Saçlara Canlılık ve Parlaklık Veren En Etkili 10 Bitki Özü

Saçların parlaklığını kaybetmesi herkesin yaşadığı problemlerden biridir. İçeriğimizde bu problemi çözmenizi sağlayacak bitki özlerini bir araya getirdik.
Saçlara Canlılık ve Parlaklık Veren En Etkili 10 Bitki Özü

Saçı Canlandıran Bitkiler

Hangi bitki saça canlılık katar? İnsan tabiatı gereği bazı şeylere ihtiyaç duyar. Her ne kadar sağlıklı yaşamak için planlar yapsak ve beslenmeye dikkat etsek de bazen alınması gereken besin değerlerini tüketilen yiyecekler karşılamayabilir. Saçlar da böyledir, kullandığınız saç bakım ürünlerinin kaliteli olması ve tükettiğiniz besinlerin yeterli olması tek başına saçların sağlıklı kalmasına yardımcı olmayabilir. Bu yüzden ek olarak kullanılması gereken bazı bitki özleri vardır. Bu bitki özlerini detaylıca araştırarak faydalarını tek bir içerik altında topladık.

İşte saçın parlaklığını arttıran en iyi bitki özleri...

1. Susam Yağı

saça canlılık katan bitki özleri

Susam tohumlarından elde edilen susam yağı, düzenli kullanıldığında saçlara parlaklık ve canlılık kazandırır. Saçların parlamasını sağlarken aynı zamanda uzamasına da yardımcı olan susam yağını saç tellerine masaj yaparak kullanmak, beklendiğinden daha fazla etkiye sahiptir. E vitamini, magnezyum, B kompleksi, kalsiyum, fosfor ve protein bakımından zengin olan susam yağı, saçlarınızda istediğiniz canlılığı elde etmenize yardımcı olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Susam Yağının Saça Faydaları

2. Badem Yağı

saça canlılık katan bitki özleri

İçerisindeki E vitamini sayesinde saçları kökünden itibaren besleyen badem yağı, saçlara canlılık ve parlaklık veren bir bitki özüdür. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kepeklenme, dökülme, kırılma ve yavaş uzama gibi sorunlara karşı mücadele eden badem yağını saçlarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Haftada 1 veya 2 defa uygulamanız, saçlarınızda istediğiniz canlılığı oluşturmaya yardımcı olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Badem Yağının Saça Faydaları

3. Çam Yağı

saça canlılık katan bitki özleri

Saç dökülmesi, kepeklenme, saç uçlarının kırılması gibi birçok şikayet hemen hemen her insanın en çok yakındığı durumlardan biridir. Kullanılan saç düzleştiriciler, aşırı fön çekme ve dış etkenlerin oluşturduğu olumsuzluklar, saçların canlılığını yitirmesine ve matlaşmasına neden olur. Çam yağı, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmesini önler. Bu sayede daha dolgun ve pürüzsüz saçlara sahip olursunuz. Çam yağını saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika beklettikten sonra şampuan ile yıkayın. Haftada 2-3 defa uygulamanız, saçlarınızda istediğiniz sonucu verecektir.

4. Çörek Otu Yağı

saça canlılık katan bitki özleri

Bin derde deva olan çörek otu, saçlar için de mükemmel bir bakım kompleksi görevi görmektedir. Saç bakım uzmanları, düzenli olarak kullanılan çörek otu yağının saçlardaki birçok sorunu çözdüğü görüşüne sahiptirler. %35 bitkisel yağ, %20 protein, %35 karbonhidrat içeren çörek otu yağı, kepeklenmeyi önler, saç kuruluğunu giderir, dökülmenin önüne geçer ve saçların uzamasına yardımcı olur. Düzenli olarak çörek otu yağını kullananların saçlarında mükemmel bir değişim yaşadığını belirtelim.

İlginizi Çekebilir
Çörek Otu Yağı Saça Faydaları

5. Zeytinyağı

saça canlılık katan bitki özleri

Saçların da vücut gibi yeteri kadar beslenmesi gerekir ve bu besin değerleri satın alınan kimyasal içerikli saç bakım ürünlerinde bulunmayabilir. Bu yüzden saçlarınıza ne kadar bakım yaparsanız yapın istediğiniz görünümü elde edemezsiniz. Saç bakım uzmanlarına göre zeytinyağı, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saç ve saç derisinin ihtiyaç duyduğu besin değerlerini sunuyor. Bu da dökülme, kırılma, kuruluk, cansızlık ve matlaşma gibi sorunları çözmeye yardımcı oluyor. Haftada 2-3 defa uygulanması durumunda kısa sürede saçların eski sağlığına kavuşması sağlanmış olur.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağının Saça Faydaları

6. Defne Yaprağı Yağı

saça canlılık katan bitki özleri

Defne yaprağı, Roma ve Antik Yunan döneminde önemli bir yere sahipti. Öyle ki yapılan bazı turnuvalarda kazananlara defne yaprağı tacı takılırdı. Saçlar üzerinde bir hayli olumlu etkisi olan defne yaprağı otu yağı, saçların uzamasına yardımcı olur, kepeğe karşı savaşır, saç derisi enfeksiyonları ile mücadele eder, kırılmaları engeller ve saçlardaki fazla yağı dengeler. Evde kür şeklinde hazırlayabileceğiniz defne yaprağı otu yağını haftada 2-3 defa saçlarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

7. Sarımsak Yağı

saça canlılık katan bitki özleri

Sarımsak yağının saça birçok faydası vardır. Saç derisinde oluşan tahrişe, kepeğe, kaşıntıya iyi gelir. Ayrıca saçların dökülmesini yavaşlatır, saçın görünümünü daha da iyileştirir. Yıpranmış ve zayıflamış saç tellerini güçlendirir. Saçların uzamasına da etkisi olan sarımsak yağını kullanmak için saç köklerinize masaj yapmanız gerekmektedir. Saçlarınızda yağ 1 saat kadar bekledikten sonra iyice yıkayın. Haftada 2 defa denendiğinde etkisini gösterecektir.

İlginizi Çekebilir
Sarımsak Yağı Saça Faydaları

8. Argan Yağı

saça canlılık katan bitki özleri

İçerisindeki vitaminler ve mineraller sayesinde saçlarınızı besleyen, yumuşatan ve dolgunluk kazandıran argan yağı aynı zamanda yumuşatıcı etkiye de sahiptir. Saçlarınıza masaj yaparak kullanabileceğiniz yağ, dökülmeleri, kırıkları, kepeği de önlemektedir. Saç derisi problemlerine de iyi gelir.

İlginizi Çekebilir
Argan Yağı Saça Faydaları

9. Jojoba Yağı

saça canlılık katan bitki özleri

Saç derisindeki egzama, mantar, kepek gibi sorunlara karşı mücadele edebilen jojoba yağı, güneşten veya yüksek ısıdan zarar görmüş saçları kısa sürede onarabilir. Saç derisinin nemlenmesine, beslenmesine ve canlılık kazanmasına yardımcı olur. Kişinin sağlıklı bir saç görünümüne kavuşmasını sağlar.

İlginizi Çekebilir
Jojoba Yağının Saça Faydaları

10. Hindistancevizi Yağı

saça canlılık katan bitki özleri

Saçlarınızda harika işler başaran hindistancevizi yağı, kepeğin azalmasına, saç kırıklarının önlenmesine, hasarlı saçları onarmaya yardımcı olur. Kalın telli saçlardaki cansızlığı ortadan kaldıran yağ, aynı zamanda parlaklık veriyor. İçerisindeki bileşenler sayesinde saç derisini ferahlatıyor, nemlendiriyor.

İlginizi Çekebilir
Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları
Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım ÖnerileriParlak Saçlar İçin Şampuan

Canlılık Katan En İyi Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond HairSerum Onarıcı10/10
2Boom ButterMaskeBesleyici10/9.9
3Dax SupergroMaskeOnarıcı10/9.8
4Botanica ComfortYağYenileyici10/9.8
5Kerastase Elixir UltimeYağ Besleyici10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Saça Canlılık Katan Bakım Ürünleri

Saçlarınıza canlılık kazandıracak bitkisel yağlarından yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise saça canlılık katan ürünlerden bahsedeceğiz. İşte saçın parlaklığını arttıran bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

Saça Canlılık Katan Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Yukarıdaki belirttiğimiz yağlarla birlikte 12 farklı bitkinin özünü içeren şampuan, bu sayede saçın ihtiyaç duyduğu tüm besini karşılıyor. Formülünde yoğun olarak bulunan keratin proteini sayesinde saçın bakımını yapan ürün aynı zamanda kırılan ve hasar gören saçların onarımını sağlıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde daha canlı, dolgun ve yumuşak saçlara sahip olursunuz. Son olarak bu ürünün içeriğinde bulunan Ozon minerali sayesinde saç derisini rahatlattığını belirtelim.

2. Herbal Science Boom Butter

Saça Canlılık Katan Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Boom Butter
Saç Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Saça canlılık katan bakım ürünleri listemize Herbal Science Boom Butter ile devam ediyoruz. Saça faydaları kanıtlanmış 7 farklı bitkinin özünü içeren ürün, bu sayede saçların kökten uca kadar bakımını yaparak hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlıyor. Formülünde bulunan vitamin ve minerallerle saçın besin ihtiyacını karşılayan bakım yağı aynı zamanda saça yoğun bir canlılık katıyor. Bu sayede fark edilmemesi imkansız bir güzelliğe sahip olursunuz.

3. Dax Supergro

Saça Canlılık Katan Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde bulunan botanik yağlar sayesinde saçın hiç olmadığı kadar parlak olmasını sağlayan Dax Supergro, yavaş uzayan saçlar için özel olarak geliştirildi. Formülündeki vitamin ve minerallerle saçın besin ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede kırılmaları ve yıpranmaları önlüyor. Ayrıca saç derisine nüfuz ederek rahatlamasını sağlayan ürünün günlük kullanıma uygun olduğunu belirtelim.

4. BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı

Saça Canlılık Katan Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize tamamen saf keratinden oluşan bakım yağı ile devam ediyoruz. Tamamen organik bileşenlerden üretilen keratin bakım yağı, ilk kullanımdan itibaren saçın bakımını ve onarımını yapıyor. Düzenli kullanımlarda ise saçın canlılığını ve yumuşaklığını arttıran ürün, bu sayede kısa süre içerisinde daha güzel gözüken saçlara sahip olmamızı sağlıyor.

5. Kerastase Elixir Ultime Saç Bakım Yağı

Saça Canlılık Katan Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kerastase markasının kalitesini anlatmamıza gerek yok. Ürettiği her ürünle farklı sorunlarımıza çare olan Kerastase, Elixir Ultime bakım yağı ile saçlarımızın daha önce hiç olmadığı kadar parlak olmasını sağlıyor. İlk kullanımdan itibaren saçı güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruyan ürün, bu sayede saçlarımızın parlaklığını kaybetmesini engelliyor. Yeni nesil formülüyle düzenli kullanımlarda mat saçların parlaklığını 8 kat arttıran bakım yağı aynı zamanda saça nem de katıyor. Son olarak bu ürünün saçta ağırlık yapmadığını söyleyelim.


Saça canlılık katan ürünler nelerdir?

Saçın daha canlı olmasına yardımcı olan saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Herbal Science Boom Butter, Dax Supergro, BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı, Kerastase Elixir Ultime Saç Bakım Yağı canlandırıcı etkiye sahip olduğundan çokça tercih ediliyor.

Saça canlılık katan bitkiler nelerdir?

Saçın daha canlı ve sağlıklı olmasına yardımcı olan susam yağı, badem yağı, çam yağı, çörek otu yağı, zeytinyağı, defne yaprağı yağı çok fazla tercih edilmektedir.

Saçın canlı olması için ne yapmalı?

Saçının canlı olmasını isteyenler;

Sıcak suyla saç yıkamamalı, saçına uygun doğru ürünler kullanmalı, düzenli bakım yapmalı, ısıl işlemleri çok sık uygulamamalı, bol su içmeli ve sağlıklı beslenmelidir.

Saça hangi yağ parlaklık verir?

Hindistancevizi yağı, argan yağı, bademyağı, jojoba yağı ve zeytinyağı saça parlaklık veren, canlandıran, saç derisini besleyen, ferahlatan en sağlıklı yağlardandır. Masaj şeklinde sürülür 1 saat saçta bekletildikten sonra yıkanır.

Saça ne canlılık verir?

Saça canlılık vermek için beslenmenize dikkat edebilirsiniz. Saça canlılık veren besinler arasında; mercimek, avokado, yumurta, somon, balık, ıspanak gibi besinler sayesinde daha parlak ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz.

Saçı ne parlak gösterir?

Saçlara maske uygulamak saçları parlak gösteren en iyi yöntemlerden birisidir. Duştan önce veya duşta saçlara uygulanacak maskesi sayesinde saçlar parlaklaşır, canlılık kazanır ve hacimli bir görüntüye sahip olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.