Skoda Octavia 2019 - Donanım, Fiyat ve Özellikleri

VW Grubu bünyesindeki ilerleyişi son hızla devam eden Çek üretici Skoda, son zamanlarda SUV modelleri üzerine çalışmaktaydı. Herkesin hayali olan Skoda Octavia 2019 serisi insanların gözünü boyamayı başardı. İşte Octavia hakkında detaylar.
Skoda Octavia 2019 - Donanım, Fiyat ve Özellikleri

 Skoda Octavia Yeni 2019 Modeli

VW Grubu bünyesindeki ilerleyişi son hızla devam eden Çek üretici Skoda, son zamanlarda SUV modelleri üzerine çalışmaktaydı. Firma Kodiaq ve Karoq modellerini piyasaya çıkarmasının yanı sıra, şimdilerde de bunların RS adlı performanslı versiyonlarını geliştiriyor. Geçtiğimiz günlerde de Karoq'un Sportline adlı bir donanım seçeneği tanıtılmıştı. Skoda'nın Octavia modeline baktığımız zaman ise geçtiğimiz yıl 418.800 adet satıldığını görüyoruz. Bu satış miktarıyla Octavia, firmanın en çok satan modeli oluyor. Firmanın ikinci popüler modeli olan Rapid ise 211.500 adet satılmış. Yani Octavia satışları en yakın olan Rapid'i bile ikiye katlamış. Durum böyle olunca Skoda, geçtiğimiz yıl makyajlanmış olmasına rağmen Octavia için yeni bir jenerasyon hazırlamayı düşünüyor. Şu anki Octavia 3 olarak bilinen bu jenerasyon, 2018'in başında yapılan makyaj operasyonu ile dijital gösterge paneli gibi bazı güncellemelere kavuşmuştu. Firma, 2020'de ortaya çıkacak olan yeni jenerasyon Octavia ile ilgili bazı bilgileri de kamuoyu ile şimdiden paylaşıyor.

skoda-octavia.gif


Skoda Octavia 2019 Tasarım ve Teknolojisi

Yeni Octavia ile ilgili öğrendiğimiz bilgilerden ilki, aracın sedan görünümlü hatchback diyebileceğimiz "liftback" gövde tipini tüm jenerasyonlarında olduğu gibi yeni jenerasyonunda da koruyacağı oluyor. Bu gövde tipinde bagaj kapağının arka camla birlikte bir hatchback otomobil gibi açıldığını söylersek gözünüzde daha iyi canlanacaktır. Elde ettiğimiz diğer bilgilere bakarsak, tüm modern Skoda'larda olduğu gibi yeni Octavia'da da önceliğin "pratiklik" olacağını duyuyoruz. Ayrıca güncel MQB platformu sayesinde yeni Octavia birçok yeni teknolojiye de kavuşacak. Skoda, yeni Octavia'ya o kadar çok güveniyor ki, firmanın ürün satış ve pazarlama patronu Alan Favey bu aracı "bir sanat eseri" olarak tanımlıyor. Açıklanan bilgileri paylaşmaya devam edersek, Yeni Octavia'nın donanımlarının birçoğunu 8. jenersayon Golf ile paylaşacağını söyleyebiliriz. Aynı zamanda hafif hibrit bir sistem ve bir de plug-in hibrit bir motor seçeneği de yeni Octavia'da bekleniyor. Hafif hibrit sistemden kastettiğimiz sistem ise, benzinli veya dizel bir motorun ufak bir elektrikli motor ile kombine edilmesi şeklinde oluyor. Bu hafif hibrit sistemlerin prize bağlanarak şarj edilmesi mümkün olmuyor, amaçları ise yakıt tüketimini ve emisyon değerlerini düşürmek, bir de performansa bir miktar katkı sağlamak. Bazı motorlarda en az 48 voltluk 'hafif hibrit' gücünde bir seçenek de var. Bunun, Mk8 Volkswagen Golf ile aynı zamanda 2019'un ikinci yarısında da ortaya çıkması muhtemeldir ve Skoda, teknolojinin bazı Octavia çeşitlerinde de potansiyelini iyi bir şekilde kullanabildi. Firmanın başlangıçta otomobilin 1.5 litrelik versiyonunu 48v ile sınırlaması, 1.0 litrelik üç silindirli motoru daha basit ve daha ucuz tutmayı tercih etmesi düşünülebilir. Model, piyasaya sürüldüğü bir yıl içerisinde vRS performans değişkenlerinin yeni nesillerini edinmelidir. Birkaç güç seçeneği bekliyorduk ve daha güçlü olan baskının, 261bhp civarında, en hızlı Skoda Octavia olması için.

skoda-octavia.jpg


Skoda Octavia 2019 Özellikleri

  • 292 hp beygir gücü üretmektedir.
  • 320 Nm tork üretmektedir.
  • Octavia, 4670 mm uzunluğunda, 1461 mm yüksekliğinde ve 1814 mm genişliğindedir.
  • 0'dan 100'e kadar hızlanması için sadece 10 saniye gereklidir.
  • Bagaj hacmi 568 litredir.

Skoda Octavia 2019 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Frankfurt'taki ilk gösteri, Octavia'nın sonbaharın sonunda İngiltere bayilerine ulaştığı anlamına gelecek. Güvenlik teknolojisi ve bilgi-eğlence alanındaki gelişmeleri yansıtmak için fiyatlar mevcut versiyonun biraz üzerinde yükselecek, arabaya yaklaşık 18.000 sterlinlik bir başlangıç ​​vermelidir. 

skoda-octavia-001.jpg


Skoda Octavia 2019 Model Fotoğrafları

skoda-octavia-002.jpgskoda-octavia-003.jpgskoda-octavia-004.jpgskoda-octavia-005.jpgskoda-octavia-006.jpgskoda-octavia-007.jpgskoda-octavia-008.jpg

Önerilen İçerik: 2019'da Satışa Çıkacak 33 Yeni Otomobil Modeli

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum