IMDb Puanı Yüksek En İyi 14 Rus Filmi Önerisi | 2024

Rus yapımı en iyi sinema filmlerini bir araya getirdiğimiz bu içeriğimizde aksiyon, macera, dram, romantizm ve savaş konu filmleri bulacaksınız.
IMDb Puanı Yüksek En İyi 14 Rus Filmi Önerisi | 2024

İzlenmesi Gereken En İyi Rus Filmleri Listesi

Rus yapımı en iyi dram, aksiyon, savaş ve romantizm türü filmleri listeledik. İçeriğimizde yeni ve eski en sevilen Rus filmleri yer alıyor. İşte IMDb puanı yüksek izlenmesi gereken tüm zamanların en iyi Rus filmleri listesi...

1. Persian Lessons (2020) - IMDb: 7.4

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Rus yapımı savaş filmleri arasında da yer alan bu yapımda yahudi olduğunu gizleyen bir adamın hikayesi anlatılıyor. SS birliklerine esir düşen Gilles infaz edilceği gün görevlilere Yahudi değil İranlı olduğunu söyler. Bu şekilde infazdan kurtulan Gilles İran'da restoran açmayı hayal eden Koch isimli birine farsça öğretmekle görevlendirilir.

Tür: Tarihi, Dram, Savaş filmi

Yönetmen: Vadim Perelman

Oyuncular: Nahuel Perez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay

Fragman


2. Silver Skates (2020) - IMDb: 7.1

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Romantizm dolu Gümüş Patenler filminde basit bir hırsız ile aristokrat bir ailenin kızı arasında yaşanan aşk hikayesi anlatılıyor. Patenleri ile şehrin donmuş nehirlerinde ve kanallarında dolaşan delikanlı, güzel ancak bir o kadar da şanssız olan bir kızın kalbini çalar. 

Tür: Macera, Fantastik, Aile, Romantik

Yönetmen: Michael Lockshin

Oyuncular: Fedor Fedotov, Sonia Priss, Yuriy Borisov

Fragman


3. Pobochnyi Effekt (2020) - IMDb: 5.6

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Korku ve gerilim türünde izlenmesi gereken filmlerden biri olan Pobochnyi Effekt'de Olya isimli bir kadının yaşadıkları anlatılıyor. Evlerine giren hırsızların saldırısına uğrayan Olya ve mimar kocası zor ggünler geçirmektedir. Bu süreçte Andrey kabus gecesini Olya'nın hafızasından silmek için bir takım yollara başvuracaktır.  

Tür: Korku, Gerilim

Yönetmen: Alexey Kazakov

Oyuncular: Semyon Serzin, Marina Vasileva, Aleksandra Revenko

Fragman


4. To The Lake (2019) - IMDb: 7.3

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Salgın konulu bu filmde dünyanın sonu ve acımasız hayatta kalma mücadeleleri konu edilmiştir. Hızla yayılan salgın tüm uygarlığı etkisi altına aldığında sağ kalan bir avuç insan aşklarını, sevdalarını ve hayatlarını tehlikeye atacaklardır.

Tür: Dram, Bilim Kurgu, Gerilim

Oyuncular: Kirill Karo, Maryana Spivak, Aleksandr Robak

Fragman


5. T-34 (2018) - IMDb: 6.7

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Rus yapımı 2.Dünya Savaşı filmlerinden biri olan T-34'de Rus tank mürettebatının Almanların eline düşmesiyle başlayan hikaye anlatılıyor. Tek başına bir köyü korumaya çalışan Rus tankı tam kurtuldum derken esir düşer. uzun süren işgencelerin sonunda bu mürettebata Almanlar tarafından ünlü T-34 tankı emanet edilir. Yapmaları gereken tankı onarıp tatbikat sahasında Almanları eğitmektir.  

Tür: Aksiyon, Savaş

Yönetmen: Aleksey Sidorov

Oyuncular: Alexander Petrov, Vinzenz kiefer, Irina Starshenbaum

Fragman 


6. Loveless (2017) - IMDb: 7.6

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Bir evlilik dramasının anlatıldığı bu filmde henüz 12 yaşında olan Alyosha'nın evden kaçmasına yol açan olayları inceliyoruz. Anne ve babasının sürekli kavga ettiğini gören Alyosha içine kapanık, mutsuz bir çocuk olarak büyür. Zhenya ve Boris ise boşanacakları için artık mutludurlar. Bu sırada Alyosha'nın evden kaçtığını ancak 2 gün sonra fark edeceklerdir. 

Tür: Dram

Yönetmen: Andrey Zvyagintsev

Oyuncular: Maryana Spivak, Alexey Rozin, Matvey Novikov

Fragman


7. The Student (2016) - IMDb: 6.8

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

The Student isimli Rus filminde genç bir felsefe öğrencisinin hırsızlık yapması ile başlayan vicdan azabı konu ediliyor. Parasızlık ve yanlızlıktan bunalan genç adam tehlikeli bir karar vererek bir soygun gerçekleştirir. Bu soygunun akabinde iç dünyasında büyük sorunlar yaşamaya başlar. Duygusal yorgunşuk ve acı onun polise teslim olmasına neden olacaktır.

Tür: Dram

Yönetmen: Darezhan Omirbayev

Oyuncular: Darezhan Omirbayev

Fragman


8. Bitva za Sevastopol (2015) - IMDb: 7.1

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

En iyi ödüllü filmler arasında yer alan bu Rus savaş filminde dönemin en ünlü isimlerinden Lyudmila Pavlichenko'nun hayatı anlatılıyor. 26 yaşında olan bu genç kadın savaş katılır ve avcı tüfeği ile tam 309 düşman askeri öldürür. Genç yaşından beri silah kullanan bu kadın hünerlerini savaş alanında da göstermek ister ve onun sayesinde birçok Rus askerin hayatı kurtulur.

Tür: Biyografi, Dram, Romantik

Yönetmen: Sergey Mokritskiy

Oyuncular: Julia Peresild, Evgeniy Tsyganov, Oleg Vasilkov

Fragman


9. Leviathan (2014) - IMDb: 7.6

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Son derece dramatik bir hikayenin anlatıldığı bu filmde Nikolay'ın göz yaşlarına şahit olacağız. Karısı ve çocuğu ile birlikte Barents Denizinin kıyısında yaşayan Nikolay yıllarca emek verip bir ev sahibi olmuştur. Bu sırada yolsuzluğun baş gösterdiği belediye araziyi Nikolay'ın elinden almak ister. Nikolay ise son çare olarak yakın arkadaşı Avukat Dmitriy Seleznyov'u çağırır. Ancak bu adamın gelişi bazı şeyleri sonsuza dek değiştirecektir.

Tür: Dram

Yönetmen: Andrey Zvyagintsev

Oyuncular: Aleksey Serebryakov, Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov

Fragman


10. Mongol The Rise of Genghis Khan (2007) - IMDb: 7.2

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Rus yapımı bu filmde tarihin gördüğü en kana susamış hükümdar olan Cengiz Han'ın hayatı anlatılmaktadır. Moğol diyarında yavaş yavaş güçlenen Cengiz Han genç yaşında çektiği sıkıntıların acısını tüm insanlıktan çıkaracaktır. Kısa sürede ülkesini birleştiren bu Moğol hükümdarı Orta Asya'dan Avrupa'ya kadar hüküm sürecektir.

Tür: Tarihi, Biyografik , Savaş filmi, Romantik

Yönetmen: Sergey Bodrov

Oyuncular: Tadanobu Asano, Honglei Sun, Khulan Chuluun

Fragman


11. Voditel dlya Very (2004) - IMDb: 7.1

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Aşk ve dramın bir arada sunulduğu bu filmde soğuk savaşın gölgesinde filizlenen sevgiler konu edilmiştir. Bir generalin kızı olan Vera güzel ancak fiziksel engelli bir kızdır. Viktor ise General'in şoförlüğünü yapan bir kızıl ordu askeridir. Kısa sürede Vera'ya tutulan Viktor içten içe bu aşkla yanarken evin güzel hizmetçisi Linda'da Viktor'a gönlünü kaptırmıştır. 

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Pavel Tchoukhrai

Oyuncular: Bogdan Stupka, Igor Petrenko, Andrey Panin

Fragman


12. The Return (2003) - IMDb: 8.0

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Tam bir aile draması olan bu Rus filminde babasız yetişen Vanya ve Andrey'in hikayesi anlatılmaktadır. On iki yıldır babalarını görmeyen bu çocuklar birbirlerine sıkıca bağlı büyümüşlerdir. Ansızın çıka gelen babaları onları tatile götürmek isteyince ilk başta sevinirler. Ancak hayal ettikleri baba figüründen farklı oalrak baskıcı bir rejimle karşılaşan gençler kısa sürede mutsuzluğu tadacaklardır.

Tür: Dram

Yönetmen: Andrey Zvyagintsev

Oyuncular: Vladimir Garine, Konstantin Lavronenko, Nataliya Vdovina

Fragman


13. Brat (1997) - IMDb: 8.0

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Hollywood yapımlarına benzer ögeleri ile bilinen bu Rus filminde suç dünyasında yaşayan iki genç kardeşin hikayesi anlatılıyor. Birbirlerine bağlı olan bu gençler düzgün bir hayatın peşinden koşsalarda imkanlar dahilinde bunu başarmaları şimdilik mümkün görünmez. Suç işlemekte iyice ustalaşan iki gencin psikolojileride gün geçtikçe bozulmaktadır.

Tür: Suç, Dram, Romantik

Yönetmen: Alexy Balabanov

Oyuncular: Sergei Bodrov, Viktor Sukhoruk, Svetlana Pismic 

Fragman


14. The Ascent (1977) - IMDb: 8.3

Rus Filmleri, En İyi Rus Filmleri

Eski Rus filmleri arasında yer alan The Ascent'te bir insalık dramı anlatılmaktadır. Savaş zamanı birliklerinden ayrılarak yemek bulmaya giden Sotnikov ve Rybak yolda Nazilere yakalanırlar. kampa kadar kaçmayı başaran ikili bir süre sonra Sotnikov'un vurulması ile ayrı düşerler. bulduğu ilk kulübeye sığınan Rybak ise ev sahibi Demchikha'nın izniyle bir kaç gün burada kalır. Bir süre sonra Rybak ve Demchikha'da Nazilerin eline düşeceklerdir.  

Tür: Macera, Dram, Aksiyon, Savaş filmi

Yönetmen: Larisa Shepitko

Oyuncular: Boris Plotnikov, Vladimir Gostyukhin, Sergey Yakovlev

Fragman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.