Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Birçok kişinin korkulu rüyası haline gelen sivilce problemini ortadan kaldıracak doğal maske ve kürleri içeriğimizde bulabilirsiniz.
Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce Neden Çıkar?

Kadın erkek ayırt etmeksizin pek çok kişinin kabusu olan sivilce genellikle ergenlik döneminde sıkça karşılaşılan bir cilt sorunudur. Gerek sağlık açısından gerekse estetik açıdan değerlendirmek gerekirse hormon düzensizliğine bağlı olarak meydana gelen, kimi zaman can yakan ve cilt güzelliğinize gölge düşüren bir problem olarak karşımıza çıkar. 

Sivilce ve Sivilce Lekeleri

Sivilceler tek bir nedene bağlı olarak meydana gelmezler. Yüz ve vücut yüzeyinde meydana gelen iltihaplı kabarcıklar tıbbi açıdan değerlendirildiğinde hormon seviyelerinde meydana gelen artış sonucunda oluşmaktadır. Hormonlarda meydana gelen bu artış, yağ bezelerini etkileyerek ciltte sivilce oluşumlarını meydana getirir.

Sivilce Geçiren Doğal Yöntemler Nelerdir?

Vücudumuzdaki yağ gözeneklerinin kapanması ve burada biriken bakteriler sayesinde oluşan sivilceler hem kötü görünüşü hem de verdiği rahatsızlık sebebiyle insanların en çok şikayet ettiği cilt sorunlarından biridir. Sivilce hakkında tüm bilmeniz gerekenleri bir araya getirdiğimiz bu içeriğimizde evde doğal yöntemlerle sivilcelerden kurtulma yollarını da listeledik. İşte doğal yöntemlerle sivilcelerden kurtulmanın 12 etkili yolu...

1. Şap

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Babalarımızdan öğrendiğimiz bir güzellik yöntemi var. Çok ilginç bir şekilde babalarımız tıraştan sonra şap sürerlerdi. Şap; potasyum, alüminyum, sülfattan oluşan bir ürün. Şap'ın damar büzücü ve kanama durdurucu özelliği ile bilinir. Bu yüzden en babalarımız traştan sonra ciltlerine uygularlardı.

Ayrıca sivilcelere de uygularlardı. Yüzünüzü sürekli şap'a maruz bırakmayın, krem gibi sürmeyin sadece ufak tefek çıkan sivilcelerin üzerine şap’ı ıslatarak birkaç kere dokundurmanız yeterli. Ertesi gün sivilcenin yok olduğunu göreceksiniz.

2. Pişik Kremi

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

İkinci yöntem ise yine bizim çok sevdiğimiz bebek pişik kremi olan Sudocrem. Sudocrem’i sivilce çıktığı zaman kalın bir tabaka halinde sivilcenize uygulayabilirsiniz. Nokta şeklinde sürüp uyuyun. Ertesi gün sonucu sizi mutlu edecektir.

3. Buz Kompleksi

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Bir diğer yöntem ise buz. Bir kaç tane buz kalıbını temiz pamuklu bir bezin içerisine koyun daha sonra sivilcenizin üzerine dokundurun ama çok fazla bastırmayın çünkü eğer çok iltihaplı ve şişkin bir sivilceyse patlayıp iltihabın yayılmasına sebep olabilir. O yaptığımız soğuk kompleks kan dolaşımını arttırarak şişliği ve kızarıklığı alır. Böylece sivilcenizden kurtuluş olursunuz. 

4. Karbonat

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Biliyorsunuz karbonat bir çok şeyde kullanıldığı gibi yüzde ve güzellik ürünlerinde de kullanılmakta. Karbonat hem cildi temizler hem ölü hücrelerden cildi arındırır. Hem de mevcut sivilceleri küçültme ve onları kurutma özelliğine sahiptir.

Ancak karbonat çok kullanımı halinde her şeyde olduğu gibi zarar verebilir. Her şeyin fazlası zarar. Bu yüzden çok sık ve bolca kullanmamak gerekiyor. 1-2 çay kaşığı karbonatı yarım su bardağının içerisine seyrelttikten sonra sivilcenizin üzerine çok rahat bir şekilde uygulayabilirsiniz.

5. Limon Suyu

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Doğada bulunan bazı şeylerinde mucizevi etkileri var tabi. Örneğin; Limon suyu. Limon suyunun hem kurutucu hem de leke giderici özelliği vardır. Sivilcenizi kurutmak amacıyla sürebilirsiniz. Tabi ki  de şişelerde satılan hazır limon suyundan değil kendi sıktığınız limon suyu daha faydalı olacaktır. 

6. Yeşil Çay

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Yeşil çay da iltihap dindiricidir. Aynı zamanda cildi yenileyen antioksidanlar içerir. Bu bahsettiğim yeşil çayları, limonları, gül sularını sivilcenizin üzerine uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde cildinize de kullanabilirsiniz. 

7. Yoğurt

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilcelerden dolayı çok kuru ve gerim gerim gerilmiş bir cildiniz varsa yoğurt sürüp hem nemlendirebilir hem de oradaki mikroplardan birazcık arınabilirsiniz. Sivilce izlerini yok etme konusunda da iyi olan yoğurt son derece etkilidir.

8. Kil

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Mesela kil de gözenekleri temizleyerek sivilce oluşumunun önüne geçer. Bu yüzden bir çok yerde kil maskeleri satılmaktadır. Kil maskelerini önemsiz görmeyin gerçekten çok işe yarıyorlar. Sivilceden önce kil maskesini yüzünüze uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak haftada bir kaç kere kullanabilirsiniz. Bu da sivilce oluşumunun önüne geçecektir.

Gözenekleri temizler. Ancak sivilce çıktıktan sonra kil maskesi uygulamak isterseniz, bütün yüzünüze değil de kil maskesini sadece sivilce üzerine böyle pıt diye uygularsanız yine işe yarayacaktır. 

9. Diş Macunu

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Eğer sivilceniz çıktıysa ve diş macunu uygulamak istiyorsanız  diş macununu jel olmayan ve beyazlatıcı etkisi yoğun olmayan markalardan seçmelisiniz. Gece yatarken yine diş macununu sivilcenizin üzerine sürüp uyuyabilirsiniz.

Diş macunu sivilcenin hem suyunu alıyor hem de  yağını çekiyor böylece orası boşalmış oluyor sivilcenizin olduğu yer ve ertesi güne mükemmel bir ciltle uyanıyorsunuz. 

10. Göz Damlası

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilcenizi geçirmek için göz damlası da kullanabilirsiniz. Göz damlasını bir pamuk çubuğuna döküp sivilcenin üzerine sürebilirsiniz. Göz damlasının içerisinde tetrahiderozolin hidroklorür olduğu için bu madde sivilcenizdeki şişkinliği ve kızarıklığı alacaktır.

Sivilce Oluşumuna Karşı Alınabilecek Önlemler

Sivilce oluşumuna karşı alınabilecek başlıca önlem şüphesiz ki cilt temizliğidir. Genellikle yağlı ciltlerde görülen sivilceler, cildin düzenli olarak temizlenmesi sonucunda belirgin bir şekilde azalacaktır. Bu nedenle özellikle yağlı cilt tipine sahip kişilerin cilt tiplerine uygun kozmetik temizleyiciler veya doğal maskeler ile ciltlerinin yağ dengesini koruyabilirler.

Sivilceye neden olan besinler içeriğimizi ziyaret ederek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Cildinizi sabah akşam yıkamanız yeterli bir temizlik etkisine sahip değildir. Bu nedenle cilt tipinize uygun cilt temizleyicisi ve tonik temin etmeniz cildinizin derinlemesine temizlenmesini sağlar ve sivilce oluşumunu büyük oranda azaltır. 

Sivilce Oluşumu

Cilt temizliğinde dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur terdir. Özellikle yaz aylarında cildin sürekli olarak tere maruz kalması ve bu terin temizlenmemesi sivilce oluşumunda artışa neden olacaktır. Terlemeniz durumunda mutlaka cildinizi yıkamanız veya duş almanız önerilmektedir. Aksi halde uzun süre cildinizde kalan ter, sivilce oluşumunun yanı sıra çeşitli cilt tahrişlerine de neden olacaktır.

Özellikle kadınların sivilceleri ve sivilce izlerini kapatmak için çeşitli makyaj malzemelerini kullanmaları oldukça yanlış bir yaklaşımdır. Kullanılan bu makyaj malzemeleri sivilceleri kısa süreli olarak gizlerken diğer yandan sivilcelerin çoğalmasına neden olacak bir zemin hazırlamaktadır. Sivilcelerden ve sivilce izlerinden kurtulmak istiyorsanız tedavi sürecinde makyaj yapmaktan kaçınmalı ve cildinizi sürekli olarak temiz tutmalısınız.

Sivilce İzlerinden Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

Sivilce oluşumunun yanı sıra sivilcelerin ardında bıraktığı izler de cabasıdır. Sivilce oluşumunun önlenmesi adına yapılan bakım ve uygulamaların yanı sıra sivilce izlerine karşı da dikkatli olunması gerekmektedir. 

Sivilce izlerinin başlıca nedenlerinden biri sivilceleri sıkmaktır. Cilt sağlığı açısından oldukça zararlı olan bu davranış sivilcenin içindeki bakterilerin daha çok alana yayılmasına ve iz bırakmasına neden olmaktadır. Sivilceleri sıkmak; bakteri oranında bir artışa neden olurken aynı zamanda sivilce içindeki iltihabın cildin daha derinine inmesine neden olarak cildin kolajen miktarının azalmasına neden olur.

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Bu nedenle sivilcenizi illa sıkmanız gerekiyorsa öncesinde ve sonrasında sivilcenin bulunduğu bölgeyi anti bakteriyel sabun ile yıkamanız gerekmektedir. Aynı zamanda sivilcenin içindeki irinin tamamen boşaldığından emin olmalısınız. Sivilce izlerinizin iyileşme sürecini uzatan ve koyu bir renk almasına neden olan bir diğer faktör ise güneş ışınlarıdır.

Cildinizin uzun süre güneş ışınına maruz kalması sivilce lekelerinin iyileşme sürecini uzatırken aynı zamanda sivilce lekelerinin renginde koyulaşmaya neden olmaktadır. Bu nedenle sivilce lekelerine sahip olan kişilerin güneşe çıkmadan önce mutlaka yüksek faktörlü koruyucu sürmesi önerilmektedir.

Sivilce ve Sivilce İzleri İçin Doğal Maske Önerileri

Sivilce ve sivilce izlerini kısa sürede ortadan kaldırmak için doğal yollarla yapılan maskeleri tercih edebilirsiniz. Bu maskeler sayesinde çıkmasından bıktığınız sivilceleriniz bir daha çıkmayacak, cildiniz pürüzsüz bir görünüme kavuşacak.

İşte sivilceyi geçiren doğal maskeler;

1. Gül Suyu Maskesi

Sivilce ve Sivilce İzleri İçin Doğal Maske Önerileri

Sivilce tedavisinde kullanılan doğal tedavi yöntemlerinin başında gelen gül suyu maskesi, sivilce oluşumuna karşı oldukça etkili bir uygulamadır. Düzenli olarak uygulanan gül suyu maskesi, cildi temizleyerek arındırır.

Cildinizi temizleyerek arınmasını sağlayan gül suyu maskesi, yağ dengesinin korunmasını sağlayarak sivilce oluşumunun önüne geçmektedir.
1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı gül suyunu karıştırarak elde edeceğiniz maskeyi cildinize sürünüz ve 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yüzünüzü durulayınız.

Gül suyu ile hazırlayabileceğiniz bir diğer maske ise 100 ml gül suyu, 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı E vitamini yağı ile elde edeceğiniz karışımdır. Bu karışımı pamuk yardımıyla yaklaşık 5 dakika boyunca cildinize uygulayarak cildinizi hem ölü derilerden arındırmış olacak hem de E vitamini desteği ile cilt sağlığınıza katkı da bulunmuş olacaksınız. Maskeyi uyguladıktan sonra ılık su ile yüzünüzü durulayabilirsiniz.

2. Limon Maskesi

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Doğal sivilce maskelerinin olmaza olmazlarından olan limon, cildinizin yağ dengesini korur ve sivilce oluşumuna karşı oldukça etkili bir koruma sağlar. 1 çorba kaşığı limon suyuna ekleyeceğiniz 2 yemek kaşığı balı karıştırınız ve elde ettiğiniz maskeyi ocağa koyarak kaynatınız. Kaynayan maskeyi ocaktan alın ve ılıdıktan sonra yüzünüze sürünüz.

Maskeyi cildinize sürdükten sonra 15 dakika bekletiniz. Bu maskeyi 10 gün boyunca düzenli olarak uygulayarak etkili bir sonuç alabilirsiniz. Yumurta ile hazırlayabileceğiniz bir diğer etkili sivilce maskesi 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 yumurta akı ile elde edeceğiniz maskedir.

Bir yumurta akının üzerine ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı limon suyunu iyice karıştırınız ve elde ettiğiniz maskeyi 20 dakika cildinizde bekletiniz. Bu maskeyi hastada 2 kere olmak üzere düzenli olarak uygulayınız.

3. Bal ve Tarçın Maskesi

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce tedavisinde oldukça etkili olan bal ve tarçın maskesi, sivilce oluşumunu engellediği gibi varolan sivilcelerin tedavisinde de başarılı sonuçlar vermektedir. Güçlü bir antibakteriyel özelliğe sahip olan tarçın, balın yapışkan etkisi ile birleştiğinde sivilcelere karşı oldukça etkili sonuçlar vermektedir.

2 yemek kaşığı bal ile 1 çay kaşığı tarçını karıştırınız ve elde ettiğiniz karışımı dairesel hareketlerle cildinize uygulayınız. Yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile cildinizi temizleyiniz.

4. Elma Sirkesi

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Birçok cilt temizleyici ve peeling ürününün içerisinde yer alan elma sirkesi, ciltteki kan dolaşımını hızlandırır, ölü hücreleri temizler ve sivilceleri kurutarak oldukça etkili sonuçlar verir. 1 bardak suya ¼ bardak elma sirkesi ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı pamuk yardımıyla dairesel hareketlerle cildinize uygulayınız.

10 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık su ile durulayınız. Bu uygulamayı haftada iki kere düzenli olarak uygulayınız. Sivilce lekelerine karşı çözüm niteliğinde olan elma sirkesini su yerine yeşil çayla da hazırlayabilirsiniz.

1 su bardağı yeşil çay, ¼ su bardağı elma sirkesi ve 2 çorba kaşığı şeker ile hazırlayacağınız maskeyi cildinize uygulayınız. Cildinizin fazla kuruması durumunda nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyiniz.

5. Çilek ve Bal Maskesi

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce sorunun yanı sıra gözeneklerinden şikayetçi kişiler için oldukça uygun bir maske. Bu maske ile sivilce oluşumunu engelleyebilir ve gözeneklerinizin sağlıklı bir şekilde küçülmesine yardımcı olabilirsiniz.

Gözeneklerin küçülmesine ve daha pürüzsüz bir cilt görünümü kazanmanıza yardımcı olan bu maske ile ölü hücrelerden de kurtulabilirsiniz. 3 adet çileği yıkadıktan sonra püre kıvamına getiriniz.

2 çay kaşığı balı ekledikten sonra iyice karıştırınız ve yüzünüze sürerek yaklaşık 20 dakika bekletiniz. Düzenli olarak haftada iki kere uyguladığınız bu maske ile 1 y sonunda oldukça etkili bir sonuç alacaksınız.

6. Karbonat Maskesi

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Söz konusu sivilceler olunca akla gelen ilk doğal tedavi yöntemlerinden biri de karbonattır. Mantar ve bakterilere karşı oldukça güçlü bir silah olan karbonat, cildinizdeki hücre üretimini hızlandırırken aynı zamanda yumuşak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar.

Karbonat ve suyu koyu bir kıvam alacak şekilde karıştırınız. Ölçüyü göz kararı koyu bir kıvam elde edebileceğiniz şekilde belirleyiniz. Elde ettiğiniz macun kıvamlı maskeyi 2-3 dakika boyunca masaj yaparak cildinize uygulayınız.  Maskeyi 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayınız. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tarçın Maskelerinin Sivilceler Üzerindeki EtkisiSivilce Yapan Besinler Nelerdir?
Sivilce Lekelerine İyi Gelen Bitkiler

Sivilce nedir?

Genellikle yağlı ciltlerde sıkça karşılaşılan sivilce problemi, gözeneklerin yağ ile tıkanması ve bu yağlar ile beslenen bakterilerin birikmesi nedeniyle meydana gelmektedir. Ciltteki gözeneklerin tıkanması sonucunda sivilce adı verilen iltihaplı kabarcıkların meydana gelmesi cilt sağlığının yanı sıra estetik açıdan da kötü bir görüntüye neden olmaktadır.

Sivilce neden olur?

Herkes bakımlı, parlak ve pürüzsüz bir cildi olsun ister. Ancak hormonsal değişimler, genetik yapı ve en önemlisi cilt tipi sivilce oluşumunda etkili bir rol oynar. Tüketilen besinlerden, kullanılan makyaj malzemelerine ve hatta ruh haline kadar birçok faktörün etkili olduğu sivilce oluşumunun önüne geçmek için birkaç öneriye uymak yeterli olacaktır. 

Sivilce izleri kalıcı mıdır?

Sivilce oluşumunun yanı sıra sivilcelerin ardında bıraktıkları izlerde cabasıdır. Dikkat edilmediği takdirde kalıcı olabilen ve kolay kolay geçmeyen sivilce izleri birçok kişinin kabusu haline  dönüşmüştür. Evde hazırlayabileceğiniz basit ve düşük maliyetli maskeler ile sivilcelere ve sivilce izlerine veda edebilirsiniz.

Sivilce nasıl geçer?

Sivilceyi geçirmek için sivilce kremi, sivilce, akne ve siyah noktalar için yüz maskesi, sivilce temizleyici jel, sivilce bandı ve leke gidericiler başta olmak üzere bitkisel sivilce karşıtı ürünleri kullanarak sivilceden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Yağlı beslenmek sivilce yapar mı?

Tükettiğiniz besinlerin sivilce oluşumu üzerindeki etkileri oldukça yüksektir. Bu nedenle vücudunuzdaki yağ dengesini olumsuz yönde etkileyecek besinlerden kaçınmanız oldukça önemlidir. Aşırı yağlı yiyeceklerin yanı sıra alkol, sigara ve stres sivilce oluşumda oldukça etkili bir rol oynamaktadır.

Çok fazla sivilce neden çıkar?

Aşırı sebum, ölü cilt hücreleriyle karışır, folikülde tıkanmaya sebebiyet verir. Tıkanan folikül cildin yüzeyine yakınsa bir siyah nokta oluşur, deri üzerinde yaşayan normalde zararsız olan bakteriler bu tıkanmış folikülleri kirletir ve enfekte ederek çok fazla sivilceye neden olur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum