Sigarayı Nasıl Bırakırım?

Daha sağlıklı ve enerjik olmak için tüm sigara kullananların sigarayı bırakmak gerekiyor. Haydi gelin sigarayı bırakma gününde sizler de sigarayı bırakın.
Sigarayı Nasıl Bırakırım?

Günümüzün en büyük problemlerinden birisi sigara bağımlılığı. Sigara kullanan çoğu insanın en büyük arzusu şüphesiz sigarayı bırakmaktır. Özellikle bilinçli tüketiciler, sigarayı her ne kadar bırakmak istese de bağımlılığın önüne geçemiyor.

Sigara Neden Bağımlılık Yapıyor?

Tütünün geçmişi Kristof Kolomp'un Amerika'yı keşfine kadar dayanmaktadır. Amerikalı yerlilerden öğrendikleri tütün, önce Avrupa'da daha sonra ise savaşlar ile birlikte Anadolu ve diğer coğrafyalarda yaygınlaşmaya başladı. Tütün, bünyesinde bulunan nikotin isimli madde nedeniyle kullanan kişilerde bağımlılık yapıyor. Sigara içmek ya da içen birinin dumanını solumak insanda ciddi sağlık problemlerini ortaya çıkmasına neden olmaktadır. 

Sigara Bırakma Hattı ALO 171

sigara

Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı tanımlamaya göre ise bağımlılık, psikotif bir maddeye kişinin diğer maddelere göre daha fazla öncelik vermesi olarak belirtiyor. Bu tanım hepimizin bildiği sigara bağımlılığı ifadesini karşılamaktadır.


Sigarayı Bırakmanın Bitkisel Yolları

Sigarayı bırakmanın pek çok yolu vardır. Bunlardan birincisi bitkisel çözümlerdir. İlk olarak size yeşil fesleğen çiğnemenizi öneriyoruz. Günde iki kez yeşil fesleğen çiğneyerek, sigara bağımlılığınızla mücadele edebilirsiniz. Aynı zamanda çarkıfelek çiçeği, kedi otu, lobeya, meyan, acı biber, sarı kantaron, yeşil yulaf ve ginseng kullanarak bağımlılığınızla mücadele edebilirsiniz fakat bu bitkileri kullanırken sağlık problemlerinizi göz önünde bulundurarak kullanmanızı öneriyoruz. Aksi halde başka sağlık problemlerinin önünü açmış olursunuz. 

sigara2.jpg

Bitkisel çözümler konusunda karabaş otu kürünü size önerebiliriz. Bu kürü, kaynamakta olan bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı ufalanmış karabaş otu ekleyerek uygulayabilirsiniz. Bu karışımı, ılıtıp süzüp, sigara içme isteği geldiği zaman ağzımızı gargara yaparak uygulayabiliriz.


Sigarayı Bırakmanın Tıbbi Yolları

Sigarayı bitkisel, kendi hazırlayacağınız kürler yerine ilaçlar ve tıbbi destek ile bırakmak istiyorsanız, özel hastanelerin sigara bırakma servisleri ya da sağlık bakanlığını sigarayı bıraktırma hattını kullanarak ilk adımı atabilirsiniz. Aynı zamanda doktor tavsiyesi ile piyasada bulunan pek çok ilacı da kullanabilirsiniz. Bu evrede psikoloji destek almak önemli bir detaydır. Sigarayı bırakmak için kullanılan ilaçları edinmeden önce doktorunuza başvurmayı unutmayın. Unutmamanız gereken bir diğer konu ise sigarayı bırakmaya gerçekten istekli olmanız gerekir. 

sigara3.jpg


Sigarayı Bırakırken Nasıl Beslenmeliyiz?

Sigarayı bırakmaya başladığımız anda tat alma duyumuz daha düzgün çalışmaya başladığı için bazı yiyeceklerden daha hoş tatlar almaya başlarız. Böylelikle kilo almaya başlarız. Sigarayı bırakmaya başladığımızda ise yediklerimize içtiklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Öğünlermizi kaçırmadan taze meyve ve sebze tüketerek beslenmeliyiz. 

Sigarayı bırakırken dikkat etmemiz gereken diğer bir konu ise düzenli olarak spor yapmak... Hem beslenmemiz hem de düzenli olarak spor yapmamız gerekiyor. 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.