Smokey Eyes Makyajı | Gereken Ürünler ve Yapılışı

Smoke eyes makyaj koyuluğu sebebiyle daha çok akşamları kullanmak için uygundur. İşte smokey eyes makyajı ile ilgili tüm detaylar.
Smokey Eyes Makyajı | Gereken Ürünler ve Yapılışı

Smokey eyes makyajının temel özelliği, gözlerin çevresindeki bölgenin koyu renklerle vurgulanmasıdır. Sizler için smokey eyes makyajı hakkında detaylı bir içerik hazırladık.

Smokey Eyes Makyajı Nedir?

Smokey Eyes Makyajı

Smokey eyes makyajı, gözlerinizi belirginleştirmek için kullanılan bir makyaj tekniğidir. Bu teknik, gözlerinize daha derin bir görünüm kazandırarak dikkatleri üzerinize çekmenizi sağlar. Özellikle gece makyajlarında sıkça tercih edilen smokey eyes makyajı, göz makyajı yapmak isteyenlerin vazgeçilmezidir.

Bu nedenle, genellikle siyah, gri, kahverengi veya mor tonlar kullanılır. Bu tonlar, gözlerinize derinlik ve hacim kazandırarak daha belirgin hale gelmesini sağlar. Ancak, son yıllarda daha cesur renkler de kullanılmaktadır.

Smokey Eyes Makyajı İçin İhtiyacınız Olan Ürünler

Smokey Eyes Makyajı

  • Göz farı (siyah, gri, kahverengi veya mor tonlar tercih edilebilir)
  • Far fırçası (küçük ve büyük boy)
  • Göz kalemi (siyah veya kahverengi)
  • Maskara
  • Far bazı (isteğe bağlı)

Smokey eyes makyajı yapmak için öncelikle göz kapaklarına far bazı uygulanabilir. Bu, farın daha kalıcı olmasını sağlar. Daha sonra, küçük boy far fırçasıyla göz kapaklarına koyu renkli far sürülür. Farı göz kapaklarına iyice yedirmek ve dağıtmak önemlidir.

Daha sonra, büyük boy far fırçasıyla göz kapağının üstüne daha açık bir renk sürülür. Bu, göz kapağının üst bölgesinin daha aydınlık görünmesini sağlar. Göz kalemi, göz çevresine sürülerek gözlerin daha belirgin hale gelmesi sağlanır. Son olarak, maskara kullanılarak kirpikler belirginleştirilir.

Smokey Eyes Makyajının 6 Püf Noktası

Smokey Eyes Makyajı

Yaz aylarında hala moda olan Smokey eyes makyajını daha hafiflemiş olarak görüyoruz. Smokey eyes makyajında öne çıkan tonlar ise daha çok yumuşak kahve ve nude tonlarıdır. Peki bu tonlar nasıl uygulanmalı? Smokey eyes makyajının püf noktaları nelerdir? Dumanlı göz makyajının püf noktaları nelerdir? Smokey eyes makyajı nasıl yapılır? Bütün bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık ve derledik.

1. Baz Oluşturun

Öncelikle göz makyajınızın daha uzun süre dayanıklı olabilmesi için öncelikle göz kapağınızın tümüne göz farı bazı uygulayın. Ardından mat, açık kahve renkli farı parmağınızla ya da far fırçasıyla kaşlara kadar uygulamanız gerekmektedir.

2. Parlak Göz Pınarları

Smokey eyes makyajının kötü yanı gözlerin küçülmesi ve bakışlarınızı kapatmasıdır. Bu yüzden göz pınarlarınıza olabildiğine açık renkte farlar uygulamayı unutmayın.

3. Vurgu Yapın

Smokey eyes makyaj uygulamasının ikinci aşaması vurguyu arttırmaktır. Işıltılı ve biraz daha koyu, sütlü kahve tonlarını seçerek göz kapağına uygulayın. Ardından biraz daha koyu tonlarda farı göz kapağının çukuruna sürerek fırçayla hafifçe dağıtın. Daha sonra metalik tonlarda kalem farı üst ve alt kirpik diplerine uygulayın.

Bu adımları uygularken ıslatılmış fırça kullanırsanız makyajınız daha yoğun bir hal alacaktır.

4. Profesyonel Görünüm Katın

Smokey Eyes Makyajı

Yaptığınız makyajına profesyonel bir görünüm kazandırmak istiyorsanız yumuşak kıllı veya sivri uçlu bir fırça yardımıyla hafif bir şekilde kullandığınız renkleri birbirine karıştırın bunu yaparken makyajı bozmamaya gayret gösterin.

5. Baştan Savma Yapmayın

Göz kapağınıza uygulamış olduğunuz koyu far, kirpik diplerindeki ten renginin görünmesine sebep olur. Dolayısıyla baştan savma bir iş yapmak istemiyorsanız kirpik diplerini bir kalemle kapatmayı unutmayınız.

6. Maskara Uygulayın

Daha fazla hacim kazanması için son olarak sıcak tonlardaki maskarayı kirpik diplerinden uçlarına doğru uygulayın. Gülkurusu tonlarında ruj uygulayarak makyajınıza uyum sağlayacak hoş bir hava katmış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Göz Farı MarkalarıEn İyi Göz Kalemi
Kahverengi Göz MakyajıMaskara Ürünleri

Smokey eyes makyajı nasıl yapılır?

Smokey eyes makyajı yapmak için, koyu renkli bir göz farı, far fırçası, göz kalemi, maskara ve far bazına ihtiyacınız olacak. Far bazı uyguladıktan sonra, göz kapaklarınıza koyu renkli farı uygulayın ve iyice dağıtın. Daha sonra, göz kapaklarınızın üstüne daha açık bir renkli farı uygulayın. Göz kalemi kullanarak gözlerinizi belirginleştirin ve maskara kullanarak kirpiklerinizi belirginleştirin.

Hangi renkler smokey eyes makyajında kullanılır?

Geleneksel olarak siyah, gri ve kahverengi tonlar smokey eyes makyajında kullanılır. Ancak, mor, mavi veya yeşil gibi cesur renkler de kullanılabilir.

Hangi göz şekilleri smokey eyes makyajı için en uygun?

Smokey eyes makyajı hemen hemen her göz şekline uygulanabilir. Ancak, gözleriniz küçükse, göz kapaklarınızı daha açık renkli farla aydınlatarak gözlerinizi daha büyük gösterebilirsiniz.

Smokey eyes makyajı yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Smokey eyes makyajı yaparken, farları iyice dağıtmak çok önemlidir. Aksi takdirde, smokey eyes yerine dağınık bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca, göz makyajınızı yapmadan önce göz kapaklarınıza pudra uygulamak, farın daha kolay dağılmasını sağlar. Son olarak, göz makyajınızı yapmadan önce cilt tonunuza uygun bir fondöten kullanmanız önerilir.

Smokey eyes makyajı nasıl daha kalıcı hale getirilir?

Smokey eyes makyajınızın daha kalıcı olmasını istiyorsanız, far bazı kullanabilirsiniz. Far bazı, farın daha kalıcı olmasını ve daha uzun süre dayanmasını sağlar. Ayrıca, kirpiklerinizi daha dolgun hale getirmek için maskarayı kat kat uygulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.