Şimdiye Kadar Yapılmış 15 Korkutucu Keşif

Dünya 4,5 milyar yaşında. Dolayısıyla bizden önce birçok canlı geldi geçti. Ancak bu canlılar yaşadıklarına dair izler bırakmayı unutmadı. İşte dünya üzerinde şimdiye kadar yapılmış 15 korkutucu keşif...
Şimdiye Kadar Yapılmış 15 Korkutucu Keşif

Dünya… 4,5 milyar yaşında ancak biz sadece belirli bir yere kadar olan bölümü bilmekle yetiniyoruz.

Bizlerden önce birçok insan, hayvan ve nesli tükenen canlı yaşadı. Biz yaşananları keşfederek tarihimizi öğrenebiliyoruz peki ya öğrenemediklerimiz yok mu? Tabii ki var ve o canlılar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

Keşifler insanoğlunu çok mutlu etse de aralarında korkunç olanları da yok değil! İşte dünya üzerinde yapılmış 15 korkutucu keşif…

10) VAHŞİCE KATLEDİLEN NEANTERTAL AİLE

NEANTERTAL AİLE

Bilim adamları 1994’te İspanya’nın kuzeyinde bir mağara 12 Neandertal halkına ait kemikler buldu. İskeletlerin 51 bin yıl öncesine dayandığını ortaya çıktı. Vahim olan ise 3 çocuk, 3 genç ve 6 yetişkinden oluşan 12 Neandertal ailesinin başka bir Neandertal çetesi tarafından vahşice öldürülmesiydi. Çete üyeleri öldürdükleri Neandertal ailesinin dil ve beyinlerini çıkartmak için kafatası da dahil olmak üzere tüm kemiklerini kırmıştı.


9) BİRLEŞTİRİLMİŞ İSKELET

BİRLEŞTİRİLMİŞ İSKELET

Arkeologlar 2001 yılında İskoçya’da bir mumya keşfettiklerinde çok mutlu oldu. Hebrides bölgesinde bulunan mumya hemen incelemeye alındı. İncelemede vahim bir gerçek gün yüzüne çıktı. Mumyada birden çok insanın birkaç parça uzvu bir araya getirilmiş ve bir insan ortaya çıkartılmıştı. Böylesine bir mumyanın ne gerekçeyle yapıldığı hala ortaya çıkmadı.


8) MOA KUŞU AYAĞI

MOA KUŞU AYAĞI

1987’de bir arkeolog grubu Yeni Zellanda’da araştırmalara başladı. Owen Dağı’nda bir mağaraya giren arkeologlar gözlerine inanamadı. Çünkü dinozor ayağına benzeyen bir ayak buldular. Ayak sanki bir hafta öncesine ait gibi güzel korunmuştu. Yapılan incelemeler sonucunda bu uzvun 3.300 yıl önce yaşamış Moa kuşu olarak adlandırılan nesli tükenmiş bir hayvanın ayağı olduğu oraya çıktı.


7) ASILMIŞ KİRACI

urgangif

2013 yılında Pariste’ki bir dairenin yeni sahibi ev içerisinde ürpertici bir keşfe imza attı. Evi aldıktan sonra dairesini temizlemek isteyen ev sahibi önceki kiracıyı asılmış şekilde buldu. İşin ilginç yanı ceset herkesten habersiz 8 yıldır orada kalmıştı. 


6) İNSAN AYAKLARI

 İNSAN AYAKLARI

Kanada son yılların en korkunç keşiflerinden birine imza attı. Jedediah Adası’nın Botanik Plajı kıyılarında koşu ayakkabısı hala üzerinde olan 16 adet insan ayağı bulundu. Araştırmacılar ayakların nasıl koptuğunu ve neden deniz kıyısında yer aldıklarını hala bilmiyor.


5) BUZ ADAM: OTZI

 BUZ ADAM: OTZI

İki Alman turist olan Helmut ve Erika Simon 1991 yılında keşifleriyle gazetelerde manşetlere çıktılar. Alplere çıkan ikili buz içerisinde donmuş bir ceset gördüler ancak garip olan o cesedin tam 5300 yıllık olmasıydı. Olaydan sonra cesetle ilgilenen birkaç kişinin vahim şekilde ölmesi Buz Adam’ın lanetli olduğu iddiasını ortaya çıkarttı.


4) İNKA DONDURULMUŞ MUMYA ÇOCUKLAR

INKA DONDURULMUŞ MUMYA ÇOCUKLAR

1999 yılında Arjantin’de bulunan çocuk mumyalar arkeologları hayrete düşürdü. Çok iyi şekilde korunmuş olan mumyalar hemen incelemeye alındı. Yapılan araştırmalar sonucunca çocukların İnka medeniyetine ait olduğu ortaya çıktı. Acı olan ise çocukların bir ayin için bira ve kokainle uyuşturulduktan sonra donmaları için dağ başında bırakılmış olmalarıydı.


3) VAMPİR MEZARLARI

 VAMPİR MEZARLARI

Polonya’nın Kaldus kasabasında araştırma yapan arkeologlar toplu mezarlar keşfetti. Ancak ilginç olan mezarların sözde vampirlere ait olduğuydu. Ortaçağ zamanlarında insanlar vampirlerin varlığına inanmış ve vampir olarak belirlediği kişileri canlı şekilde gömmüşlerdi.


2) CÜZZAMLI HAYDUT

CÜZZAMLI HAYDUT

Hindistan’ın Rajasthan eyaletinde araştırma yapan arkeologlar tüyler ürpertici bir keşifte bulundu. 4 bin yıllık olduğu anlaşılan kemiklerin cüzzamlı olduğu ortaya çıktı ve tarihte bilinen en eski cüzzamlı kişi unvanını da aldı. Kemiklerin bir hayduta ait olduğu anlaşıldı.


1) KÖKLERDEKİ İSKELET

agacgif

2014 yılında İrlanda’nın Sligo kentinde 215 yıllık bir ağaç fırtınaya dayanamadı ve kökleriyle birlikte topraktan söküldü. Ağacın yıkılması korkunç bir keşfi ortaya çıkarttı. Ağaç köklerinde genç bir adamın iskeleti duruyordu. Yapılan araştırmalarda iskele sahip kişinin 17-20 yaş aralıklarında olduğu ve MS 1030-1200 yılları arasında yaşadığı ortaya çıktı. İskeletin kaburga kemikleri kırılmış ve kolda bulunan kemik kesilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.