Spor Dallarının 5 Yeni Yüzü!

Dünyanın en çok bilinen sporlarının dışında hangi spor dallarını biliyorsunuz? İşte o bilmediğiniz spor dallarına dört yeni spor dalı daha eklendi. Hadi hep birlikte bu yeni spor dallarına göz atalım.
Spor Dallarının 5 Yeni Yüzü!

İşte spor dallarına eklenen yeni spor dalları şunlardır;


1. Korfbol

1903 yılında Hollandalı Nico Broekhuysen tarafından bir spor dalı olarak ortaya çıkan korfbol, basketbol ile hentbol spor dallarının karışımından meydana geliyor. Kadın ve erkeklerin bir arada oynayabildikleri bu spor dalı çimde, kumda, kapalı alanlar da ve su da oynanabiliyor. Ancak kadın ve erkeğin bir arada oynaması fikrinden dolayı pek rehavet göremeyen korfbol oyunun amacı, topu karşı rakibin sepetinin içine atmak. Bu oyun 20.yüzyılın ortalarına kadar diğer spor dallarının arasına giremedi. 1993 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi, korfbolu uluslararası bir spor dalı olarak kabul etti. Ülkemiz ise bu sporla spor dalı olarak kabul edilişinden iki yıl sonra tanıştı. Bu tanışmadan itibaren kısa sürede ülkemizde yayılmaya başlayan korfbol’da şu anda 20’ye yakın üniversite ile 15’in üzerinde kulüp faaliyet gösteriyor. Korfbol’un bu hızlı büyümesi A Milli Korfbol Takımı'nın da erkenden kurulmasında büyük etken oldu.

korfbol.jpg


2. Hapkido

3000 yıllık Kore’nin meşhur savunma sanatı spor dalı oldu. Meşru müdafaaya dayalı bu spor her cinsiyete ve her yaş grubuna hitap ediyor. İçinde birçok meditasyon tekniğini barındıran bu spor dalı dövüş tekniklerinden daha çok ruha ve bedene yapılan egzersiz olarak biliniyor. Diğer yandan ateşsiz silahlarında ustaca kullanıldığı Hapkido’da günlük eşyaların silaha dönüşmesi de öğretiliyor.

hapkido.jpg


3. Orientring

Bir doğa sporu olarak adlandırılan Orientring, hem bedeninizin hem de zihninizin bir sporu. Yürüyerek ve koşarak oynanan bu oyuna ister yabancı kişilerle ister ailecek katılabiliniyor.  Her türlü arazide oynanabilen Orientring sporunda yarışmacılar, harita ve pusulayla en kısa zamanda kontrol noktalarını bulmaya çalışıyor. Herhangi bir stat, salon gibi yapı gerektirmeden oynanabildiği için çevreci bir spor dalı olarak geçiyor.

oryantiring.jpg


4. Bandy

1700’lü yıllarda Rusya’da ortaya çıkan bu oyun, futbol ve buz hokeyinin karışımı şeklinde. Futboldaki bütün kuralları buz pistinin üzerinde uygulanıyor. Futbol sahası büyüklüğündeki bir buz pistinde 11 kişilik takımlarla oynanan bu spor sopa yardımıyla oynanıyor. Oyuncuların kullandığı malzemelerden ve sopalardan dolayı buz hokeyiyle benzerlik gösteren Bandy, Rus Hokeyi olarak bilinse de 1882’de İngilizler tarafından geliştirildi.   

bandy.jpg


5. Bowls 

Yanlardan basık şekilli plastık topların hedefe en yakın şekilde gönderilmesinin amaçlandığı Bowls, Fazla hareket gerektirmeyen bir spor olduğu için ileri yaşlardaki sporseverlerin de oynayabileceği bu spor dalı, dünya salon şampiyonalarında da yer almaktadır.

bowl.jpg

Önerilen İçerik; Dünyanın En İlginç 10 Spor Dalı

Neoldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.