Omega Deposu 2024'ün İyi 5 Somonlu Köpek Maması Tavsiyesi

Omega 3 yağ asiti açısından zenginleştirilmiş en iyi köpek mamalarını listeledik.
Omega Deposu 2024'ün İyi 5 Somonlu Köpek Maması Tavsiyesi

İnsanlar için süper yiyecek olarak bilinen popüler balık türü somon, yararlı yağlar ve besinler ile doludur. Peki, somon köpeğiniz için sağlıklı mı? Düzgün hazırlandığında, somon köpeğinizin düzenli diyetine harika bir katkı olabilir. Cilt ve eklem sağlığı için birçok köpek maması ve takviyesi, somonda bulunan omega-3 yağ asitlerini içerir. Köpeğinizi kaliteli bir somonlu köpek maması ile beslemek, bu yararlı besin maddelerini almanın harika bir yol olabilir.

Omega-3 yağ asitleri ve protein açısından zengin olan somon, hem sizin hem de evcil hayvanınızın tüketebileceği en sağlıklı balık türlerinden biridir. Ayrıca A, D ve B-kompleks vitaminlerinin yanı sıra çinko, potasyum ve magnezyum mineralleri içerir.

Saymakla bitmeyen faydaya sahip somonun köpeğinize faydaları arasında sağlıklı cilt ve kürk yapısı, cilt tahrişi ve alerjilerin iyileşmesi, iltihabı azaltma, güçlü bağışıklık sistemi ve geliştirilmiş beyin fonksiyonları yer almaktadır. Köpeğinizin gelişimine önemli ölçüde katkı sağlayacak en iyi somonlu köpek mamalarını sıraladım.

İşte en iyi 5 somonlu köpek maması:

1. LaVital

somonlu-kopek-mamasi.webp

Lavital Orta Irk Somonlu Yetişkin Köpek Maması, 1 yaş ve üzeri köpeklerin sağlıklı yaşamalarına destek vermek için özel bi formüle sahiptir. Özellikle yetişkin köpeklerde giderek kilo artışı hız kazanırken diğer bir yandan eklem ve kemik yapısının güçlü kalması gerekmekedir. LaVital Medium Adult Salmon Formula, kaliteli protein ve dengeli mineral içeriği sayesinde köpeklerin sağlıklı kemik yapısına ve eklemlere sahip olmasına katkı sağlamaktadır. Köpek maması aynı zamanda Omega 6 desteği sayesinde patili dostunuzun deri ve tüy yapısının korunmasına da yardımcı olmaktadır.

Petzzshop Fiyatını Gör

2. Brit Care

somonlu-kopek-mamasi-001.webp

Brit Care Champion Somonlu Yetişkin Köpek Maması, şov köpeklerini mükemmel durumda tutmak için hipoalerjenik formüle sahiptir. Köpeğinizin her daim mutlu ve eğlenceli olmasına yardımcı olan bu mama, yetişkin ırklar için somon ve ringa balığı ile özenle hazırlanmış yiyecekler ve evcil hayvanınıza gerekli olan vitaminleri doğru bir şekilde almasına yardımcı olmaktadır. Tamamen hipoalerjenik ve yüksek oranda sindirilebilir içeriklerden üretilen Brit Care Champion Somonlu Yetişkin Köpek Maması, patili dostunuzun midesini bayram ettireceğe benziyor.

Petzzshop Fiyatını Gör

3. ProPlan

somonlu-kopek-mamasi-002.webp

Pro Plan Puppy Somonlu Yavru Köpek Maması, hassas cilt yapısı ve mideye sahip köpekler için özel olarak üretilmiştir. İçeriğinde ki pirinç ve yulaf unu sayesinde sindirim sistemininde kolayca sindirilebilen bu köpek maması, somon bileşeni sayesinde yavru dostlarınızın ihtiyacı olan proteinleri almasına olanak sağlamaktadır. Canlı probiyotikler açısından zengin olan Pro Plan Puppy Somonlu Yavru Köpek Maması, gelişmekte olan bir bağışıklık sistemini geliştirmeye yardımcı olmak için antioksidan bakımından oldukça zengindir. Omega 6 yağ asitleri ve çinko sayesinde köpeğinizin cilt sağlığını koruyan Pro Plan köpek maması hiçbir şekilde mısır, buğday, soya, yapay renkler ve tatlar içermemektedir.

