Samsung Son Çıkan Telefonu Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı

Samsung yeni telefonlarını tanıttığı etkinlikte Galaxy S10’u görücüye çıkarttı. Samsung'un yeni amiral gemisi olan S10'da birçok yeni özellik bulunuyor. İşte Samsung yeni telefonu Galaxy S10 özellikleri ve fiyatı…
Samsung Son Çıkan Telefonu Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı

Samsung, San Francisco’da gerçekleştirdiği etkinlikte yeni Galaxy S10 ve Galaxy S10+ telefonlarını tanıttı. Etkinliğin en merak edilen telefonu Samsung'un Katlanabilir Telefonu Galaxy Fold oldu.  Bu telefonunun ardından dikkatleri çekenler arasında Samsung Galaxy S10 yer aldı. Bir önceki modeline göre tasarım ve teknik özellikleri bakımından birçok farkı bulunan cihazı görenlerin aklına “Samgung Galaxy S10 özellikleri ve fiyatı nedir” soruları geldi. Biz de bu makalemizde Samsung’un yeni telefonu Galaxy S10’un özellikleri ve fiyatı hakkında aklınızdaki soru işaretlerini gidermek istedik. İşte Samsung Galaxy S10 özellikleri ve fiyatı…

Samsung Galaxy S10 Özellikleri

Samsung yeni telefonu S10 bir önceki modeline göre oldukça farklılıklar sunuyor. Tasarımsal ve donanımsal bu farklılıklar görenlerin ilk bakışta farkı anlamalarına yetiyor. İşte Samsung Galaxy S10 özellikleri.

  • Ekran: 6,1 inç HDR10+ Özellikli Dinamik AMOLED Sinematik Sonsuz Ekran, 1440 x 3040 piksel (550 ppi), 1200 nit parlaklık, 19:9 en boy oranı, Corning Gorilla Glass 6
  • Yonga seti: Qualcomm Snapdragon 855, Samsung Exynos 9820
  • Arka kamera: 12 MP f/1,5 geniş açılı lens (77 derece) OIS + 16 MP f/2,2 ultra geniş açılı lens + 12 MP f/2,4 telefoto lens, OIS (45 derece).
  • Ön kamera: 10 MP f/1,9, Dual Pixel, 4K UHD video kayıt desteği
  • RAM: 8 GB
  • Dahili depolama: 128 GB / 512 GB
  • Bağlantı: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, NFC, USB-C
  • Batarya: 3.400 mAh, Kablosuz Güç Paylaşımı, Hızlı Kablosuz Şarj 2.0
  • Suya ve toza dayanıklılık: IP68 sertifikası
  • Ses: Dolby Atmos destekli stereo hoparlör, AKG kulaklık
  • Sensörler: İvmeölçer, Barometre, Parmak İzi, Gyro, Jeomanyetik, Hall, Nabız, Proximity, RGB Işık, Iris tarama, Basınç sensörleri

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı


Samsung Galaxy S10 Ekran Özellikleri

Samsung Galaxy S10 ilk görüşte çentiksiz yapısıyla dikkat çekiyor. Çok ince çerçeveli ve tam ekran olarak üretilen cihazda ön kamera ekranın sağ üst kısmında bulunuyor. Bu tasarıma Infinity-O adını veren Samsung böylece ekran oranını büyütmüş durumda.

Dinamik AMOLED ekran bulunan Galaxy S10 1440 x 3040 piksel görüntü kalitesi sağlıyor. Bu ekran telefona 550 ppi görüntü yoğunluğu veriyor. 19:9 formatındaki ekran 6.1 inç büyüklüğünde ve kavisli olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda ekran Corning Gorlla Glass v6 teknoloji sayesinde çizilme ve kırılmalara dayanıklı hale getirilmiş.

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı

Samsung yeni telefonu Galaxy S10’unun ekran tasarımındaki bir diğer farkı ise parmak izi oluşturuyor. Son dönemde karşımıza çıkan ekrandan parmak izi okuma S10’da da kullanılıyor. Parmak izinizi okutmak için ekstra bir bölüm bulunmuyor. Parmak izi sensörleri ekrana gizlenmiş halde karşımıza geliyor ve parmak iziyle telefonu açmak için parmağınızı ekran üzerindeki belirli bir yere koymanız gerekli. Diğer sensörlere oranla okuma hızı fark edilmeyecek derecede düşse de tasarımsal olarak büyük fark sağlıyor.


Samsung Galaxy S10 İşlemci Özellikleri

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S10 son teknoloji işlemcisi ile karşımıza çıkıyor. Samsung telefonda satışa çıktığı bölgeye göre Exynos 9820 ve Snapdragon 855 olmak üzere iki farklı işlemci seçeneğiyle sunuluyor. Galaxy S10 yüksek ihtimalle ülkemizde Exynos işlemciyle sunulacak.

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı

Türkiye’ye sunulacak olan Samsung Galaxy S10, FinFET süreci ile üretilen 8nm Exynos 9820 taşıyor olacak. İşlemci farklı hızlarla çalışan sekiz çekirdeğe sahip. Bu çekirdeklerden iki adeti 2.7 GHz hızında ve Samsung’un özelleştirdiği şekilde karşımıza çıkıyor. İki adeti 2.3 GHz hızında çalışan Cortex A75 ve 4 adet 1.9 GHz hızında çalışan Cortex A55 şeklinde bulunuyor.

İşlemci üzerinden bir de grafik kartı yer alıyor. Mali G76 MP12 GPU cihaza grafik ve görüntü desteği sağlıyor.


Samsung Galaxy S10 Kamera Özellikleri

Son zamanlardaki kamera savaşlarına Galaxy S10 ile yeni bir soluk getiren Samsung, amiral gemisi olarak tabir edilen en güçlü telefonunda ilk kez üç arka kameralı sisteme geçmiş halde karşımıza çıkıyor.

Samsung Galaxy S10’un ana kamerası f/1.5 – f/2.4 arasında değişken diyafram ölçülerine sahipken 12 MP çözünürlüğünde geniş açılı lens kullanıyor.

İkinci kamera 12 MP çözünürlğünde f/2.4 diyaframa ve OIS özelliğine sahip bir lensten oluşuyor.

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı

Üçüncü kamera ise 16 MP çözünürlüğünde f/2.2 diyaframa sahip ultra geniş bir açılı lens ile kullanıcılara sunuluyor.

Samsung Galaxy S10 kamerası 10x dijital zoom ve 2x optik zoom özellikleri sunuyor. 123 derecelik ultra geniş açılı görüş sayesinde, insan gözüne yakın en iyi görüşü sağlıyor. Bu S serisinde bir ilk. Anı zamanda Samsung Galaxy S10 telefon dünyasında bu kamera ile bir ilke imza atarak HDR10+ kalitesinde video kaydı özelliği taşıyor.

Telefonun ön tarafında ise ekranın sağ üst kısmına entegre edilmiş 10 MP çözünürlüğünde f/1.9 diyaframa sahip bir lens bulunuyor. Bu kamera ise 80 derecelik bir görüş açısı sağlıyor.


Samsung Galaxy S10 RAM ve Depolama Özellikleri-Kapasitesi

Samsung Galaxy S10 güçlü bir ram sistemiyle üretilmiş. 8 GB RAM kapasitesi bulunan telefon kullanıcılarını hız konusunda son derece tatmin ediyor.

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı

Depolama bölümüne baktığımızda ise karşımıza tek seçenek çıkıyor. Bu seçenek ise 128 GB dahili hafıza alanı. Aynı zamanda Samsung Galaxy S10’un depolama birimi microSD kart ile 512 GB’a kadar artırılabiliyor.


Samsung Galaxy S10 Batarya Özellikleri

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S10 3400 mAh’lık bir batarya kullanıyor. Hızlı şarj özelliğine sahip batarya aynı zamanda kablosuz şarj özelliğini de kullanıyor. Telefon bununla birlikte sadece birkaç cihazda görülen Wireless PowerShare teknolojisine sahip. Wireless PowerShare özelliği sayesinde arka kısmından, kablosuz şarj özelliğini destekleyen başka bir telefonu şarj edebiliyor. Bu teknoloji ilk olarak Huawei Mate 20 Pro’da karşımıza çıkmıştı.

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı

Şarj ve bağlantı girişi olarak ise USB-C portuna sahip. Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, NFC gibi kablosuz bağlantı teknolojilerinin tamamını destekliyor.

Telefon son sistemlere benzer olarak 30 dakika boyunca 1.5 metre derin suya kadar dayanıklılık sağlıyor. IP68 sertifikasına sahip Galaxy S10 aynı zamanda toza karşı da dayanıklı olma özelliği taşıyor.

Samsung Galaxy S10 Fiyatı

Samsung’un yeni amiral gemisi olan Galaxy S10 son teknoloji donanımlara sahip. Dikkat çeken tasarım ve donanımlarıyla ülkemizde de satışa sunulacak. Samsung Galaxy S10 fiyatı 128 GB modeli için 6599 TL olarak belirlendi. Kutu içeriği olarak da Samsung kullanıcılarına bir sürpriz yaparak Buds kablosuz kulaklık hediye ediyor.

Neoldu.com / Teknoloji

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum