerin İndiana’sına tanık olduğumuz filmde dönemin havası ve birçok objesine de dem vuruluyor. Stranger Things ilk yapıldığında başrollerinde çocukların olmasından ötürü sakıncalı bulunmuş ve birçok yapımcı tarafından reddedilmiştir.

80’lerin-indiana’si.jpg


2. Yaratıcıları Duffer Kardeşler’in açıklamasına göre dizinin konusu ve senaryosu işlenme aşamasında Stephen Spielberg, Stephen King ve John Carpenter gibi isimlerin eserlerinden esinlenilmiştir.

stephen-spielberg.jpg


3. Dizinin başrolündeki çocukların kimler olacağı konusunda tahmin edildiğinden de fazla detaylı araştırmalar ve elemeler yapılmıştır. Başroldeki çocuklar 906 erkek çocuğu ve 307 kız çocuğu arasından seçilmiştir.

detayli-arastirmalar.jpg


4. Başrolde yer alan çocuklara The Goonies, Poltergeist, E.T. ve Stand By Me gibi gizem ve çocuk karakterlerin fazla olduğu filmler izletilerek rollerini canlandırmaları istenmiş.

the-goonies.jpg


5. Aynı zamanda dizinin yazarları da yine aynı filmleri izlemişler. Kısaca dizi her şeyiyle ilham alınan filmlerden oluşturulmuş. İlham alınan filmler de dizinin içinde posterlerde kullanılarak minik bir jest yapılmış.

ilham-alinan-filmler.jpg


6. Millie Bobby Brown, dizinin torpilli oyuncularından diyebiliriz. Eleven karakterini canlandıran Brown, Stephen King’in 2014’de attığı bir tweeti sayesinde bu dizi için seçilme açısından torpilli hale gelmiştir. Bobby ilk başta saçlarını kesmek istememiş fakat Charlize Theron’un Mad Max’deki saçları ona gösterilince çok hoşuna gitmiş ve ikna olmuş.

millie-bobby-brown.jpg


7. Dizide Steve ve Nancy karakterleri bir daha bir araya getirilmeyecekmiş fakat oluşan olumlu hava ve dizinin devam kararı gelince yeniden çifti birleştirme kararı alınmış.

steve-ve-nancy-karakterleri.jpg


8. Dizinin yaratıcıları Upside Down ve canavarın ne olduğunu açıklayan 30 sayfalık bir belge yazıp diziye sıkıştırmışlar. Dizide gözüken bu belgeler sırrının ne olduğunun hala kesin cevabı bilinmemektedir.

upside-down.jpg


9. Dustin karakterine hayat veren Gaten Matarazzo aynı dizide olduğu gibi gerçek hayatında da dişlerin geç çıkması ya da hiç çıkmaması hastalığına sahiptir.

gaten-matarazzo.jpeg


10. Diziyi izleyenlerin görsel açıdan mutlaka en beğendiği sahnelerden biri olan Eleven’ın gözleri kapalı bir şekilde havuzun üzerinde durduğu sahnede, batmayıp yüzeyde durması için yaklaşık 550 kg tuz kullanılmıştır.

550-kg-tuz.jpg


Stranger Things İzleyici Yorumları

1. Steven spielberg ve stephen king'in 80lerde çekilmiş fakat bir şekilde kayıplara karışmış dizisi gibi duran dizidir. casting, özellikle çocuk castingi on numaradır. özellikle allah vergisi bir yeteneği olan millie bobby brown nerdeyse hiç diyaloğu olmamasına rağmen sadece oyunculuğu ile döktürmüştür. Starwars filmine göndermeleri olsun, çocukların devasa telsizler ile konuşmaları olsun, hep bir tebessüm bırakmıştır. bence fazla uzatmasınlar, en fazla 2. sezonla bitirsinler, bu büyüyü öldürmesinler.


2. Gonderme yaptigi eserlerden dem vurulup, bunlara benziyor diye elestirilen 2016 yapimi dizi. arkadas amaci ticari basari olan ve tv-sinema sektorunu degistirmek uzere olan bir platformun populer olsun diye urettigi bir produksiyon. e hitap ettigi kitle de zaten 80 ler ve 90 lar cocuklari olacak ki bu platformun kullanicilari bu jenerasyonlar zaten cogunlukla. haliyle para kazanip reklam yapmak icin adamlarin ne yapmasini bekliyorduk? guzel, surukleyici bir dizi sonucta. ozgun fikirlerin cok uzun zamandir uremediginin, remake'lerin - cizgi roman karakterlerin ne kadar prim yaptiginin farkinda mi degilsiniz son yillarda kuzum?


3. Tavsiye üzerine indirdim. kapadım kapıyı bacayı oturdum bir defada izledim 8 bölümü. neden bu kadar abartıldığını anlamak çok da zor değil aslında, fatmagül peşinde de koşuyor bunu tavsiye edenler. aç fringe izle desek saçma diyecekler ama bu sikko diziye 10 puan verecekler. tek seçeneğiniz bu değilse izlemeyin arkadaş..


4. Dün itibarıyle tüm bölümlerini bitirdiğim dizi. dizi aslında fena değildi; muhteşem bulmadım. sebebi ise çocuk oyuncular. ben, yaşım ilerledikçe çocuk oyuncuların, ergenlerin fazlaca olduğu yapımları daha az beğenir oldum, iyi olsalar bile! mesela bir boardwalk empire dizisinin bağlayıcılığı olamadı benim için. gerçi rüzgar gibi geçti bir sezon bölümleri, ama hep başka bir aksiyon daha gelecek diye bekledim. olmadı. nostaljik havasını sevmiş olsam da, sanırım en çok yirmili yaşlar grubuna hitap ediyor dizi. winona ryder sevdiğim bir oyuncudur. senelerdir de pek yoktu ortalıkta. o nasıl botoks bacım? resmen hayal kırıklığı yarattı bende. yine de o olmasa hiç başlamazdım bu diziye. ikinci sezona dair gerçekliği olmadığını öğrendiğim söylentiler ise, gerçek olsaydı nefis olacaktı eski bir stephen king hayranı olmamdan mütevellit...


5. Geçtiğimiz hafta bir günde bitirdiğim yapım olmuştur kendileri. seksenleri gerçekten çok iyi yansıtmışlar. mekan seçimleri ve kıyafetlere ayrıca bayıldım. oyuncu kadrosu da bence iyi. winona ryder gerçekten başrol için iyi bir seçim olmuş. ayrıca bahsedildiği gibi çocuk oyuncu kadrosu mükemmel! özellikle dustin karakterini canlandıran gaten matarazzo'ya gerçek anlamda bayıldığımı söyleyebilirim. diziyi izlerken sürekli, "ah keşke böyle bir oğlum olsa ileride!" diyip durdum. ve şunu söyleyebilirim ki, bu dizinin tutmasının en büyük nedenlerinden biri bence tanıdık olmadığımız yüzleri görmek. şahsen winona ryder haricinde hiçbir oyuncuyu daha önce bir yerde görmemiştim. ve hepsini tanımak da benim için çok iyi bir deneyim oldu. tanınmayan yüzlerle bu işe girişmek çok riskli olsa da bence yerinde seçim olmuş. bu arada nancy wheeler karakterini canlandıran natalia dyer, damla sönmez'in 10 yaş küçük versiyonu. 


6. Güzel bir dizidir. ne bekliyorsunuz allah aşkına herkes yermiş. sanki diziler ufkunuzu açıp beyin patlatıyor hep gerçekten. bir sürü benzerlik var evet ama her benzerlik olan dizi iyi ambiyans yaratmıyor. ben çocukları izlemeyi sevdim. neyse gaza geldim bi an. 3 bölüm izledim sadece.


7. Ana karakterlerin çocuk değilde yetişkin olduğunu hayal edip diziyi göz önüne aldığınızda dizinin ne gerilimi kalıyor, ne de dizide korku öğesi kalıyor. stranger things'i kendisi yapan, dizinin ana karakterlerinin çocuk olması.yani ilk başta ya ergen dizisi diye diziyi izlemek istemiyorsanız, zaten bu diziyi izlememeniz gerektiğini siz biliyorsunuz.sözlüğe girip özellikle bunu belirtmek, ne izlemek isteyenlere ne de kararsız kalanlara pek bir fikir vermiyor.


8. Sanırsam hayatımda izlediğim en tatlış sahne; will kaybolduktan sonra arkadaşlarının bir gece ormanda kendisinin peşine düşmesiyle rastladıkları ne idüğü belirsiz kızı eve getirmeleri, ardından kızın üstünü başını değiştirmesi için kıyafet vermeleri, kızın o kıyafetleri çocukların yanında değiştirmeye yeltenmesi ve çocukların utanıp omg nidaları eşliğinde aşırı tepki göstermeleriydi. hehe. çok hoşuma gitti tekrar tekrar izleyip durdum.


9. Stephen king romanı tadındaki dizi. karakterlerin çocuk olmasından mütevellit başlarken biraz şüphelerim vardı ama izledikten sonra şüphelerimin yersiz olduğunu anladım. çocuk oyuncular çok başarılıydı ve dizi her yaşa hitap edecek düzeydeydi. 8 bölüm olay örgüsü için tam yeterli olmuş diyebilirim. tadında bırakmışlar.


10. Çocukluğunu back to the future, jumanji ve hafta sonları kahvaltı saatinde yayınlanan bilimum ağaç ev, dedektif çocuklar temalı filmler; ergenliğini cnbc-e dizileri, x files, fringe, doctor who izleyerek heba etmiş bir neslin nostalji ihtiyacına derman olmuş dizi. Konu olarak imdb puanına bakıp öyle aman aman, ufuk açıcı bir şey beklememenizi öneririm. bu demek değil ki dizi kötü. aksine bir oturuşta bütün sezonu izlettirecek kadar sürükleyici. Hikaye çoğunlukla çocuk karakterlerin etrafında şekilleniyor. kim bu çocuklar; amerikan okul dizilerinin demirbaş zorbaları tarafından takılmış lakaplarıyla, frogface mike, grup içinde uzlaşmacı tavırları ve nerd esprileriyle yer alan toothless dustin, ırkçılığa maruz kalan midnight lucas ve queer diye ezilen will. kabul edelim, çoğumuz severiz bu tarz hafiften dışlanmış ama kendi aralarında mutlu ve havalı tiplemeleri ve onlardan oluşan arkadaş gruplarını.


Stranger Things Oyuncu ve Karakter İncelemesi

1. Mike Wheeler - Finn Wolfhard

mike-wheeler---finn-wolfhard.jpg

Mike karakteri için dört kişilik çetenin ele başı benzetmesi yapmak hiç de yanlış olmaz. Mantık evliliği yapan bir ailenin ortanca çocuğudur. Ayrıca Mike için de tam bir nerd diyebiliriz. Okulda inek bir öğrenci olan Mike sevgi ortamında büyümüş bir çocuktur. Mike, dizideki diğer çocuklar tarafından “Kurbağa Surat” olarak çağrılıyor.


2. Dustin Henderson - Gaten Matarazzo

dustin-henderson.jpeg

Dustin karakterinin ise ilk dikkat çeken özellikleri kıvırcık kumral saçları, masmavi gözleri ve Cleidocranial dysplasia adlı genetik rahatsızlığı yüzünden dişlerinin konuşmasını zorlaştırmasıdır. Dustin’in dizide belki de en önemli rolü, işler kızışıp Lucas ve Mike kontrollerini kaybettiğinde onlara yol gösteren, kendilerine getiren ve hatta zaman zaman aralarını yapan isim olmasıdır.


3. Lucas Sinclair - Caleb McLaughlin

lucas-sinclair.jpg

Lucas, grubun en ani çıkışlarıyla ünlü üyesidir. Sinirlenme eşiği diğerlerinden bir tık daha sınırda diyebiliriz. Tüm bu doğaüstü olaylara “tamam haydi süper kahramanlar olalım, ne olmuş ki kızın telekinezi yetenekleri varsa!” demiyor. Bunun yerine tamamen gerçekçi davranıyor.


4. Eleven - Millie Bobby Brown

eleven.jpg

Terry Ives’ın kızı olarak bildiğimiz, MK Ultra programının deneylerinden biri olan Jane Ives, yani Eleven, birçok psiko-kinetik yeteneklerle 1971’de doğmuş bir kız çocuğudur. Kısacık saçları, asi bakışlarıyla bize ilk başta sinirli bir erkek çocuğunu anımsatsa da aslında içinde elindekilerle ne yapacağını şaşırmış, çok korkmuş bir kız çocuğu yatıyor.


5. Nancy Wheeler - Natalia Dyer

nancy-wheeler---natalia-dyer.jpg

Nancy karakteri, hepimizin bildiği gibi olaylara en yakın arkadaşı Barbara ortadan kaybolduğu zaman dahil oluyor. Ondan öncesinde ise tek derdi hoşlandığı çocuğun ilgisini nasıl çekebileceği gibi düşünceler olan Nancy, her ne kadar sıradan bir liseli profili çizmeye çalışsa da başı boş gezen çevresinden farklı düşünen, farklı davranan bir genç.


6. Steve Harrington - Joe Keery

steve-harrington.jpg

Lisenin en gözde çocuğudur. Dizinin ilk bölümünden beri “havalı-kötü çocuk” tavırlarını hep üstünde taşıyan Steve’in herkese gösterdiği sert kabuğunun altında, başkaları için bir şeyler hissedebilen gerçek bir kalp yattığını da zamanla görüyoruz.

Netflix Dizileri – Gelmiş Geçmiş En İyi Orijinal Netflix Dizileri

NeOldu.com / Sinema

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.