Dolgun Saçlar İçin En Etkili 10 Saç Bakım Önerisi

Saçlarınızın dolgunluğunu arttırmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. İçeriğimizde uzmanların önerdiği saç dolgunlaştırma yöntemlerini bulabilirsiniz.
Dolgun Saçlar İçin En Etkili 10 Saç Bakım Önerisi

Hacimli Saçlar için Bakım Önerileri

Dolgun saçlara sahip olmayı herkes ister. Ama saçların kendiliğinden böyle bir hâl alması mümkün değildir. Doğru bakım, doğru saç bakım ürünleri ve daha da önemlisi zamanında bakım yapmak, saçlarda istenen dolgunluğa ulaşmanın en önemli etkenidir. Peki, saç dolgunlaştırma önerileri nelerdir? Dolgun saçlar için ne yapılmalı? Saçların dolgun görünmesi için hangi bakımların yapılması gerekir? Bu yazımızda, tüm bunlarla ilgili en ince ayrıntıları sizlere sunarak saçlarınızda istediğiniz güzelliği elde etmenize yardımcı olacağız.

İşte dolgun saçlar için en etkili 10 bakım önerisi;

1. Saç Bakım Ürünlerinizi Doğru Seçin

saç dolgunlaştırma yöntemleri

Saç güzelliğinin en büyük sırrı kullanılan saç bakım ürünleridir. Doğru markayı ve ürünü seçtiğinizde istediğiniz güzelliğe bir adım daha yakın olabilirsiniz. Mesela kullandığınız şampuan, saç maskesi, krem veya diğer ürünlerin kimyasal içerikli olmamasına özen göstermeniz en büyük şartlardan biridir. Bunun haricinde bu ürünleri doğru zamanda kullanmak da önemlidir.

İlginizi Çekebilir
Saç Bakım Ürünü Önerileri

2. Saç Kesimine Dikkat Edin

saç dolgunlaştırma yöntemleri

Her saç tipi dolgun görünemez. Mesela uzun saçlar ne kadar her kadının hoşuna gitse de dolgun görünmesi için uzun saçlardan sıyrılmak önemlidir. Küt kesimli saçlar daha dolgun durur. Eğer siz de saçlarınızın dolgun ve hacimli görünmesini istiyorsanız saç kesiminize dikkat etmeniz gerekir. Ancak bazı kadınlarda kısa saçlar çok da güzel durmaz. İlla da saçlarım dolgun görünsün istiyorsanız uzunluğunu yüz şeklinize göre belirlemeniz gerektiğini unutmayın.

İlginizi Çekebilir
Trend Saç Kesim Modelleri

3. Saç Bakım Yağı Kullanın

saç dolgunlaştırma yöntemleri

Saçların daha hacimli ve dolgun görünmesinin bir diğer önemli etkeni ise kullanılan saç bakım yağlarından geçiyor. Zaman içerisinde her insanın saçları seyrekleşmeye başlar. Seyrek saçlar ise hacimsiz ve cansız görünür. Aslında bundan kurtulmanın yöntemleri son derece basittir. Mesela bazı saç bakım yağları saçları beslemekle birlikte hacim kazanması konusunda da yardımcı olabiliyor. Bu bakım yağlarını kullanarak siz de saçlarınızda istediğiniz dolgunluğu kolaylıkla elde edebilirsiniz. Yukarıda söylediğimiz saç bakım yağları ile maske yaparak saçlarınızın daha hacimli ve dolgun görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca verdiğimiz bu yağların içerisindeki mineral ve vitaminlerin saçlarınıza sağlayacağı destek sayesinde saçlarınızın daha sağlıklı kalmasını sağlarsınız.  Saçı dolgunlaştıran bakım yağları için;

İlginizi Çekebilir
En Etkili ve Doğal Saç Çıkaran Yağlar

4. Gereksiz Yere Saçlarınıza Isı Vermeyin

saç dolgunlaştırma yöntemleri

Saç bakımında en çok düşülen hatalardan biri de saç düzleştirici, saç maşası ve diğer saç şekillendirici ürünlerin aşırı derecede kullanılmasıdır. Bu tip aletler, saçların zaman içerisinde zayıflamasına neden olabiliyor. Bu da hacimli olduğu halde saçların zayıflamasına neden olmaktadır. Bu yüzden uzmanların da önerdiği gibi saçlara gereksiz yere ısı vermekten kaçınmak gerekir.

5. Rutin Bakımı Aksatmayın

saç dolgunlaştırma yöntemleri

Saç güzelliğinin en önemli etkisi yapılan bakımlardır. Günlük, haftalık ya da aylık saç bakımı için dikkatli olmak, beklentilerimizi elde edebilmek adına önemlidir. Bu yüzden saç bakımı deyip geçmemek gerekir. Eğer doğru malzemeleri kullanarak rutin saç bakımına dikkat ederseniz saçlarınızda istediğiniz güzelliği elde etmeniz çok daha kolay olacaktır.

Yukarıda saydığımız önerilerden farklı olarak saçlarınızda yaşadığınız sorunların ana nedenlerini öğrenmek ve buna göre uygun saç bakım yöntemleri kullanmak saçlarınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır. Bunun için öncelikle saç bakım uzmanı ile görüşerek saç analizi yaptırmanız ve saçlarınızda oluşan problemlerin nedenlerini öğrenmeniz gerekiyor. Daha sonra size önerilen saç bakım yağlarını ya da diğer ürünleri zamanında kullanmanız, saçlarınızda aradığınız güzelliğe daha erken sürede ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

6. Duş Sırasında Saçlara Sıcak Su Tutmayın

saç dolgunlaştırma yöntemleri

Duş esnasında saçlarınıza kesinlikle sıcak su tutmayın. Dolgun saçlarınızın soluklaşmasına ve parlaklığını kaybetmesine yol açar. Sıcak su saçın kendi yağına zarar verir, saç derisindeki nem oranını düşürür. Bu da saç tellerinin incelmesine, dolgunluğun kaybolmasına neden olur. Ilık bir su ile saçlarınızı yıkamak daha sağlıklı olacaktır.

7. Saç Bakım Maskeleri Yapın

saç dolgunlaştırma yöntemleri

Çeşitli besinlerden veya yağlardan elde edilen saç bakım maskeleri sayesinde dolgun saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Saçlarınızın daha parlak gözükmesini sağlayacak olan bakım maskeleri aynı zamanda saç derisini besleyerek, uzama sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Saçlarınızın hızlı uzamasını istiyorsanız saç bakım maskelerini tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
En iyi Saç Maskesi Tavsiyeleri

8. Saç Bakım Kremlerini Kullanmayı Unutmayın

saç dolgunlaştırma yöntemleri

Saç bakım kremleri sayesinde dökülen, kırılan, yıpranan saçları eski formuna kavuşturmak mümkündür. Saçlarınız dolgunsa fakat soluk görünüyorsa kaliteli saç bakım kremlerini duş öncesi veya sonrası sürerek istediğiniz sonucu yakalamanız mümkündür. Saçlara bakım yapmanın en kolay yollarından birisidir.

9. Kimyasal Ürünlerden Uzak Durun

saç dolgunlaştırma yöntemleri

Saçınıza zarar verecek, içeriğinde ne olduğunu bilmediğiniz saç bakım ürünlerini kullanmayın. Ayrıca saçınızı uzun süreler boyunca sabit tutmaya yarayan wax, saç spreyi, saç pudrası gibi ürünler saça zarar veren kimyasal maddeler içermektedir. Bu ürünleri kullanmaktan kaçınarak saçlarınızın daha sağlıklı bir formda kalmasını sağlayabilirsiniz.

10. Kalın Dişli Tarak Kullanın

saç dolgunlaştırma yöntemleri

Dolgun saçları taramak düz saçlara göre daha zordur. Bu yüzden kalın dişleri olan bir tarak tercih etmeniz gerekmektedir. Saçlarınızı tararken son derece nazik davranmanızda fayda vardır. Duş sonrasında saçlarınızı kuruttuktan sonra şekil vermek için tarağı kullanırken saçlarınıza sert darbeler uygulamayın. Sertçe taranan bir saçın uçlarının kırılma ihtimali daha yüksektir.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Dolgunluk Arttıran Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Mask 7/24Saça Dolgunluk Katar10/9.8
2Herbal Science Boom ButterHacim Verir10/9.8
3Dax SupergroDolgunluğu Artırır10/9.7
4Kuaf Keratin Tuzsuz ŞampuanParlak Gösterir10/9.8
5Botanica Comfort Keratin Bakım YağıYumuşak Hissettirir10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Dolgunlaştırıcı
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Saçın Dolgunluğunu Arttıran En İyi 5 Ürün

Saçın daha dolgun olmasını sağlayacak bakım yöntemlerinden yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise kısa sürede daha dolgun saçlara kavuşmanızı destekleyecek ürünleri inceleyeceğiz. İşte saçın dolgunluğunu arttıran en iyi ürünler.

1. Diamond Hair Mask 7/24 Durulanmayan Saç Maskesi

saçı dolgunlaştıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Diamond Hair markasının saç maskesiyle başlıyoruz. İçerisindeki bitki özleri sayesinde saçı yumuşatarak daha kolay şekil almasını sağlayan maske, formülündeki kolajen ile saç tellerini güçlendiriyor. Bu sayede saçlardaki yıpranma, kırılma ve dökülme gibi sorunlar ortadan kalkıyor. Yoğun keratin proteini içermesi sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onaran ürün, kısa süre içerisinde daha dolgun bir görünüme kavuşmanızı sağlıyor. Son olarak bu maskenin düzenli kullanımlarda daha ışıltılı ve hacimli bir görüntü kazandıracağını belirtelim.

2. Herbal Science Boom Butter

saçı dolgunlaştıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

7 farklı yağın birleştirilmesiyle üretilen Herbal Science Boom Butter, saçın nem ihtiyacını karşılayarak saçların daha yumuşak ve canlı olmasını sağlıyor. Yoğun vitamin ve mineral içeren formülü sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerinin onarımını yapan ürün, bu sayede saçlarınızın daha dolgun ve hacimli gözükmesine yardımcı oluyor. Ayrıca kepek ve deri döküntülerine karşı da mücadele eden bakım yağının tüm saç tiplerine uygun olduğunu söyleyelim.

3. Dax Supergro

saçı dolgunlaştıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dux Supergro
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki botanik yağlar sayesinde ilk kullanımdan itibaren etkisini gösteren Dax Supergro, kısa zaman içerisinde saçlarınızın daha dolgun gözükmesini sağlıyor. Saçın nem dengesini sağlayarak daha canlı, yumuşak ve parlak olmasına yardımcı olan bakım yağı, saç derisine nüfuz ederek uyuyan saç köklerini uyandırıyor. Son olarak saçın uzama hızını arttıran ürünün hafif yapısı sayesinde saçta ağırlık yapmadığını belirtelim.

4. Kuaf Keratin Tuzsuz Şampuan

saçı dolgunlaştıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Kuaf
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize saç bakım ürünlerinde öncü markalarından biri olan Kuaf markasıyla devam ediyoruz. Formülünde yoğun şeklinde bulunan keratin proteini sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerinin onarımını yapan şampuan, ilk kullanımdan itibaren etkisini gösteriyor. Tuz içermemesi sayesinde saçın hasar görmesini engelleyen ürün aynı zamanda saça yenileyici bakım yapıyor. Bu sayede saçlarınız eski dolgunluğunu geri kazanıyor.

5. Botanica Comfort Keratin Bakım Yağı

saçı dolgunlaştıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica
Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Keratinin saçımızı oluşturan protein olduğunu gayet iyi biliyoruz. Tamamen saf keratin yağı içermesi sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerinin onarımını yapan bakım yağı, kısa sürede saçlarımızın daha sağlıklı ve dolgun olmasını sağlıyor. Formülündeki yoğun vitamin ve mineraller sayesinde saçın bakım ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda saç derisi hastalıklarına karşı etkin bir şekilde savaşıyor. Bu sayede saçlarınızda kepek, egzema ve deri döküntüsü gibi problemlerle karşılaşmazsınız.

Saça dolgunluk veren en iyi ürünler hangisi?

Saçınıza hacim kazandıracak ve dolgunlaştıracak en iyi ürünler arasında; Diamond Hair Mask 7/24, Herbal Science Boom Butter, Dax Supergro, Kuaf Keratin Tuzsuz Şampuan, Botanica Comfort Keratin Bakım Yağı saç dolgunlaştırıcı ürünler olarak biliniyor.

Saçlar nasıl dolgunlaştırılır?

Saç dolgunlaştırma yöntemlerini merak ediyorsanız;

Saç bakım ürünlerinizi doğru seçin, saç kesimine dikkat edin, saç bakım yağı kullanın, gereksiz yere saçlarınıza ısı vermeyin, rutin bakımı aksatmayın.

Dolgun saçlar için ne yapmalı?

Dolgun saçlarınızı fazla kurutmaktan her zaman kaçının. Kimyasal içerikli şampuanlardan uzak durun, saç köpükleri kullanarak saçlarınızı yumuşatın, saçlarınızı düzenli olarak kestirin, saç bakım yağları, kremleri, maskeleri ve kürleri kullanmayı unutmayın.

Dolgun saçlar için hangi şampuan?

Dolgun saçlar için Pantene, Head & Shoulders, OGX, Kerastase, DP, Kuaf, Boixcin, Gliss, Elidor, Clear, Dove gibi markaların şampuanlarını tercih edebilirsiniz.

Saçlar nasıl gürleşir?

Saçlarınızı gürleştirmek için hindistancevizi yağı, argan yağı, badem yağı gibi saçlara iyi gelen yağlar kullanabilirsiniz. Ayrıca yumurta, elma sirkesi, mayonez, sarımsak, bal, soğan, aloe vera gibi besinlerden yapılan karışımlar ve maskeler saçlara dolgunluk kazandırır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum