Rüyada Zekat Vermek Ne Anlama Gelir?

Rüyada zekat vermek ne manaya gelir? Rüyada zekat verdiğini gören kimse bu rüyayı nasıl yorumlamalıdır? Rüya tabirlerinde rüyada zekat görmek neyi ifade eder? İşte cevaplar...
Rüyada Zekat Vermek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Zekat Vermenin Anlamı ve Yorumu

Rüyada zekat görmek; bereket, rızk, müjdeli haber, sıkıntıdan kurtulma, zafer kazanma ve menfaate yorulur. Rüyasında zekat verdiğini gören kimse sıkıntılarından kurtulur. Eğer hastalığı varsa sağlığına kavuşur, düşmanları varsa onlara karşı zafer elde eder ve müjdeli bir haber ile mutlu olacağına delalet eder.

Kimi tabircilere göre rüyada zekat vermenin manası, tövbe etmek manasına gelir. Rüya sahibi için günahların affına, pişman olmaya ve tövbe edip aynı günahlara bir daha yaklaşmamaya yorumlanır. Kimi yorumcular ise rüyada zekat verdiğini görmek, işlerde kolaylık demektir. İş hayatında fayda sağlayacağınız gelişmeler yaşanacak ve istediğiniz şeyleri elde etmeniz için fırsatlar oluşacak denir. Bu fırsatların değerlendirilmesiyle hem maddi hem de manevi yönden rahatlık ve mutluluk duygusu sağlanacak yorumu yapılır.

Rüya tabircilerinin bazılarına göre ise rüyada verilen zekatın manası borçların ödenmesi demektir. Borcunu ödeyemeyen ve maddi güçlük çeken kimselerin gelecek bir parayla bu borcu kapatacağı rivayet edilir. Bazı yorumcular ise rüyada zekat vermenin anlamı, başa gelecek musibetlerin ve belaların def edilmesidir der. Rüya sahibinin başına bela açacak durumlar ortadan kalkar, bu rüyayı görenler huzur bulur yorumu yapılır.

Rüya tabirlerinde zekat vermek kısaca şu manalara gelmektedir:


Rüyada Zekat Vermek

Bolluk, bereket, müjde, sağlık, huzur gibi anlamlara gelir. Kimi yorumcuya göre tövbe etme ve belalardan korunma manalarına işaret eder.


ruyada-zekat-gormek-.jpg

Rüyada zekat görmek, kişinin hanesinin bollaşacağı demektir. Bazı tabircilere göre ise rüyada zekat görmek, rüya sahibinin zorlu bir dönemden geçeceğine ve dertlerinden, sıkıntılarından kurtulmak için çok çaba sarf etmesi gerektiği anlamına gelir.


Rüyada Zekat Almak

Zekat alınan kimseden fayda sağlanacağı ve karşılıklı menfaat elde edileceği manasına gelir.


Rüyada Fakir Kimsenin Zekat Verdiğini Görmesi

Fakirlikten kurtulmak manasına gelir. Zekat verecek durumu olmayan kimse bu rüyayı görüce eli rahatlar ve bolluk, bereket görür.


Rüyada Zekat İstediğini Görmek

Rüya sahibinin rüyasında zekat istediğini görmesi, kişinin zor günler yaşayacağına delalet eder.


Rüyada Malının Zekatını Verdiğini Görmek

Kişinin rüyasında malının zekatını verdiğini görmesi, rüya sahibinin hayırlı işler peşinde koşacağı anlamına gelir.


Rüyada Zekat için Vereceği Miktarı Ayırıp Buna Göre Dağıttığını Görmek

Rüyayı gören kişinin zorlu dönemden geçeceğine alamet eder.

NeOldu.com / Rüya Tabirleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.