Genç Girişimci Serhat Sapcı: Dijital Sektöre Geçiş Hızlandı

Koronavirüsün ortaya çıkmasıyla tüm dünya farklı sektörlere yöneldi. Özellikle teknolojinin değer kazandığı bu dönem hakkında girişimci Serhat Sapcı açıklamalarda bulundu.
Genç Girişimci Serhat Sapcı: Dijital Sektöre Geçiş Hızlandı

Koronavirüs tüm dünya üzerindeki dengelerin değişmesine neden oldu. Birçok sektör değer kaybederken birçok sektör de değer kazandı. Değer kazanan sektörlerin başında teknoloji geldi. Özellikle evde geçirdiğimiz karantina dönemi boyunca teknolojinin hayatımızın bir parçası olduğu ortaya çıktı.

Genç girişimci Serhat Sapcı, koronavirüsün teknoloji sektörü üzerindeki değişimlerini değerledirdi. Sapcı özellikle pandemiyle birlikte yazılımcıların değer kazandığını ve internetten alışveriş yapmaya çekinen insanların bu dönemde sıkça internetten alışveriş yaptığını ifade etti.

"Dijital Sektöre Geçiş Hızlandı"

Dijital Sektöre Geçiş Hızlandı

Serhat Sapcı, "Birçok sektörü olumsuz etkilerken, dijital sektör altın çağını yaşamaya başladı. Elbette evden çalışma düzeni bazı çalışanlar için zorlayıcı bir süreç ama birçok çalışan yolda kaybettiği süre ve enerji kaybını avantaja çevirerek işine olumlu olarak yansıtmayı başarmış durumda. Yeni dünya düzeninde evden çalışmaya tüm sektörler adapte olmak zorunda. Kullanıcılar için de sektörler sürekli olumsuzluklardan bahsediyor fakat “Pandemi öncesinde internetten alışverişe adım atmayan kullanıcıları da bu alanda aktif olarak alışveriş yaparken görmek mümkün” dedi.

"Yazılım Sektörünün Değeri İyice Arttı"

Dijital Sektöre Geçiş Hızlandı

Bu sürecin yazılımın değerini ortaya çıkardığını kaydeden Sapcı, “Pandemi başlamadan önce firmalarla dijital geçişleri için uzun toplantılar yapmamız gerekiyordu. Bu artık tam tersine döndü” diye konuştu.

"Oyun Sektöründe En Başarılı Ülkelerden Biri de Türkiye"

Dijital Sektöre Geçiş Hızlandı

Türkiye’nin oyun sektöründe başarılı işler yaptığını söyleyen Serhat Sapcı kendisinin de yoğunluk olarak uygulama be oyun sektöründe olduğunu aktardı. Dünyada kendini kanıtlamış yatırımcı firmaların odağı halinde Türkiye, pandemi sürecinde de Türkiye’ye olan yatırımlar arttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.