Saç Bakım Nasıl Yapılmalı? En Etkili 15 Saç Bakım Tüyosu

Her kadın sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmak ister. Bu içeriğimizde mükemmel saç bakımı için önerilerde bulunacağız. İşte etkili saç bakım önerileri.
Saç Bakım Nasıl Yapılmalı? En Etkili 15 Saç Bakım Tüyosu

Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Kısa saç ya da uzun saç fark etmeden her kadın, saçlarının bakımlı, parlak ve güzel olmasını ister. Saçlar genellikle ayda 0.5 cm ile 2.5 cm arasında uzamaktadır. Uzama hızı kişinin saç ve saç derisi yapısıyla değişiklik göstermektedir.

Düzenli beslenme de saçlarda büyük etkiye sahiptir. Yetersiz beslenmeler sonucu yaşanan vitaminsizlik vücudu etkilediği gibi saçların uzamasını da etkilemektedir. Ayrıca aşırı boyama sonucu bakımsız kalan ve yıpranan saçlarda da uzama oranı düşüyor. Bu yüzden saçlarımıza düzenli olarak bakım yapmamız gerekiyor. Bu içeriğimizde etkili bir saç bakımının nasıl yapılacağını anlatacağız.

İşte saç bakımında atlanmaması gereken noktalar;

1. Saç Bakım Kremleri Kullanın

saç bakımı için öneriler

Saç bakım tavsiyelerindeki en önemli noktalardan birisi saç kremi kullanımıdır. Eğer uzun saçlara sahip biriyseniz saç kremi kullanmak bir ihtiyaçtan öte zorunluluktur. Eskiden doğal ürünler kullanılırken günümüzde saçlara sürülen kimyasallar saça büyük zarar vermektedir. Ayrıca suların bol klorlu ve kireçli oluşu da saç kremi kullanmayı zorunlu hale getirmiştir. Her duştan sonra saç kremi kullanmak saçların daha kolay taranmasında, hızlı şekil almasında ve saç kırıklarının yok edilmesinde büyük rol oynuyor. Saç kremi, duşta saçlar şampuanladıktan sonra son işlem olarak uygulanır. Saçlar iyice yıkanıp temizlendikten sonra en son olarak saç kremi saçlara sürülür ve saç derisine iyice baskı yapılarak masaj yapılır. Saç kremini tek sefer uygulamak yeterlidir.

İlginizi Çekebilir
Dolgun Saçlar İçin En İyi 15 Saç Kremi

2. Saç Bakım Yağları Kullanın

saç bakımı için öneriler

Saç bakımında en önemli yağlardan biri zeytinyağıdır. Tam bir saç dostu olan zeytinyağı, içinde bulunan vitaminlerle saç derisini besler ve nemlendirir. Özellikle kuruluktan şikayet edenler için çok iyi bir nemlendiricidir. Kepeğe karşı etkili olan zeytinyağı, saçların daha parlak görünmesini de sağlar.

Jojoba yağı, saç derisinin salgıladığı sebum maddesine, yani doğal yağ çeşitlerine moleküler olarak çok benzer. A, B1, B2 ve B6 vitaminlerini içinde barındıran, en çok da E vitamini zengini olan jojoba yağı, saçlarınızı koruyucu özellikleri ile tamamen sarar. E vitamini sayesinde hücrelerin yeniden yapılanmasını sağlar. Ayrıca çok güzel ve canlandırıcı bir kokuya sahiptir.

Saça iyi gelen yağlardan bir diğeri ise Hindistan cevizi yağıdır. Saçları uzatır, saça parlaklık verir, nemi saça hapseder ve saçlarda protein oluşmasını sağlayarak kırıkları engeller.

İlginizi Çekebilir
Saç Bakımı İçin Kullanabileceğiniz Doğal Yağlar

3. Şampuan Seçimine Dikkat Edin

saç bakımı için öneriler

Sağlıklı saçlara giden yol aynı zamanda sağlıklı içeriğe sahip ürünlerden geçmektedir. Bu yüzden saç bakım önerileri listemizde şampuan seçimi büyük öneme sahip. Doğal içeriğe sahip bakım ürünleri saçlarınızı kimyasallarla muhatap etmeden koruma sağlıyor. İçeriğinde ammonium lauryl sülfat, sodium laureth sülfat, paraben ve Polyethelyne Glycol gibi saçlarınızın zamanla yıpranmasına sebep olacak şampuanlardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

İlginizi Çekebilir
En İyi Şampuan Markaları

4. Su Sıcaklığını İyi Ayarlayın

saç bakımı için öneriler

Duş alırken suyun çok sıcak olması hem saç köklerine hem de saç uçlarına zarar vermektedir. Problemli saçlara sahipseniz duş esnasında tükettiğiniz suyun sıcaklığı bile çok önemlidir. Bu konuyu saç bakımı dahilinde düşünerek oldukça dikkat etmelisiniz. Ilık suyla saçlarınıza masaj yaparak yıkamanın saç kopmalarını ve kırıkları engellediğini unutmayın.

5. Fön ve Şekillendiricileri Az Kullanın

saç bakımı için öneriler

Saç bakım önerilerinde fön ve şekillendirici gibi cihazları daha az kullanmak büyük bir yere sahiptir. Saçlarımıza şekil vermek için kullandığımız saç şekillendiricileri gibi aletler yüksek ısıda saçlarımızla temas ettiği için kopma, kırılma ve yanmalara neden olabilir. Yüksek ısıda çalışarak şekillendirmeye yarayan her türlü cihazı dikkatli kullanmaya özen gösterin. Fön kullanırken saçlarınıza uzak mesafeden ısıyı dağıtın. Saç şekillendiricilerini kullanırken ise mutlaka önceden saçlarınızı koruma altına alacak bakım serumu ya da yağları kullanın.

6. Saçlarınızı Her gün Yıkamamaya Çalışın

saç bakımı için öneriler

Saçlarınızı her gün yıkamanız, saçınızın yapısal özelliğini bozarak mat ve sağlıksız görünmesine yol açabilir. Ayrıca saçlarınızı ne kadar sık yıkarsanız, saçlar bu tempoya uyum sağlar ve o kadar çabuk kirlenerek yağlanır. Saçın yağlanması demek saçın kendini koruması için salgıladığı sıvıyı artırması demektir. Siz bu koruyucu etkeni her seferinde ortadan kaldırdığınızda saçlar nemsiz kalarak daha fazla yıpranır. Çok yıkanan saçlarda daha çok kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmeleri görülebilir.

7. Saçlarınızın Nemini Koruyun

saç bakımı için öneriler

Saç bakımı için bir diğer önerimiz saçlarınızın nemini korumanızdır. Gün içinde saçlar birçok çevre faktörüyle karşı karşıya kalıyor. Sigara dumanı, kirli hava koşulları ve büyükşehirde yaşamanın verdiği günlük stres saçlarımızın nasıl göründüğünü çok etkiliyor. Tüm bu etkenler bir araya geldiğinde saçlarımız nemini kaybediyor ve cansız görünmeye başlıyor. Bunun için duş sonrasında ve gün içerisinde saçlarınıza yoğun nem katacak yağ veya kremler kullanın. Duşta nemlendirici özelliğine sahip saç kremlerinin yanı sıra gün içinde de uygulayabileceğiniz bakım kremlerini tercih edin.

8. Beslenmenize Dikkat Edin

saç bakımı için öneriler

Yeşil ve kırmızıya giden tonları barındıran sebze ve yeşilliklerin yanı sıra Omega 3 gibi sağlıklı yağlarla zengin beslenme alışkanlığı edinin. Bu alışkanlık saçlarınızın doğal parlaklığına ve canlılığına sahip olmasını sağlar. Ne yediğinizin her zaman dış görünüşünüzü de etkilediğini unutmayın. Sebze, et ve bakliyattan elde edeceğiniz protein saçlarınızın içten dışa sağlıklı olmasının altın kuralıdır.

9. Saçlarınızı Hava Koşullarına Karşı Koruyun

saç bakımı için öneriler

Saç bakım önerilerinde olmazsa olmazlardan birisi hava koşullarına karşı saçlarınızı korumaktır. Her zaman hava koşullarına karşı saçlarımızı savunmasız bıraktığımızı unuturuz. Güneşin saç köklerini kuruttuğunu biliyoruz. Fakat rüzgar ve yağmur da saçlarımızın nemsiz kalmasına neden olur. Bu yüzden de saçlar kolayca elektriklenmeye başlar.

10. Duş Sonrası Köpük Kullanın

saç bakımı için öneriler

Duşunuzu aldıktan sonra saçlarınızı köpük ile hacimlendirebilirsiniz. Aynı zamanda köpük saçları parlak ve canlı gösterecektir. Bunun için sadece köpüğü saçlarınıza sıkın ve ellerinizle saçlarınıza masaj yapın. Köpük saç tellerinize derinlemesine işleyerek kısa bir sürede hacim kazanmasını sağlayacaktır. Bu işlemi yaparken saçlarınızın hafif nemli olduğundan emin olun. Kuru saça yapılması önerilmez.

11. Isıya Karşı Koruyucu Spreyler Sıkın

saç bakımı için öneriler

Yüksek ısılara karşı koruyucu etkisi olan spreyler son derece yararlıdır. Saçlar yüksek ısılara maruz kaldığı zaman dökülür, kırılır, cansızlaşır ve mat görünür. Bunun önüne geçmek için ise SPF değeri yüksek koruyucu spreyler kullanılabilir. Sıkıldığı andan itibaren fön makinesi, saç maşası, şekillendirici aletler ve zararlı güneş ışınları saçlarınıza zarar veremez.

12. Saç Maskelerini Kullanın

saç bakımı için öneriler

Çeşitli karışımlarla elde edilmiş olan saç maskelerini deneyerek saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Saçınıza yapacağınız maskeler hem bakım yapar hem de besler. Saçlarınız daha parlak, canlı gözükür. Dökülme sorunu ortadan kalkar, saç derisini besleyerek oluşabilecek hastalıkları önler. Ayrıca saçın daha hızlı uzamasını sağlar. Saç maskeleri gece yatmadan önce sürülür, uyanınca yıkanır.

13. Saç Bakım Kürlerini Deneyin

saç bakımı için öneriler

En çok tercih edilen bakım yöntemlerinden birisidir. Saçlara nem veren, beslenmesini sağlayan saç bakım kürleri sağlıklı bir şekilde saç uzamasını da destekler. Dökülmeyi engeller kürler, saç diplerinin nefes almasını sağlar. Saçlarınız dışarıdan bakımlı, canlı, estetik, parlak, hacimli ve dolgun gözükür.

14. Saçlarınızı Çok Sıcak Suyla Yıkamayın

saç bakımı için öneriler

Saçlarınızı çok sıcak bir suyla yıkamak yapabileceğiniz en büyük hatalardan birisidir. Eğer saçınızda boya varsa sıcak su boyaya ciddi oranda zarar verir. Ayrıca saçların dökülmesine yol açar, cansızlaştırır. Saçları her zaman ılık veya soğuk suyla duş almak daha iyidir. Vücudunuza tutacağınız zaman suyu sıcağa alabilirsiniz.

15. Geniş Dişli Tarakları Tercih Edin

saç bakımı için öneriler

Duştan çıktığınız andan itibaren saçlarınızı geniş dişli bir tarak ile tarayın. Bu hem kırılmaların önüne geçecek, hem de saçlarınızın daha kolay şekil almasını sağlayacak. Ayrıca duş sonrası saçları taramak, elektriklenmenin ve kabarmaların da önüne geçiyor. Saç dökülmesi sorunu yaşayanlar da bu yöntemi deneyebilir.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç SerumuSaç Kremi

En İyi Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumBesleyici, Güçlendirici10/10
2Boom ButterBakım YağıDolgunlaştırıcı, Besleyici10/9.9
3Dax SupergroBakım YağıGüçlendirici, Besleyici10/9.7
4Okay Keratin SmoothMaskeBesleyici, Onarıcı10/9.8
5The Natural Ritualist KeratinBakım YağıGüçlendirici, Dolgunlaştırıcı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Saç bakımında dikkat edilmesi gereken tüm noktalardan yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise en iyi saç bakım ürünlerinin özelliklerini anlatacağız. Öyleyse en iyi saç bakım ürünlerini sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

saç bakımı için önerilen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç bakımında en etkili ürünler listemizin ilk sırasında saç bakım ürünleriyle tanınan Diamond Hair markasının serumu yer alıyor. 12 farklı bitki özünün harmanlanmasıyla oluşturulmuş özel formülü sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan serum, bu sayede hasar görmüş bölgelere bakım yaparak onarımını sağlıyor. İçerisinde bulunan yoğun keratin proteini sayesinde saç köklerine nüfuz ederek canlandıran ürün, saçın daha hızlı ve güçlü uzamasına yardımcı oluyor. Ayrıca kepeğe karşı etkin bir şekilde savaşan serum, düzenli kullanımlarda kepek, mantar ve egzemayı yok ettiği gibi yeni kök oluşumunu da destekliyor.

2. Boom Butter Saç Bakım Yağı

saç bakımı için önerilen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Boom Butter
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize belki de pek çoğumuzun kullandığı ya da duyduğu Herbal Science Boom Butter bakım yağıyla devam ediyoruz. 7 farklı yağın bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan ürün, bu sayede saça etkin bakım uygulayarak hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlıyor. Özel formülüyle ilk kullanımdan itibaren kepek ve ölü deri döküntülerini önlemeye yardımcı olan saç bakım yağı, düzenli kullanımlarda ise kırılmaları ve dökülmeleri azaltıyor. Ayrıca bu ürünün saçın kaybettiği nemi geri kazandırdığını ekleyelim.

3. Dax Supergro

saç bakımı için önerilen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dax Supergro
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç bakım ürünleri listemize Dax Supergro'yu koymasak büyük hata yapardık. İçeriğindeki botanik yağlar sayesinde saçınızı kökten uca kadar besleyen saç bakım yağı, kısa bir süre içerisinde gözle görülür şekilde saçınıza parlaklık, yumuşaklık ve hacim kazandıracak. Özel formülü sayesinde saç uçlarındaki kırıkları tedavi eden ve tekrardan oluşmasını engelleyen ürün aynı zamanda saçın sebum dengesini sağlıyor. Son olarak bu ürünün saçının daha hızlı uzamasını isteyen kişiler için ideal olduğunu belirtelim.

4. Okay Keratin Smooth Onarıcı Maske

saç bakımı için önerilen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Keratin Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki yoğun keratin proteini sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besini karşılayarak daha güçlü olmalarını sağlayan maske, ilk kullanımdan itibaren saçı yumuşatarak daha kolay kontrol edilebilmesini sağlıyor. Besin değeri bakımından zengin içeriği sayesinde saçı yeniden yapılandırarak çevresel etkenlere karşı koruma sağlayan ürün, hafif yapısıyla saçta ağırlaştırma yapmıyor. Ayrıca saçın daha parlak olmasına yardımcı olan bu maskenin yıpranmış saçlara sahip kişiler için geliştirildiğini ekleyelim.

5. The Natural Ritualist Keratin Bakım Yağı

saç bakımı için önerilen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
The Natural Ritualist
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Keratin proteinin yeteri kadar alınamaması durumunda saçlar kırılmaya, yıpranmaya ve dökülmeye başlar. Bu bakım yağı içeriğindeki yoğun miktardaki keratin proteini sayesinde saça etkin bakım uygulayarak bu durumun önüne geçiyor. Saç ve saç köklerinizi yenileyerek daha parlak gözükmelerini sağlayan ürün aynı zamanda kepeğe karşı da savaşıyor. Ek olarak saçın uzama hızını da arttıran bu ürünün paraben gibi maddeleri içermediğini belirtelim.


En iyi saç bakım ürünleri hangisi?

Saç bakımı mutlaka atlanmaması gereken bir konu olmakla beraber ürünlerin de kaliteli seçilmesi gerekiyor. Aksi takdirde saçlarınıza bakım yapacağım derken yıpranmasına, kırılmasına hatta dökülmesine neden olabilirsiniz. Bu yüzden besleyici, onarıcı ve güçlendirici içeriğe sahip saç bakım ürünlerini almanız büyük önem taşıyor. En iyi saç bakım ürünleri arasında yer alan DIAMOND HAIR Saç Serumu, Boom Butter Saç Bakım Yağı, Dax Supergro, Okay Keratin Smooth, The Natural Ritualist Keratin Bakım Yağını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Saçlarıma nasıl bakım yapmalıyım?

Saç bakımı yapmadan önce mutlaka bilmeniz gereken bazı bilgiler bulunuyor. Bu bilgiler sayesinde saç bakımınınız daha etkili olacaktır. Sırasıyla saç bakımı yapılışı ise şöyledir:

İlk olarak saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamamanız gerektiğini unutmayın.

Daha sonra saç kremi kullanmanız gerektiğini hatırlayın.

Saçınızı aşırı durulamamanız gerektiğini bilin.

Saçlarınızı kuruturken fazla bastırmadan havludan yardım alın.

Düzenli olarak bakım yağı ve maske kullanmayı unutmayın.

Bu önerileri uygulayarak saç bakımınızın daha etkili olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca beslenme alışkanlıklarınızda yaptığınız değişikliklerin saçlarınıza da etki ettiğini hatırlatmakta fayda var.

Evde günlük saç bakımı nasıl yapılır?

Evde saç bakımı yaparken şampuan, krem, serum ve yağ seçimine özen göstermeniz gerektiğini hatırlatalım. Mümkünse tüm bu ürünlerin doğal ve organik olanlarından seçelim. Evde saç bakımı yaparken dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi de maske uygulamasıdır. Sadece yıkama ve şampuan saçlarınızın bakımı için yeterli değildir. Bunun yanında haftada bir saç maskesi yapmanızı öneriyoruz. Maske yaparken ilk olarak saçlarınızı taramalı, daha sonra uçtan köklere kadar maskeyi yedirmelisiniz.

Saç bakımı evde nasıl yapılır?

Evde saç bakımı yapmak istiyorsanız size bir maske tarifi vermemiz gerekiyor. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 2 adet yumurtayı bir kasede karıştırın. Daha sonra karışımı saç köklerinizden başlayarak uçlarına kadar bir fırça yardımıyla uygulayın. 5 dakika boyunca saçlarınıza masaj yaptıktan sonra günlük şampuanınızla yıkayabilirsiniz. Bu maske sayesinde saçlarınız beslenecek ve güçlenecektir.

Günlük saç bakımı nasıl olmalı?

Saçlarınızı sıcak suyla yıkamak zararlıdır. Saç derisindeki kendi yağını kaybeder. Saç beslenemez ve dökülmeye başlar. Saçlarınıza masaj yapın, yağlarla saçlarınızı nemlendirin, fön makinesi ile kurutmayın, beslenmenize dikkat edin.

Saç bakımı için neler kullanılır?

Saç bakımı için kremler, yağlar, şampuanlar kullanabilirsiniz. Bunları saçlarınıza masaj yaparak veya maske şeklinde kullanarak deneyebilir bakım yapabilirsiniz. Saça zarar vermeyen çeşitli taraklar kullanmayı da unutmayın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum