Tayland’ın En Ünlü ve Obez Maymunu: Şişman Amca!

Tayland’da uzun zamandır yaşayan ve büyük boyutları nedeniyle dikkat çeken “Şişman Amca” isimli maymun birçok kişi tarafından tanınıyordu. Bir gün geldi ve Şişman Amca ortadan kayboldu. Maymunun ölmüş olabileceği üzerinde duruluyor.
Tayland’ın En Ünlü ve Obez Maymunu: Şişman Amca!

1. Şişman Amca isimli obez maymun Tayland’ın başkenti Bangkok’ta son derece tanınan bir figür haline geldi. Göbeği ve büyük boyutlarıyla dikkat çeken maymunu gören turistler çok şaşırıyor ve onunla fotoğraf çektiriyordu.

Obez Maymun Şişman Amca


2. Genellikle, Bangkok’ta bulunan Khun Kala Anıtı önünde duran Şişman Amca isimli maymun, turistlerin sürekli olarak yağlı yiyecekler vermesinin ardından hızla kilo almaya başladı.


3. Bir süre sonra kendi cinsindeki maymunların iki katı ağırlığına ulaşan ve göbeğiyle dikkat çeken maymun, yetkililerin devreye girmesiyle zayıflama kampına gönderildi. Burada tedavi gören ve zayıflayan Şişman Amca, eski formuna geri döndü ve anıtın önüne geri getirildi.

Obez Maymun Şişman Amca

4. Geri dönen maymun bir süre yaşamaya devam etti ancak yeni hayatına alışamamış olacak ki, bir gün yüksek bir yerden düşüp yaralandı. Ekipler kendisini tedavi etti.

Obez Maymun Şişman Amca


5. Yaralı maymun bir süre sonra ortadan kayboldu ve bir daha ulaşılamadı. Konuyla alakalı açıklama yapan yetkililer, bu cins maymunların, ölecekleri zaman, insanların ve diğer maymunların kendilerini o halde görmelerini engellemek için ıssız yerlere gittiğini ifade etti.

Obez Maymun Şişman Amca


6. Şişman amca isimli maymun için çevrede ve ormanda araştırma yapıldı ancak izine ulaşılamadı. Bir yetkili de Şişman Amca’nın çok yaşlı olduğunu ifade ederek “ölmüş olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Obez Maymun Şişman Amca


7. Ne olursa olsun Tayland’ın en meşhur maymunu olan Şişman Amca herkes tarafından her zaman hatırlanacak.

Obez Maymun Şişman Amca

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.