Saç Kırıklarını Temizleme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

En büyük saç problemlerinden biri olan kırıklarının nasıl temizlenmesi gerektiği hakkında en doğru bilgileri sizler için bu içerikte bir araya getirdik.
Saç Kırıklarını Temizleme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç Kırıkları Nasıl Temizlenir?

İnsan vücudunun en hassas ve en çabuk etkilenen bölümünün saç olması, bu bölgeye daha fazla dikkat edilmesini gerektiriyor. Aslında güzel kalmak, alımlı olmak ve saçların zarar görmesini engellemek çözümsüz değildir. Sadece uygulanması gereken yöntemleri doğru ve aksatmadan uygulamak yeterlidir. Parlak ve ışıldayan saçlara sahip olmanın en etkili yolu, saçların temiz ve bakımlı olmasıdır. Saçlar gerekli hassasiyet gösterildiğinde herhangi bir kırılma ile karşılaşmaz ve görsel olarak da son derece güzel bir görünüm sunar. Kadınların en sık şikâyet ettikleri saç kırıklarını gidermek için temizlik çok önemlidir. Peki saç kırıklarını temizlerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İşte saç kırıklarını temizlemenin yolları;

1. Saçlarınızı Kuruturken Dikkat Edin

saç kırıkları nasıl temizlenir

Genel olarak çalışan bir toplum olduğumuz için banyodan sonra saçlarımıza çok zaman ayırmak işimize gelmez. Ya işimizin acil olmasından ya da havamızda olmamamızdan kaynaklı olarak direkt olarak fön makinesi ile saçlarımızı kuruturuz. Aslında saç kırıklarına en çok neden olan etkenlerden biri de saç kurutma makinesidir. Çünkü zaman içerisinde saçların doğal nem dengesinin kaybolmasına neden olan saç kurutma makinesi, dikkat edilmezse saç kırıklarının oluşmasına yol açar.

2. Saçlarınızı Uçlarından Kestirin

saç kırıkları nasıl temizlenir

Dolgun ve hacimli saçlara sahip olabilmek için öncelikle saç kırıklarının giderilmesi gerekir. Bunun için uygulayabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri de saç uçlarından kestirmektir. Periyodik bir şekilde kuaföre giderek saçlarınızı ucundan kestirmeniz, hem saç kırıklarını engellemenize hem de daha dolgun görünen saçlara sahip olmanıza yardımcı olur.

3. Bitkisel Yağ Kullanın

saç kırıkları nasıl temizlenir

Saç bakımı, sadece marketten alınan şampuan veya diğer saç bakım ürünleri ile yapılabilecek bir işlem değildir. Bir de saç güzelliğine etki eden ve saçların daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olan bitkisel yağları kullanmak da gerekir. Saç bakımı için yağ önerisi alarak veya internet sitelerinden araştırarak saç kırıklarına iyi gelen bitkisel yağları bulabilir, düzenli bir şekilde kullanarak yaşadığınız sıkıntılardan daha erken sürede kurtulabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, aloe vera yağı, badem yağı gibi etkisi güçlü olan bitkisel yağları doğru ve zamanında kullanarak saç kırıklarının önüne geçebilirsiniz.

4. Saç Maskesi Kullanımına Özen Gösterin

saç kırıkları nasıl temizlenir

Çoğu zaman saçlarımıza hak ettiği değeri vermediğimiz için saçlarımızda istemediğimiz problemler kendini göstermeye başlar. Mesela saç maskesi yapmak ve bu işlemi düzenli bir şekilde tekrarlamak, saç kırıklarının önüne geçmede etkili bir çözümdür. En etkili saç bakım maskeleri için "Saç Maskesi Önerileri" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

5. Saç Kırıklarını Yok Eden Maske Uygulayın

saç kırıkları nasıl temizlenir

Saç kırıklarını yok eden ve nem veren maske ile saçlarınızda istediğiniz güzelliğe kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı badem yağı

Hazırlanışı ve Kullanımı:

Bir kabın içerisine malzemeleri ilave ederek karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza uygulayarak bir süre bekleyin. Yalnız saçlarınıza maskeyi uygularken sert hareketlerden kaçınarak sadece saç boylarına masaj yaparak uygulayın. Saç maskesiyle saçlarınızı iyice kapattığınızdan emin olduktan sonra streç yardımı ile saçlarınızı kapatın ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra streci çıkartarak ılık su ile saçlarınızı kırmadan yıkayın. Bu işlemi ayda 2 defa tekrarladığınızda, saçlarınızda ciddi anlamda parlaklık ve canlılık hissedeceksiniz.

6. Beslenme Alışkanlığınızı Düzeltin

saç kırıkları nasıl temizlenir

Çoğu sağlık sorununa neden olan durumlardan biri de beslenme alışkanlığımıza dikkat etmememizdir. Basit bir durum gibi görünse de çok ciddi sorunlara neden olan düzensiz beslenme alışkanlığı, saçlar üzerinde de ciddi olumsuz etkilere neden olmaktadır. Saç kırıklarına neden olan ve zaman içerisinde saç dökülmelerine kadar uzanan sorunlar grubunu oluşturan düzensiz beslenmeyi kontrol altına alarak yaşadığınız sorunlardan kurtulabilirsiniz.

7. Tarağınızı İyi Seçin

saç kırıkları nasıl temizlenir

Saçlarınızı ıslak şekilde tararken kopmalara veya kırılmalara sebebiyet verebilirsiniz. Tarama sırasında hem nazik olmalı hem de geniş dişli bir tarak kullanmalısınız. Geniş dişlere sahip tarak saçların arasına girmez ve saç tellerini kopartmaz. Ayrıca saçlarınıza daha kolay şekil vermenizi sağlar.

8. Saç Serumlarını Deneyin

saç kırıkları nasıl temizlenir

Saç uçlarını ve saç derisini besleyen serumları kullanarak yanık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Sadece yanık değil, yıpranma, cansızlık, matlaşma, kırıklar, saç dökülmesi gibi sorunları da ortadan kaldıran serumlar saç  için son derece faydalıdır. Ancak saç tipine uygun serum seçilmelidir.

9. Onarıcı Etkiye Sahip Şampuanları Kullanın

saç kırıkları nasıl temizlenir

Saç kırıkları için onarıcı etkisiyle öne çıkan şampuanları tercih etmeniz iyi olacaktır. Onarıcı şampuanlar keratin desteği sağlar, saçı nemlendirir, yumuşatır, parlatır, hacim kazandırır, dökülmeleri engeller, kırıkları onarır, saçların daha hızlı uzamasını sağlar ve saç tellerini kalınlaştırarak seyrekleşmenin önüne geçer.

10. Kimyasal Saç Ürünlerini Tercih Etmeyin

saç kırıkları nasıl temizlenir

Saçlar için çok zararı olan kimyasal içerikli saç ürünlerini tercih etmeyin. Kimyasal saç ürünleri saçları yıpratır, kırıklarınızı artırır, saçı matsızlaştırır, uzamasını engeller, deride hastalıklara yol açar, dökülmelere sebebiyet verir, saçlarınız yıpranmış ve kabarmış gözükür. Bu yüzden olabildiğince kimyasal saç ürünlerini kullanmayın.


Saç Kırılmalarını Önleyen En İyi Şampuanlar

Yukarıdaki kısımda saç kırılmalarını temizleme hakkında bilinmesi gerekenlerden bahsettik. Bu kısımda ise saç kırılmalarını temizleyen ve onaran ürünleri anlatacağız. İşte kırılma karşıtı en iyi şampuanlar.

Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Kırılmalarını
Önleyen Şampuanlar
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Diamond Hair Daily

kırılma karşıtı şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair markası son zamanlarda ürettiği saç bakım ürünleriyle konuşuluyor. İçeriğindeki organik bileşenler sayesinde saçların kalınlaşmasını ve güçlenmesini sağlayan şampuan, bu sayede bakımsızlıktan kaynaklanan kırılmaları önlüyor. İlk kullanımdan itibaren saç kırılmalarını temizleyen ürün, düzenli kullanımlarda ise kırılmaları tamamen durduruyor. Böylelikle daha canlı ve dolgun saçlara sahip olursunuz.

2. Kerastase Bain Chronologiste Regenerant

kırılma karşıtı şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Kerastase markasının ne kadar kaliteli ürünler ürettiğini hepimiz iyi biliyoruz. Formülündeki Abysinne maddesi sayesinde saç derisindeki tahrişi minimuma indiren şampuan, bu sayede saç derisi hastalıklarını önlüyor. İçeriğindeki organik bileşenler sayesinde saçın vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda saçın nem dengesini de sağlıyor. Bu sayede saçlarınızın hem uzama hızı artar hem de kırılma gibi sorunlardan kurtulursunuz.

3. Davines Oi Sülfatsız Şampuanı

kırılma karşıtı şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Davines
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Davines markasının tuz içermeyen şampuanıyla devam ediyoruz. İçerisinde sülfat ve paraben gibi saça zarar veren maddeleri içermeyen şampuan, bu sayede kırılma oluşumlarını engelliyor. Formülündeki Beta carotene ve Roucou yağı sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda kırılmış saçların onarımını sağlıyor. Son olarak saç derisi problemlerine karşı da oldukça etkili olan şampuanın tüm saçlarda kullanılabileceğini belirtelim.

4. Loreal Biotin B6 İnforcer

kırılma karşıtı şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Kadın, erkek demeden herkesin kullanabileceği Loreal Biotin B6 İnforcer, ilk kullanımdan itibaren saçın besin ihtiyacını karşılamasıyla biliniyor. Düzenli kullanımlarda saçın dengesini sağlayan ürün aynı zamanda saça nem de katıyor. Bu sayede saçlarınız hiç olmadığı kadar yumuşak ve canlı olur. Son olarak bu ürünün içeriğindeki organik bileşenler sayesinde saç uçlarındaki kırılmalarını onardığını ekleyelim.

5. Ogx Kırılma Karşıtı Keratin Oil Şampuan

kırılma karşıtı şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Ogx
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi OGX markasının keratin takviyeli şampuanıyla bitiriyoruz. İçeriğindeki argan yağı sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan ürün, bu sayede saç uçlarındaki kırılmaları önlüyor. Formülündeki keratin proteiniyle saçın uzama hızını arttıran ürün aynı zamanda saç derisini ferahlatıyor. Bu sayede kepek, egzema ve mantar gibi saç derisi hastalıklarının oluşmasını engellersiniz.

Saç kırıkları kesilmeden nasıl giderilir?

Saç kırıklarını kesmeden gidermenin yollar vardır. Çeşitli saç yağları ve maskeleri denenebilir. Hint yağı, zeytiwnyağı ve hardal yağını bir çay kaşığı ekleyerek karıştırın. Elde etmiş olduğunuz bu karışımı saç diplerine yedirin, 30 dakika kadar bekletin ve saçlarınızı yıkayın.

Saç uçlarının kırılmasına ne iyi gelir?

Saç uçlarındaki kırılmalara en iyi gelecek şeyler şöyledir; Onarıcı etkili şampuanları kullanın, saç yağlarını deneyin, saç uçlarını besleyici kremleri saçlarınıza yedirin ve plastik taraklardan uzak durun.

Kırık olan saç uzar mı?

Kırıkları olan saçlar uzar fakat sağlıklı ve kırığı olmayan saçlara göre bu süreç çok daha yavaştır. Kırıkları aldırınca saçlar daha hızlı uzar. Kırıkların önüne geçmek için ise çeşitli yağlar ve serumlar kullanılabilir.

Saç kırıkları saça zarar verir mi?

Saç kırıkları saçlarınızı güçsüzleştirir, matlaştırır, daha fazla kırığa yol açar. Saç kırıklarını aldırmak faydalıdır. Saç kırığını onaran çeşitli şampuanlar veya yağlar da tercih edilerek kırıkların durdurulması sağlanabilir.

Saç kırıkları kaç ayda alınmalı?

Eğer saçlarınızın uzun olmasını istiyorsanız 6 ile 8 hafta arasında kırıklarınızı aldırabilirsiniz. Daha da uzun bir saç istiyorsanız 8 ile 10 hafta arası saç uçlarındaki kırıkları temizleterek bakımlı ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Doğal yollarla saç kırıkları nasıl giderilir?

Doğal yollarsa saç kırıklarını gidermek için bir tatlı kaşığı bal, iki adet muz, 2 çay kaşığı zencefil, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını kasenin içerisinde karıştırın. Hazırladığınız karışımı saçlarınıza sürün ve 30 dakika bekleyin. Son olarak saçlarınızı durulayın.

Saç kırıklarını aldırmak saç uzatır mı?

Saç uçlarındaki kırıkları aldırmak saçlarınızın daha sağlıklı uzamasını sağlar. Kırıkları olan bir saçta dökülmeler yaşanır, saç matsızlaşır, cansız gözükür ve kepek gibi sorunları beraberinde getirir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.