Yaz Mevsimi İçin En Etkili 10 Saç Bakım Önerisi

Saçlarınızı yaz mevsimine hazırlamak için doğru bakım çok önemli. Bu içeriğimizde yaz mevsiminde saç bakımı nasıl olmalı sorusunun cevabını verdik.
Yaz Mevsimi İçin En Etkili 10 Saç Bakım Önerisi

Yaz Mevsiminde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Yazın saç bakımı nasıl olur? Mevsimlerin değişmesi, insan vücudunda bazı değişimlerin meydana gelmesine neden oluyor. Bu değişimler istemediğimiz sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu yüzden bu dönemde saçlarımıza ekstradan dikkat etmemiz gerekiyor. Peki yaz mevsiminde önerilen saç bakımı nasıl yapılmalıdır?

İşte yaz mevsiminde önerilen saç bakımı...

1. Zeytinyağı ile Saçlarınızı Yaz Aylarına Hazırlayın

yaz mevsimi saç bakımı

Kış mevsimi, bölgeye bağlı olarak çok soğuk geçebilir. Soğuk havaların etkisi sadece vücudun üşümesi ile kendini göstermez. Vücudun belli bölgelerinde deformasyona da neden olabilir. İnsan vücudunun en hassas ve çabuk etkilenen bölümü saçlardır. Saçlar, soğuk havalarda doğal nem dengesini kaybeder ve bahar aylarında sahibine sıkıntı yaşatır. Bu durumun önüne geçmek için zeytinyağı maskesini kullanabilirsiniz.

Her evde mutlaka bulunan zeytinyağı, saçları besleme noktasında en etkili bitkisel üründür. İçerisindeki vitamin ve minerallerle saçları kökünden ucuna kadar besleyen zeytinyağını kullanmak da oldukça kolaydır. Banyo yapmadan önce saçlarınıza masaj yaparak zeytinyağı maskesini uygulayabilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra rutin banyonuzu yaparak işlemi tamamlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağının Saça Faydaları

2. Yoğurdun Saçlara Mükemmel Etkisini Deneyin

yaz mevsimi saç bakımı

Yoğurt, içerisindeki yoğun kalsiyum sayesinde insan sağlığını korumaya yardımcı olan besinlerden biridir. Saçların sağlıklı kalmasına da yardımcı olan yoğurdu maske şeklinde kullandığınızda, saçlarınız daha sağlıklı hale gelir. Bu sayede yaz aylarına daha şık bir giriş yapabilirsiniz.

Evde saç bakım önerileri arasında yer alan yoğurt maskesini hazırlamak için yoğurt, bal ve elma sirkesine ihtiyacınız vardır. Elinizdeki malzemeleri uygun bir kabın içerisinde karıştırdıktan sonra saç diplerinden saç uçlarına kadar iyice yedirin. 15-20 dakika kadar beklettikten sonra saçlarınızı ılık su ile yıkayın. Düzenli kullanımda saçlarınızda mükemmel bir hissin uyandığını göreceksiniz.

3. Doğru Şampuanı Kullanın

yaz mevsimi saç bakımı

Saç sorunlarının yaşanmasına en çok neden olan durumların başında kullanılan şampuanlar geliyor. Hazır olarak marketlerden veya saç bakım ürünleri satan yerlerden alınan şampuanların genelinin içerisinde kimyasal bulunmaktadır. Her ne kadar saç temizlemede yardımcı olsa da doğru şampuan seçimi yapmamak, saçların sağlığından uzaklaşmasına davetiye çıkartmak demektir. Bu yüzden mümkün mertebe doğal şampuanları kullanın.

Şampuan seçimi kadar, kullanımı da önemlidir. Genel olarak düştüğümüz hatalardan biri, şampuanı gelişi güzel, miktarını ayarlamadan saçlarımıza dökmektir. Aslında bu da saçlarımızın sağlığı açısından risk oluşturmaktadır. Çok fazla şampuan daha iyi temizler düşüncesi ile hareket etmeden uygun oranda kullanmak daha sağlıklıdır.

İlginizi Çekebilir
En İyi Şampuan Markaları

4. Sıcak Sudan ve Kötü Taraklardan Uzak Durun

yaz mevsimi saç bakımı

Sağlıklı saçlara sahip olmak için bakım önerisi arayanlar, aslında sorunu kendi başlarına da çözebilirler. Genel olarak sıcak su kullanımı yaygındır ama aşırı sıcak su kullanmak, kesinlikle saçların daha fazla temizlenmesini sağlamaz. Aksine saçların doğal nem dengesini kaybetmesine ve akabinde saçlarda sorunların oluşmasına neden olur. Bu yüzden saçlarınızı yıkarken ılık su kullanmaya özen gösterin.

Aynı şekilde tarak kullanımı da saç bakımında önemli bir yere sahiptir. Kullandığınız tarağın plastik olmaması gerekiyor. Bunun yerine silikon ve yumuşak uçlu tarakları kullanabilirsiniz.

5. Besleyici Maske Kullanmayı İhmal Etmeyin

yaz mevsimi saç bakımı

Saç bakımı, sadece yıkama veya kullanılacak birkaç krem ile olabilecek bir iş değildir. Buna ek olarak doğal maskelerle de saçlarınızı beslenmeniz gerekiyor. Bu yüzden besleyici saç maskelerini haftada 2 defa kullanmanızı öneriyoruz.

İlginizi Çekebilir
Saç Maskesi Önerileri

6. Saç Bakım Yağı Kullanın

yaz mevsimi saç bakımı

Saç bakımında herkesin uzman olmasını beklemek veya herkesin doğru ürünü kendi başına bulmasını mümkün görmek doğru değildir. Saç, uzmanlık isteyen bir bölgedir. Bu yüzden saçlarınızla ilgili yaşadığınız problemleri çözmek için saç bakım yağı önerisi alabileceğiniz uzmanlara danışmanız ve saçlarınızda yaşadığınız problemlerin asıl kaynağını öğrenerek hareket etmeniz daha güzel sonuç almanızı sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir
En İyi Saç Bakım Yağları

7. Yüksek Isı Veren Cihazlar Kullanmayın

yaz mevsimi saç bakımı

Saç maşası, fön makinesi, kurutma makinesi gibi saça yüksek ısı veren aletleri kullanmaktan kaçının. Bu aletler saçlarınızı yakarak yıpranmasına, kendi yağını kaybetmesine, saçların hacimsiz gözükmesine neden olur. Duş sonrası saçlarınızı doğal yollarla kurutmanın yollarını arayabilirsiniz. Bunun için aşağıda önerdiğimiz "Isı kullanmadan saçınıza şekil verme yöntemleri" adlı  içeriğimize göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Isı Kullanmadan Saçları Şekillendirmenin Yolları

8. Saçları Koruyan Spreyleri Deneyin

yaz mevsimi saç bakımı

Saç tellerinizi zararlı güneş ışınlarından ve yüksek ısıdan koruyan saç spreylerini deneyerek saçlarınızı koruma altına alabilirsiniz. Bu spreyler duş sonrasında saça sıkılır, 72 saate kadar koruma sağlar. Bu sayede güneşin altında uzun süreler durmanız gerekse dahi saçlarınız her zaman nemli kalır, hacimli gözükür.

9. Bakım Kremlerini Kullanmayı İhmal Etmeyin

yaz mevsimi saç bakımı

Duş öncesi veya sonrasında kullanılacak bakım kremleri son derece yararlıdır. Saçın nem oranını dengeler, daha hızlı uzamasını sağlar, saça bakım yaparak hacim kazanmasına ve parlak gözükmesine yardımcı olur. Saçtaki kırılmaları önler oluşabilecek kaşıntı, kepek gibi problemleri ortadan kaldırır.

10. Beslenmenize Dikkat Edin

yaz mevsimi saç bakımı

Yaz aylarında su tüketimine ve saçın ihtiyaç duyduğu vitaminleri yeteri kadar almaya dikkat etmeniz gerekir. Yeteri kadar vitamin almayan kişilerde saç dökülmeleri, kurumalar, saçın kırılmaları görülebilir. Bunun için isteğe bağlı olarak vitamin takviyeleri de kullanılarak saçları eski formuna döndürmek mümkündür.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Kırıkları Nasıl Engellenir?Saç Bakım Yağları

Yaz İçin En İyi Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond HairSerum/ŞampuanOnarıcı10/10
2Okay Keratin SmoothMaskeOnarıcı10/9.9
3Boom ButterMaskeBesleyici10/9.7
4 Vichy Dercos Anti-DandruffŞampuanBesleyici10/9.9
5TresanŞampuanGüçlendirici10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Yaz Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Yaz Mevsiminde Kullanabileceğiniz Saç Bakım Ürünleri Tavsiyesi

Yaz mevsiminin kuruluğundan ve saça bıraktığı kırılmalardan kurtulmak için yukarıdaki bakım önerilerini mutlaka uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca aşağıdaki saç bakım ürünlerini kullanarak daha etkili bir bakım yapabilirsiniz. İşte yaz mevsiminde kullanabileceğiniz en iyi saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

yaz mevsimi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Formülünde bulunan yoğun keratin proteini sayesinde saçlardaki kırılmış ve yıpranmış bölgeleri onaran şampuan, ilk kullanımdan itibaren saçlarınızın daha parlak olmasını sağlıyor. İçeriğindeki 12 farklı bitki özü sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda saça koruyucu bir tabaka yerleştiriyor. Bu sayede güneşten gelen zararlı ışınlara karşı korunmuş olursunuz. Son olarak bakım setinin içeriğindeki şampuanın saç derisini rahatlattığını belirtelim.

2. Okay Keratin Smooth

yaz mevsimi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Okay Keratin
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Okay Keratin Smooth ürünüyle devam ediyoruz. Besin değeri yüksek içeriği sayesinde saçın nem dengesini koruyan Okay Keratin Smooth, bu sayede saçı güneşin zararlı etkilerine karşı koruyor. Saça koruyucu ve yenileyici bakım uygulayarak kısa süre içerisinde daha sağlıklı olmasını sağlayan bakım yağı aynı zamanda hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlıyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda saçlarınız daha önce olmadığı kadar parlak, canlı ve hacimli olur.

3. Herbal Science Boom Butter

yaz mevsimi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Sience
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki 7 farklı bitkinin özü sayesinde saçlardaki kuruluğu ve matlığı ortadan kaldıran bakım yağı, bu sayede daha canlı saçlara sahip olmamızı sağlıyor. Formülündeki vitamin ve mineraller sayesinde saça etkin bakım uygulayan ürün, hasar görmüş bölgeleri onararak saçlarımızın daha hacimli olmasını destekliyor. Son olarak bu bakım yağının kepek ve egzema gibi saç derisi sorunlarına karşı etkili olduğunu belirtelim.

4. Vichy Dercos Anti-Dandruff

yaz mevsimi saç bakım ürünleri

 

Amazon
Fiyatını Gör
Vichy Dercos
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize ürettiği ürünlerle farklı sorunlarımızı çözen Vichy markasının Dercos Anti-Dandruff şampuanıyla devam ediyoruz. Besleyici içeriği sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu bakımı yapan Vichy Dercos Anti-Dandruff, bu sayede kuruluğu ve kırılmaları önlüyor. Selenyum Disülfür teknolojisi sayesinde kepeği ilk kullanımdan itibaren azaltan ürün, düzenli kullanımlarda ise kepek problemini çözüyor. Ayrıca mikrobiyom dengesinin korunmasını sağlayan şampuanın hoş bir kokuya sahip olduğunu da söyleyelim.

5. Tresan Isırgan Otu Şampuanı

yaz mevsimi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Tresan
Saç Bakım Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

Fiyat performans açısından oldukça uygun bir ürün olan Tresan şampuan, ısırgan otu özü sayesinde saça güçlendirici bakım yapıyor. Bu sayede ilk kullanımdan itibaren saç telleriniz kalınlaşarak daha dayanıklı hale geliyor. Paraben ve gluten içermeyen formülü sayesinde saçlara zarar vermeyen ürün aynı zamanda saçı güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruyor. Bu sayede saçlarınızda kuruluk gibi problemler görülmez. Son olarak bu ürünün saç dökülmelerini engellemekte oldukça başarılı olduğunu söyleyelim.


Yaz mevsiminde kullanılacak saç bakım ürünleri nelerdir?

Saça bakım yaparken mevsime göre ürün seçmek saç sağlığı açısından önemlidir. Bu sebeple yaz mevsiminde kullanılacak en iyi saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Okay Keratin Smooth, Herbal Science Boom Butter, Vichy Dercos Anti-Dandruff, Tresan Isırgan Otu Şampuanı saça canlılık verdiğinden tercih ediliyor.

Yaz mevsiminde saç bakımı nasıl olmalı?

Yazın bile saçlarınızın sağlıklı ve canlı görünmesini istiyorsanız;

Zeytinyağı ile saçlarınızı yaz aylarına hazırlayın, yoğurdun saçlara mükemmel etkisini deneyin, doğru şampuanı kullanın, sıcak sudan ve kötü taraklardan uzak durun, besleyici maske kullanmayı ihmal etmeyin, saç bakım yağı kullanın.

Deniz veya havuzdan sonra saça ne yapılmalı?

Denizin tuzlu suyu veya havuzun klorlu suyu saçın yıpranmasına, kurumasına ve cansızlaşmasına sebep olur. Bu sebeple denize veya havuza girmeden önce koruyucu ürünler kullanmak saçın göreceği hasarı en aza düşürecektir. Ayrıca havuz veya denizden çıktıktan hemen sonra saçlar yıkanmalı ve nemlendirici krem ile kaybedilen nem geri kazandırılmalıdır.

Yazın saç dökülür mü?

Yaz aylarında saçlarınız çok fazla güneş ışınına maruz kalırsa dökülebilir. Bunun önüne geçmek için genelde saç spreyleri kullanılır. Saç spreyleri saç tellerinizin üzerinde görünmez bir kalkan oluşturarak saçlarınızı korur.

Yaz ayında saç kesimi nasıl olmalı?

Yaz aylarında genelde saçlarınızı kısa tutmanızı öneriyoruz. Çok uzun saçlar yazın size zorluk çıkarabilir. Hem daha hızlı terlemenize sebep olur hem de bakımı zordur. Yaz aylarında kırıklarınızı aldırmanız gerektiğini de unutmayın. Saçınızı diğer mevsimlere göre daha kısa tutarsanız sizin için iyi olacaktır.

Yaz aylarında hangi bakım ürününü kullanmalıyım?

Yaz aylarında muhakkak saç bakım kremi, saç köpüğü, bakım yağları ve saç spreylerini kullanmanızı öneriyoruz. Saçların nemlenmesini sağlayarak canlı kalmasına yardımcı olan bu ürünleri haftada 2 kez kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.