Shutterstock Ne Kadar Para Kazandırıyor? Shutterstock Hakkında Tüm Merak Edilenler

2003 yılından bu yana hizmet veren dünyanın en büyük mikrostok platformlarından Shutterstock hakkında tüm merak edilenleri ve sıkça sorulan soruları bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. İşte Shutterstock'a dair her şey!
Shutterstock Ne Kadar Para Kazandırıyor? Shutterstock Hakkında Tüm Merak Edilenler

Shutterstock Hakkında Tüm Merak Edilenler ve Sıkça Sorulan Sorular

Shutterstock, bildiğiniz üzere yüksek kaliteli görseller, araçlar ve hizmetler için sektörünün en başarılı küresel bir teknoloji şirketidir. Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için ‘Shutterstock ne kadar kazandırıyor’, ‘Shutterstock nasıl kullanılır’, ‘Shutterstock’a nasıl fotoğraf yüklenir ve nasıl üye olunur’ gibi tüm merak edilen sorulara cevap vereceğiz. İşte vektör, illüstrasyon, fotoğraf ve müzik içerikleri barındıran, dünyanın en başarılı mikrostok sitelerinden Shutterstock’a dair bilinmesi gereken her şey ve sıkça sorulan soruların cevapları…


Shutterstock’a Nasıl Üye Olunur?

 Dünya devi mikrostok platformu Shutterstock’a her gün binlerce insan üye oluyor ve bu iş üzerinden gelir kaynağı sağlıyor. Peki ya Shutterstock’a nasıl üye olabilirsiniz? Öncelikle Shutterstock’da içeriklerinizi pazarlayarak para kazanmaya başlamanız için kendinize bir “Contributor (Katılımcı)” hesabı açmanız gerekmektedir. Çünkü Shutterstock iki farklı gruba hizmet ediyor. Birincisi içeriklerini satmak isteyen içerik üreticileri ikincisi ise içerikleri satın alan müşteri grubudur. Bu iki gruba da farklı paneller sunan platformdaki Contributor (Katılımcı) paneline öncelikle E-posta adresinizi ve kullanıcı adınızı belirleyerek giriş yapmalısınız. Ardından mail adresinize gelen linke tıklayarak adres bilgilerinizi girmelisiniz. Adres bilgilerinin doğru ve eksiksiz girilmesi, özellikle içerik üreticileri açısından oldukça önemlidir bunun sebebi ise ödemelerinizi alırken sorun yaşamamanızdır. Tüm bilgilerinizi girdikten sonra artık içerik oluşturmaya başlayabilirsiniz. 

shutterstock’ta-nasil-icerik-olusturulur.jpg


Shutterstock’ta Nasıl İçerik Oluşturulur?

Shutterstock üyelik işlemlerinizi eksiksiz tamamladıktan sonra sayfa sizi otomatik olarak içeriklerinizi yükleyebileceğiniz yeni bir sekmeye yönlendirecektir. Burada platform kullanıcıya iki seçenek sunuyor; içerik yüklemelerinizi ister bu panel üzerinden ister FTP üzerinden yapabilme imkanına sahipsiniz. Yükleyeceğiniz içerik sayısı çok fazla ise FTP kullanarak yükleme yapmanız en sağlıklısı olacaktır. İçerik yüklemek sadece görseli yüklemekle bitmiyor, görsele ait bilgilerin eksiksiz doldurulması sizin için çok önemli! Shutterstock’ta milyonlarca görsel arasından sizinkinin öne çıkmasını sağlamak için içeriğin meta kısmını nasıl doldurduğunuz bu noktada en önemli hale geliyor. Görselinizin adı, kategorisi ve anahtar kelimeleri müşterilerin size erişimi konusunda bu sektörden para kazanmanın en önemli kriterlerinden birisidir. Adım adım ilerleyerek önce görsel türü, kullanım, açıklama, kategori, değerlendirici için notlar, izinler ve anahtar kelimeler özenle doldurulmalıdır. Hangi anahtar kelimeleri kullanacağınıza emin değilseniz en iyi çözüm Shutterstock’un sunduğu Anahtar Sözcük Önerme Aracı’dır.  Buradan sizin görselinize benzer görseller hangi anahtar kelimeler ile kullanıcıya sunuluyor kolaylıkla görebilirsiniz.

anahtar-sozcuk-onerme-araci.jpg


Stok Fotoğrafçısı Olarak Nasıl Ön Plana Çıkılır?

Shutterstock’un 70 milyondan fazla görselden oluşan ve milyonlarca içerik üreticisi barındırdığı bünyesinde rekabet oldukça ön plandadır. Bu platformdan para kazanmak istiyorsanız eğer bir takım kurallara uygun içerik üretmek zorundasınız. Aşağıda bahsedeceğimiz kriterleri göz önünde bulundurarak hareket ederseniz diğer kullanıcıların önüne geçmeniz hiç de zor olmayacak. 

1. Özgün Görseller Üretmeye Çalışın

ozgun-gorseller-uretmeye-calisin.jpg

Stok görsel denildiğinde aşağı yukarı hepimizin aklına ofis ortamı, aile ortamı, sıcak veya soğuk mevsimlerde insan modları gelmektedir. Bu tarz klişe içeriklerden tahmin edeceğiniz üzere milyonlarda bulabileceğiniz Shutterstock’un artık çok daha özgün içeriklere ihtiyacı var. Daha doğal ve inandırıcı imgelere bağlı kalarak içerik üretmek stok fotoğrafçısı olmak isteyenler için doğru bir başlangıç olacaktır. 

2. Farklı Ortamlara Hitap Edebilmeyi Amaçlayın

farkli-ortamlara-hitap-edebilmeyi-amaclayin.jpg

Çağdaş kullanım için görseller oluştururken farklı ortamları göz önünde bulundurmalısınız. En yeni akıllı telefonlar artık piyasadaki çoğu kameradan daha kaliteli fotoğraf çekiyor, bu yüzden içerikleri tabletlerinden veya bilgisayarlarından takip eden müşterilere hitap etmeyi amaçlamak en doğrusu olacaktır. 

3. Evrensel İçerikler Oluşturmaya Dikkat Edin 

evrensel-icerikler.jpg

Tek bir bölgeye veya ülkeye hitap eden içerikler üretmek bir noktadan sonra sizin için sınırlayıcı olacaktır. Belirli bir ülkenin veya bölgenin görsellerini stoklamakta kendinizi sınırlamayın ve yaratıcılığınızı geliştirin. Farklı kültürlerdeki klişeleri takip etmek size bu konuda özgün olmak adına fikir verebilir. Tüm dünyanın yaşam stilleri, yaşayış biçimleri stok oluşturmada bırakın size yardımcı olsun.

4. Rakamlarla Oynayın

rakamlarla-oynayin.jpg

Shutterstock portföyünüze ne kadar düzenli ve ne kadar düzenli sayıda içerik yüklemesi yaparsanız bu platformun o derece dikkatini çekersiniz. Kendinize aylık veya haftalık bir içerik hedefi belirlemenizi ve bunu düzenli olarak gerçekleştirmenizi öneriyoruz. Profilinize ne kadar görsel üretirseniz geliriniz de o oranda artacaktır.


Shutterstock Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

2003 yılından bu yana hizmet veren dünyaca bilinen mikrostok platformu Shutterstock’ta yaklaşık 260 milyon telifsiz görsel yer almaktadır. Her hafta 1.5 milyondan fazla yeni içerik bu platforma yüklenmektedir. Oldukça fazla rekabetin döndüğü bu ortamda para kazanmak hem zor hem de çok kolay diyebiliriz. Birçok fotoğrafçı, müzisyen ve illüstratör bu platformu hayatlarında önemli bir geçim kaynağı olarak kullanıyor. Onaylanmış içerikleri portfolyonuzda gördükten sonra artık para kazanmaya başlayabilirsiniz. Shutterstock, diğer tüm mikrostok platformlarında da işlediği gibi öncelikle indirilme başına üreticilerine ödeme yapar. Fakat bu ödeme içeriğin hangi tip kullanıcı tarafından indirildiğine göre değişime uğrar. Kullanıcılarını dört farklı seviyeye ayıran Shutterstock, indirilme başına alacağınız ücreti, hesabın açıldığı tarihten bu yana yapılan satış miktarına göre değerlendirmeye almaktadır. Örneğin toplam indirilme oranından kazandığınız para 500 doları geçtiğinde bir sonraki üyelik seviyesine yükselirsiniz ve indirilme başına aldığınız komisyonun birim ücreti de yükselir. 

shutterstock-uzerinden-nasil-para-kazanilir.jpg


Shutterstock’un Ana Ödeme Planı Nedir?

Shutterstock’ta birçok içerik üreticisi kullanıcı aylık sabit ücret ve görsel sayısı içeren paketleri kullanarak üretim sağlamaktadır. Bu paketlerden birine sahipseniz eğer, müşteri görselinizi indirdiğinde 0.25 dolar kazanırsınız. Bu rakam, seviyeniz arttıkça 0.33, 0.36 ve 0.38 dolar şeklinde artış gösterecektir. Bazı kullanıcılar ise görseliniz için ekstra telif hakları satın alma talebinde bulunabilir. Bu durumda ise kullanıcının ödediği ücretin %20’si size komisyon olarak yansımaktadır. Telif ücretli kazançlarınız kullanıcıların ödeme planına bağlı olarak değişime uğrayabilir. Bu işte en karlısı İsteğe Bağlı bir Görsel’dir, en az karlı olan ise Aylık Abone Görseli’dir. Shutterstock üzerinden para kazanırken aşmanız gereken 3 kazanç eşiği bulunmaktadır. Ne kadar çok kazanırsanız ona bağlı daha fazla ödeme alırsınız. 500, 3000 ve 10.000 dolar kazanç eşiğini geçtiğinizde telif hakkı ücretiniz de artış gösterecektir. 

shutterstock’un-ana-odeme-plani-nedir.jpg


Shutterstock’ta Ödeme Alma ve Vergilendirme Sistemi 

Shutterstock üzerinde içerik üretiyorsanız bu platformdan para çekebilmeniz için minimum 35 dolar bakiyeniz birikmiş olması gerekmektedir. Shutterstock ödemelerini almaları için kullanıcılarına Paypal, Payoneer, Skrill ve banka çeki şeklinde 4 farklı opsiyon sunuyor. Banka çeki şeklinde ödeme almak için bakiyenizde minimum 500 dolar birikmiş olması gerekmektedir. Ayda bir kere ödeme yapan bu platform, eğer hesabınızda minimum ödeme tutarı kadar para birikmişse 15 gün içerisinde parayı hesabınıza geçirir ve ödeme almanızı sağlar. Önemli noktalardan bir diğeri ise Shutterstock’dan ödeme almak için vergi durumunuzu beyan etmiş olmanız gerekmektedir. Bunun için ise ödeme almaya çalışmadan önce W-8BEN formunu doldurmuş olmanız gerekmektedir. Bu arada bilmeniz gereken bir detay olarak; Türk vatandaşı iseniz ABD kaynaklı satışlar için sizden %10 vergi kesileceğini belirtmeliyiz. 

shutterstock’ta-odeme-alma.jpg

Önerilen İçerik; İnternetten Para Kazanma Yolları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum