Sivilce Yapan Besinler | Sivilceye Neden Olan 10 Yiyecek

Yaşadığımız bazı sağlık sorunları yediğimiz besinlerden kaynaklanmaktadır. Bu sorunlardan biri de sivilcelerdir. Peki hangi besinler sivilceye neden olur?
Sivilce Yapan Besinler | Sivilceye Neden Olan 10 Yiyecek

Sivilceye Neden Olan Besinler

Sivilcenin çıkmasına sebebiyet veren en etkili faktör tüketilen yiyecek ve içeceklerdir. Yüzdeki sivilcelerin çıkma nedenleri arasında hormonsal değişimler etkili olsa da yediğimiz içtiğimiz bazı yağ yapıcı ve zararlı besinler, yüzümüzde tahriş seviyesine gelecek kadar etkili olan kırmızı uçlu büyük ve sivri sivilceleri meydana getirir. Peki, yediğimiz hangi besinler sivilce yapar?

İşte ciltte sivilce çıkaran besinler;

1. Acı Baharatlı Yiyecekler

Sivilce Yapan Besinler

Kırmızıbiber, domates ürünleri ve baharatlı yiyecekleri çok kullanmamak gerekiyor. Birebir sivilce yapan yiyecekler olmasa da yüzümüzdeki kan akışını arttırdıklarından kızarıklıklara yol açabiliyorlar. Bir türlü geçmek bilmeyen sivilcelerin meydana çıkmasına da en çok acı baharatlı yiyecekler yol açıyor.

2. Şekerli Yiyecekler

Sivilce Yapan Besinler

Çikolata ve onun gibi gıdalar, bağışıklık sistemimizi kötü yönde etkiler, güçsüzleştirir. Bağışıklık sistemimiz de güçsüzleşince sivilce oluşum oranı artar. İşlenmiş şekerler ise kan şekerini değiştirdiğinden sivilcelere neden olur. Bu yüzden şekerli gıdaları da çok fazla tüketmememiz gerekmektedir.

3. Süt ve Süt Ürünleri

Sivilce Yapan Besinler

Süt ve süt ürünlerinin hayatımızdaki önemi çok büyüktür fakat gereğinden fazla kullanıldığı takdirde sıkıntı yaratabilmektedir. Sivilce oluşumuna sebep olabilmektedir. Ayrıca ürünlerin taze ve temiz olmasına özen göstermeliyiz.

4. Asitli ve Şekerli İçecekler

Sivilce Yapan Besinler

Şekerin bağışıklık sistemini güçsüz kıldığını bunun da sivilceye neden olduğunu biliyoruz. Şekerli ve asitli içecekler hem bu yönden zarar vermekte hem de bu içecekleri içtiğimiz zaman günlük su tüketimimiz azalmakta. Bu yüzden, bu ürünlerin tüketimini tutabildiğimiz kadar aşağı seviyelerde tutmalıyız.

5. İşlenmiş Gıdalar

Sivilce Yapan Besinler

Beyaz ekmek ve diğer atıştırmalıklar kandaki insülin değerini dengesizleştirmekte ve bu da sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Sivilcelerimizden kurtulmak istiyorsak fastfood ( Burger King, Mc Donalds ) ürünlerinden kesinlikle uzaklaşmalıyız.

6. Hazır Meyve Suları

Sivilce Yapan Besinler

İçtiğimiz an, tatları ne kadar gönlümüzü fethetse de, bu içeceklerden de uzak durmalıyız. Evimizde doğal yollarla sıkılmış meyve sularını içmek var iken, bu tarz içecekleri kullanmamaya özen göstermeliyiz.

7. Dondurma

Sivilce Yapan Besinler

Doğal olarak üretilenler dışındaki diğer dondurmalarda, bolca katkı maddesi bulunduğundan tüketimi minimuma indirilmelidir. Hazır olarak tükettiğimiz dondurmalar son derece zararlıdır. Olabildiğince katkı maddesi olmayan dondurmalardan tüketmemiz gerekir. Marketlerde satılan dondurmalardan uzak durmaya çalışın.

8. Kahvaltılık Gevrekler

Sivilce Yapan Besinler

Kahvaltı da severek tükettiğimiz gevreklerin aslında sivilce yaptığını biliyor muydunuz? Eğer yüzünüzde sivilce istemiyorsanız. Yavaş yavaş azaltmanızda fayda var. Sabah kahvaltıda gevrek yemeyi seviyorsanız mutlaka bırakmaya çalışın. Özellikle tüketeceğiniz yağlı poğaçalar sivilce üretimine neden oluyor.

9. Kızarmış Soğan Halkaları

Sivilce Yapan Besinler

Bir çok insan soğan halkası yemeye bayılır. Ancak bu sivilce yaptığından çok fazla tüketilmemesi gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Özellikle hamburgerin yanında tüketeceğiniz soğan halkaları son derece zararlıdır. Cildinizin kırışıklığını artırır, rengini soldurur, siyah noktaya ve sivilcelerin oluşmasına sebebiyet verir.

10. Fast-food Besinler

Sivilce Yapan Besinler

Severek tükettiğimiz fast food yiyecekler hormon dengesini bozarak sivilce oluşumuna sebep olur. Sosisli sandviç, hamburger, kızarmış tavuk, patates kızartması fast food besinler arasında yer alır. En çok sivilce yapan besinler olarak öne çıkmaktadır. Olabildiğince az fast food tüketerek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tarçın Maskelerinin Sivilceler Üzerindeki EtkisiSivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce çıkmasına neden olan yiyecekler nelerdir?

Sivilce oluşumunu artıran bazı gıdalar vardır. Bu gıdalar genelde yoğun yağ içeriğine sahiptir. Patates kızartması, hamburger, soğan halkası, kızarmış tavuk, hazır meyve suları vb. besinler sivilceye neden olmaktadır.

Ne yaparsak sivilce çıkar?

Gün içerisinde çok fazla yağlı besinler tüketmek sivilcenin çıkmasının birinci sebebidir. Daha sonrasında sivilceye neden olan faktörler arasında; stres, sigara ve alkol tüketmek gibi durumlar gelmektedir.

Hangi yiyecekler sivilce yok eder?

Sivilceleri azaltmak pek mümkün değildir. Özellikle ergenlik çağında olan kişilerde sivilce hormonlar nedeniyle sürekli olarak çıkar. Yediğimiz besinlere dikkat ederek sivilceyi azaltmak için tam tahıllı gıdalar arasında yer alan yulaf, arpa, esmer pirinç gibi besinler tüketilmelidir.

Su içmemek sivilce yapar mı?

Bol bol su içmek sivilcelerin azalmasını sağlar. Su içmemek ise sivilceye neden olabilmektedir. Meyve suların, sodaların, çorbaların içerisinde olan sudan değil normal içme suyundan günlük yeteri kadar tüketmeniz cildinizi nemli tutacak ve sivilceleri yok edecektir.

Muz yemek sivilce yapar mı?

Muz tüketmek sağlık açısından hiçbir şekilde problem teşkil etmez. Tüketiminde aşırıya kaçılmadığı taktirde muz vücuda ve cilde fayda sağlayan bir besindir. Sivilce yapar mı? sorusuna gelecek olursak; muz sivilce yapmaz.

Bir sivilce kaç günde geçer?

Sivilcenin geçme süresi tamamen kişiye bağlıdır. Yağlı besinler tükettiği için ortaya çıkan bir sivilce, kişi yağlı besinleri tüketmeyi bırakmadığı sürece geçmeyecektir. Bu yüzden yemek tüketimine dikkat etmelidir.

Çikolata sivilce yapar mı?

1969 yılında yapılan bir araştırmaya göre çikolatanın akne üzerinde herhangi bir etkisi olmadığı tespit edilmiştir. Bir veya iki adet çikolata yemeniz sivilce yapmaz fakat aşırıya kaçılırsa cilde zararı olur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.