Petzzshop Fiyatını Gör

4. Profine

somonlu-kopek-mamasi-003.webp

Profine Düşük Tahıllı Büyük Irk Somonlu Yavru Köpek Maması, kondroprotektifler ve mineraller eklemlerin ve iskeletlerin düzgün gelişimini destekler. İçeriğindeki protein ve yağlar sayesinde köpeğinizin doğru ve dengesi büyümesini destekleyen bu ürün, tüylerinin ve cildinin kalitesini artırmak için karides ve somon yağı ile zenginleştirilmiştir. Yavru köpek maması almak isteyen evcil hayvan ebeveyleri için şiddetle önerilen bu içerik, yüksek somon oranı sayesinde kolay sindirime sahiptir.

Petzzshop Fiyatını Gör

5. N&D

somonlu-kopek-mamasi-004.webp

N&D Ocean Köpek Maması, tüm yetişkin ırkların tüketimine uygun özel bir forma sahiptir. Köpeğinizin günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş olan bu ürün, tam ve dengeli besin değerleri ile somon proteini içermektedir. Hiçbir köpeğin asla hayır diyemeyeceği eşsiz besinlerden oluşan N&D Morino Balıklı Yetişkin Köpek Maması içeriğinde proteini, mineraller, antioksidanlar, A, D ve E Vitaminleri, prebiyotik mannan oligosakkaritler ve koruyucular içermektedir.

Petzzshop Fiyatını Gör
Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Maması MarkalarıKöpek Mama ve Su Kabı Modelleri

Balık köpekler için faydalı mı?

Türüne bağlı olarak balıklar, köpekler için deri ve tüyler için faydalı olabilecek omega-3 yağ asitleri içermektedir. Öte yandan balık, bir köpeğin dengeli beslenmesine iyi bir katkı olabilir. Diğer hayvansal proteinler gibi amino asitler açısından zengindir.

Köpekler hangi balıkları yiyebilir?

Köpek taze ve mama haline getirilmiş tüm balıkları tüketebilmektedir. Köpekler için özellikle tercih edilen balıkları arasında somon, morina, mezgit, ringa ve pisi balığı yer almaktadır.

Köpekler çiğ balık yer mi?

Çoğu besinde olduğu gibi köpeğinize çiğ olarak balık yedirmek son derece tehlikeli ve ölümcül olabilir. Özellikle çiğ somon SPD adı verilen tehlikeli bir parazit hastalığının tetiklenmesine yol açabilmektedir. Bu hastalık durumunda köpekler ilk hafta içerisinde ateş, kusma ve kanlı ishal belirtileri göstermektedir.

Köpekler için balık mı yoksa et mi daha iyidir?

Köpekler, yaşamın yapı taşları olan kaliteli proteinlerle dolu yüksek et diyetlerine ihtiyaç duyarlar. Tüm et proteini türleri harikadır, ancak genellikle kanguru ve somon gibi daha fazla besin içeren daha yağsız etler biraz tercih edilir.

Köpekler için zararlı balıklar neler?

Balık, içeriğinde riskli metaller ve parazitler bulundurabilen bir et türü olduğundan köpeklere verilirken her daim taze ve işlenmiş balıklı köpek mamaları şeklinde verilmelidir. Özellikle köpekler için zararlı olabilecek balık türleri arasında iremit balığı, kral uskumru, kılıç balığı ve köpekbalığı yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum