Saça Şekil Verme Yöntemleri - Saça Nasıl Şekil Verilir?

Saça şekil verirken birçok bariz hata yapılıyor. Bu hataların sonucunda ise ciddi saç kayıpları yaşanıyor. Peki saça zarar vermeden şekil nasıl verilir?
Saça Şekil Verme Yöntemleri - Saça Nasıl Şekil Verilir?

Saç Şekillendirme Yöntemleri

Erkek tarzının ilk adımı saçtır. Bu nedenle kendinize uygun olan saç şeklini vermek çok önemlidir. Saça şekil verirken oldukça titiz davranılması gerekiyor. Aksi takdirde saçınıza istediğiniz sekli veremeyebilirsiniz. İstediğiniz şekli verirken de saçınızın sağlığını bozmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü en çok yanlış bu yönde yapılıyor.

Saça şekil vermek için sert taraklara, aşırı hızlı ve sıcak üfleyen fön makinalarına gerek yok. Bunlar saçı zorlayarak, saç diplerinin kurumasına ve sonrasında dökülmesine neden oluyor. Bu içeriğimizde saça şekil vermeyle alakalı bilinmesi gereken tüm bilgileri derledik.

İşte en kolay saç şekillendirme yöntemleri.

1. Jöle ve Argan Yağı Karışımını Deneyin

saça nasıl şekil verilir

Eskiden üretilen jölelerin, kimyasallarının yoğun olma ve saçları kurutma gibi bir özelliği vardır. Fakat yeni üretilen kaliteli ürünler arasında saçlara bakım dahi yapanlar bulunmaktadır. Saça jöle veya başka bir ürün kullanmadan önce, ufak bir serum veya argan yağı kullanarak saçınızı nemlendirilebilir, ardından şekil verebilirsiniz.

Jöle, diğer ürünlere göre biraz daha akışkan ve ıslak olduğu için saç derisine yapışmaktadır. Belirli bir süre sonra, saçların hava almamasından dolayı saçlarda dökülmeler yaşanabilir. Kuru wax veya şekillendirici kremsi ürünler ise gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

2. Saç Şekillendirici Wax Kullanın

saça nasıl şekil verilir

Wax kullanmadan önce saçlarınızı yıkarsanız daha etkili olur. Fakat wax kullanırken kesinlikle saçın kuru olması gerekiyor. Saçlara uygulanan waxlar eğer ki gece yatmadan önce yıkanmazsa, saçlarınız hava alamaz ve dökülme gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden uyumadan önce saçlar yıkanmalıdır.

Dilerseniz "Saç Şekillendirici Wax Önerileri" adlı içeriğimize göz atarak en iyi waxlara göz atabilirsiniz.

3. Saç Şekillendirmede Jöle Kullanın

saça nasıl şekil verilir

Saça jöle sürmeden önce saçlarınızı yıkamayı unutmayın. Kullanılan jölenin saç derisine sürülmemesi gerekiyor. Çünkü saç derisine sürülen jöle, saçların hava almasını engeller ve dökülmelere sebebiyet verir. Bu yüzden sürme işlemi biraz daha saç uçlarına doğru ve saça yayarak gerçekleştirilmelidir.

Kaliteli markaların ürünleri, saç dökülmesini önler ve saça daha rahat şekil verilmesini sağlar. Fakat ucuz markalar veya kötü ürünler, saç dökülmesini daha fazla arttırabilir. Kesinlikle bu tip ürünlerden uzak durulmalıdır.

4. Duş Sonrası Saç Şekil Verin

saça nasıl şekil verilir

Duş sonrasında nemli saçlara daha kolay şekil verilebilir. Kuru saçlara şekil verilmesi daha zordur. Duştan sonra bir krem veya köpük yardımı ile saç şekillendirilir. Eğer bu şekillendirmenin kalıcı olması isteniyorsa isteğe bağlı olarak saç spreyi de kullanılabilir. Saç spreyleri, saçı uzun süreler boyunca sabit tutar.

5. Saç Spreyini Deneyin

saça nasıl şekil verilir

Saç spreyleri şekillendirme sonrasında işe yarar. Saç şekillendirildikten sonra sprey sıkılır, uzun saatler boyunca saçın aynı formunu koruması sağlanır. İçerisindeki bileşenler sayesinde saç spreyleri, saçı dondurur rüzgara karşı daha dayanıklı bir hale getirir. Spreyli saç gün sonu bol suyla ve şampuanla durulanmalıdır. Durulanmazsa saçta ciddi sorunlar meydana gelir, dökülmeler, kopmalar ve kırılmalar başlar.

6. Saç Maşası veya Fön Makinesi Kullanın

saça nasıl şekil verilir

Saçlara şekil vermenin en kolay yollarından birisi de yüksek ısı veren aletlerdir. Saç maşası veya fön makinesi sayesinde saça kolay bir şekilde yön verilebilir. Saç makinelerini kullanmadan önce dilerseniz bir krem, yağ veya şekillendirici ürünleri saçınıza sürebilirsiniz. Bu sayede şekil vermek daha basit olacaktır. Saç maşası yüksek ısı verdiğinden dolayı nemli saçlara sürülmemelidir. Saçlar tamamen kurutulmalı, işlem kuru saça uygulanmalıdır.

7. Saçlarınızı Rulo Haline Getirin

saça nasıl şekil verilir

Saçlarınız eğer uzunsa rulo haline getirip dalgalı bir görünüm vermeniz mümkündür. Bunun için saçlarınızı ayırın, daha sonra rulo halinde sarın. En son saçlarınızın ucuna bir toka takın ve gece boyunca bu şekilde kalmasını sağlayın. Sabah kalktığınızda muazzam dalgalara sahip bir saça sahip olacaksınız.

8. Saç Bandını Kullanın

saça nasıl şekil verilir

Eğer saçlarınıza yüksek ısıya maruz bırakmadan şekillendirmek istiyorsanız saç bandını kullanabilirsiniz. Saç bandını kafanızın ortasına yerleştirin, yüzünüze düşen kısımları önden başlayarak rulo haline getirin ve saç bandının içerisine sokun. Bu işlemi tüm saç parçaları için tekrar edin.

9. Saç Yumuşatan Ürünleri Deneyin

saça nasıl şekil verilir

Yumuşak saçlara kabarık ve sert saçlardan daha iyi şekil verilmektedir. Bu yüzden de saçlarınızı yumuşatacak ürünleri tercih ederek saç şekillendirme işlemini kolaylaştırmanız mümkündür. Eğer saçlarınız sertse yapmanız gereken bir yağ veya yumuşatıcı etkiye sahip krem, şampuan, köpük kullanmaktır.

10. Saçlarınızdan Bakımı Eksik Etmeyin

saça nasıl şekil verilir

Saçlarınıza sürekli olarak bakım yapmak hem canlı gözükmesini hem de kolay şekillenmesini sağlar. Bakımlı saç ipek gibi yumuşacık olur. Ellerinizle dahi şekil verebilmeniz mümkündür. Bakım yapmak için ise çeşitli köpükler, yağlar, kremler ve kaliteli şampuanlar kullanılabilir. Bu ürünler saçlarınıza oldukça iyi gelir.

Uzun Saçlı Erkekler İçin Saç Şekillendirme Yöntemleri

saça nasıl şekil verilir

Genellikle birkaç gün yıkanmamış uzun saçın daha iyi şekillendirilebileceğine dair bilgi hepimizin kulağına gelmiştir. Fakat bu sağlıklı bir görünüş oluşturmamaktadır. Fön ile şekillendirilecek saç kesinlikle temiz ve yeni yıkanmış olmalıdır.

Fön çekildikten sonra üstüne değişik formatlarda ürünler kullanılabilir. Piyasadaki güçlü saç şekillendirici ürünleri kullanmadan önce saç derinizde alerjik durumlara yol açıp açmayacağı kesinlikle kontrol edilmelidir. Özellikle yağlı cilde sahip erkekler, yağlı ciltler için kullanılması gereken ürünleri tercih etmelilerdir. Çünkü şekillendirici ürünler genellikle saçınızı olduğundan daha yağlı gösterebilir.

Saç Şekillendirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

saça nasıl şekil verilir

Saç kuruyken fön makinası ile şekil vermeyin.

Saçlarınızı önce yıkayın. Ardından havluyla saçın nemini alın.

Fön makinasını yarım hızda ve ılık ısıda çalıştırın. Saçlarınıza dikkatli bir şekilde şekil verirseniz saçlarınızın hasar görmesini engelleyebilirsiniz.

Tarak kullanmak yerine saçınızı ellerinizle tarayacağınız yönde bir kez fön makinası kullanmadan şekil verin.

Ardından fön makinasını saçınıza tutmaya başlayın.

Saçınızı el hareketlerinizle sürekli olarak tarayacağınız yöne doğru tarayın.

Kesinlikle saçınızın dibine fön makinasını yakından tutmayın.

Fön makinasının ısısı ne kadar az olursa saçınız o kadar yumuşak olacaktır. Ancak en soğukta da taramayın.

Saçınızı tarak yerine elle tarayın. Çünkü saçlarınızı elle tararsanız saçınız daha canlı ve parlak görünecektir. Ayrıca saçınız oldukça doğal bir görünüme sahip olacaktır.

Saçınız kuruduktan sonra artık hazırsınız.

Saç Tipine Uygun Modele Nasıl Karar Verilir?

saça nasıl şekil verilir

Erkekler de kadınlar gibi farklı saç tiplerine sahiptirler. Dolayısıyla erkekler de saçlarını şekillendirirken saç tipine uygun hareket etmelilerdir. Erkeklerde saç tipleri düz, kıvırcık ve dalgalı olmak üzere üçe ayrılır. Eğer saç dalgalı ve kıvırcık ise, istenilen saç modeli de aynı şekilde kalacaksa, saçlar hafifçe kurutularak, köpük veya jöle yardımıyla saçlara şekil verilebilir. Düz saçlara ise ister ıslak isterse kuruyken şekil verilebilir. Şekil verilirken de kurutma makinesi veya jöleden yardım alınabilir.

Saç tipinizi kavradıktan sonra, sizin yüz şeklinize sahip kişilerin saçlarını inceleyerek size neyin yakışıp yakışmayacağını araştırabilirsiniz. Böylece hem modayı yakından takip etmiş olursunuz, hem de yüz şeklinize uygun saç modeline karar vermiş olursunuz. Yüz tipleri, yuvarlak yüzlü insanlar ve uzun çeneli insanlar olmak üzere ikiye ayrılır. Yuvarlak yüzlü insanlarda, kafanın yan taraflarına daha kısa ve düz şekiller verilebilir. Çene uzunsa, yan taraflardaki saçlar doldurularak, yüzün uzunluğunu almak amacıyla yapılan işlemler vardır. Bunlar tercih edilebilir.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saça Kolay Şekil Verme YöntemleriSaç Şekillendirici Krem

En İyi Saç Şekillendirici Ürün Listesi

SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1Purple Professional Matte PasteSaçı MatlaştırırKrem10/9.8
2Taft Ultımate WaxDökülmeleri EngellerKrem10/9.7
3Otacı Bitkisel ŞekillendiriciDoğallığı BozmazKrem10/9.6
4Osis Flex WaxDoğal ve Parlak GösterirKrem10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Şekillendirici Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Erkekler İçin En İyi Saç Şekillendirici 4 Ürün Tavsiyesi

Yukarıdaki kısımda saçlarınızı şekillendirirken dikkat etmeniz noktaları anlattık. Bu kısımda ise saçınızı şekillendirmede bir numaralı yardımcınız olacak ürünleri bir araya getirdik. 

İşte en iyi saç şekillendirici ürünler...

1. Purple Professional Matte Paste

en iyi saç şekillendiriciler

Amazon
Fiyatını Gör
Purple
Şekillendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçlarınızı şekillendirirken aynı zamanda doğal gözükmesini istiyorsanız bu ürün tam size göre. Organik bileşenleri sayesinde saçın doğallığını bozmadan şekillendirme yapan macun, tüm saç tiplerine uygundur. Saçın matlaşmasını sağlayarak daha uzun bir süre boyunca sabit kalmasına yardımcı olan ürün, bu sayede çoğu erkeğin ilk tercihi oluyor.

2. Taft Ultımate Wax

en iyi saç şekillendiriciler

Amazon
Fiyatını Gör
Taft
Şekillendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Türkiye'nin 1 numaralı saç şekillendirici markası olan Taft'ın bu ürünü 48 saat boyunca saçlarınızın sabit kalmasını sağlayacak. İlk kullanımda bile saça kristal parlaklığı veren wax aynı zamanda saça doku da katıyor. Bu sayede erkeklerin en büyük problemi olan dökülmeler ve kırılmalar önleniyor.

3. Otacı Bitkisel Saç Şekillendirici Krem

en iyi saç şekillendiriciler

Amazon
Fiyatını Gör
Otacı
Şekillendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Doğal ve bitkisel şekillendirici arayanların ilk baktığı marka olan Otacı, silikon, alkol ve boyar madde içermeyen bu ürünüyle dikkatleri çekiyor. Formülündeki Provitamin B5, civanperçemi, ısırgan ve papatya özleri sayesinde saçınızın doğallığını bozmadan şekillendiren ürün, bu sayede çoğu kişinin ilk tercihi olmayı başarıyor.

4. Osis Flex Wax

en iyi saç şekillendiriciler

Amazon
Fiyatını Gör
Osis
Şekillendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki emülgatör ve emoliyanların karışımıyla saçınızın tam da istediğiniz gibi şekil almasına yardımcı olan krem, hafif yapısı sayesinde saçı ağırlaştırmıyor. Uygulama sonrasında bile tekrardan şekil vermeye imkan sunan wax aynı zamanda saçınızın doğal ve parlak gözükmesini destekliyor. Ek olarak bu ürünün anti alerjik olduğunu belirtelim.


Saç şekillendirmeye yarayan en iyi ürünler hangileri?

Sahip oldukları özel formüller sayesinde saçlarınızı dilediğiniz gibi şekillendirmenize yardımcı olan en iyi saç şekillendirici ürünlerin içerisinde: Purple Professional, Taft Ultimate Wax, Otacı Bitkisel Saç Şekillendirici, Osis Flex Wax ve Diamond Hair Mask bulunuyor.

Şekil almayan saça ne yapılır?

Dışarı çıkacağınız zamanda bir türlü şekil almayan saç bütün günü mahvedebilir. Bu yüzden şekil almayan inatçı saçlarınızı hafif ıslatarak istediğiniz modeli verebilirsiniz. Ayrıca sizlere önerdiğimiz ürünleri kullanarak verdiğiniz modeli uzun süre koruyabilirsiniz.

Saça kolayca şekil verme yöntemleri neler?

Saçlarınıza en kolay yoldan şekil vermek istiyorsanız:

Duş sonrası fön çekerek saçınızı sabitleyebilir, vaks veya jöle kullanarak istediğiniz şekli kolayca verebilirsiniz.

Saç şekillendirmek için ne kullanmalıyım?

Saçlarınızı şekillendirmek için birçok çeşitli yöntem denenebilir. Bunlardan en bilindiği ise fön makinesidir. Fön makinesini kullanırken saçlarınıza yakından tutmamaya özen gösterin. Daha sonrasında ise tarak yardımıyla saçlarınıza kolayca şekil verin.

Evde saç nasıl şekillendirilir?

Evde saçları şekillendirmenin en iyi yollarına bakacak olursak; jöle kullanmak, wax sürmek, fön makinesi ile şekil vermek, saç maşası kullanmak, saç spreylerini denemek, tarakla şekil vermek olabilir.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum