Sinemanın En Korkunç 10 Karakteri

Sinemada şimdiye kadar izlediğiniz en korkunç karakterleri aklınıza getirin desek… Yine korkarsınız değil mi? İşte, Korku ve gerilim filmlerinin baş rollerinde yer alan sinemanın en korkunç 10 karakteri…
Sinemanın En Korkunç 10 Karakteri

Geçmişten bugüne çekilen sinema filmlerinde bazı karakterler var ki, bu karakterler filmden çıktıktan sonra dahi sizin içinizde bir korkuya sebep olabiliyor. En iyi korku filmleri ve en iyi gerilim filmlerinin sevilmesinde en büyük katkı yine karakterlerin… Peki, sinemanın korkutucu yanını bizlere gösteren ve gerilim filmleri ile korku filmlerine ödüller kazandıran karakterler hangileridir?

İşte, okuduğunuzda dahi içinizi ürpertecek 10 korkunç karakter…


1. Samara Karakteri

sinemanin-en-korkunc-karakterleri.jpg

Adını halka serisi filmi ile duyuran Samara, birçoğumuz için hala sinemanın korkunç karakterleri arasında yerini almış durumda. Samara denilince akla ilk olarak kuyudan çıkan kız ve izleyen herkesin 7 gün içinde öldüğü bir kaset var. Filmde yer alan Samara geçmişte çok korkunç olaylar yaşamış bir kızın hikayesini anlatıyor.


2. Jigslaw Karakteri

sinemanin-en-korkunc-karakterleri-001.jpg

Jigslaw denilince akla Testere filminde yer alan seri katil geliyor. Seri katilin ilginç hikayesinin anlatıldığı filmde Jigslaw kurbanlarına tamamen hayat oyunları hazırlayarak sadece felsefe olarak öldürmeyi değil de hayatlarının ne kadar değerli olduklarını anlatıyor. Hayatta kalabilmek için neler yapabileceklerini hem kendi izliyor he de kurbanlarına gösteriyor.


3. Chucky Karakteri

sinemanin-en-korkunc-karakterleri-002.jpg

İnsanı oyuncaktan soğutan film karakteri, ilginç bir görünüme sahip bir bebek. Aslında filmde bebeğin içine hasta ruhlu öldürmeyi seven bir seri katilin ruhu aktarılmıştır. Sinemada en korkunç karakterler arasında yer alan Chucky kurbanlarını parçalara ayırarak, gerilim dolu sahneler ile akıllara kazınmıştır.


4. Freddy Krueger Karakteri

sinemanin-en-korkunc-karakterleri-003.jpg

Asla uyumak istemeyeceğiniz bir film serisinde karşımıza çıkan karakter Freddy Krueger, kurbanlarını uykularında öldürüyor. Oldukça çirkin bir görüntüye sahip olan karakter, intikam duygusu ile doludur ve intikam almak için kişinin uykusuna girerek onlara akıl almaz işkenceler uygular ve öldürür. Rüyanızda ölürseniz gerçek hayatta da ölürsünüz.


5. Hannibal Lecter Karakteri

sinemanin-en-korkunc-karakterleri-004.jpg

Soğukkanlılığı ile tüylerinizi ürperten, Kuzuların Sessizliği ile ünlenen karakter Hannibal Lecter yamyamlığı ile ünlenmiştir. Doktor olan bu karakter birçoğumuz için halen korkunç olarak akıllarda yer tutmaktadır.


6. Micheal Myers Karakteri

sinemanin-en-korkunc-karakterleri-005.jpg

Eli bıçaklı katil olarak bilinen karakter, çocuk yaşta annesini öldüren akıl hastası birinin hikayesini anlatıyor. Micheal Myers olarak bilinen karakter, Cadılar bayramında ev ev dolaşarak öldürmeye devam eder.


7. Damien Karakteri

sinemanin-en-korkunc-karakterleri-006.jpg

Omen film serisi ile tanınan Omen, aslında şeytanın oğludur ve tamamen cani bir karakterdir. Damien'in karşısındaki herkese istediği şeyleri yaptırarak kendilerini öldürmelerini sağlamaktadır ve oldukça ürkütücü bir karakterdir.


8. Frenkenstein Karakteri

sinemanin-en-korkunc-karakterleri.jpeg

Başlarda insanlara iyilik etmek istese de dış görünüşü ile dışlanan zamanla beslediği iyi duyguların köreldiği ve kötü bir karaktere dönüşen Frenkenstein karakteri en korkunç karakterler arasında yer alıyor.


9. O (it) Karakteri

sinemanin-en-korkunc-karakterleri-007.jpg

Sinema tarihin en korkunç palyaçosu olarak akıllarda kalan İT, palyaço kılığında insanları öldürüyor ya da oldukça kötü şeyler yapıyor.


10. Leatherface Karakteri

sinemanin-en-korkunc-karakterleri-008.jpg

Gerçek hayatta yaşamış olan bir seri katil karakter Ed Genin den esinlenerek oluşturulan karakter, elinde testere, yüzünde maske ile insanları öldürüyor. Yüzündeki maske ise öldürdüğü insan derilerinden yapılmış ve oldukça ürkütücü.


Önerilen İçerik: Sinemanın Sevilesi Kötü Adamları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum